λάθος-αεροπορικής-εταιρείας-εισιτήρ-65758

Λάθος αεροπορικής εταιρείας: Εισιτήρια Business class σε τιμή οικονομικής θέσης

Ανάγνωση: 2'

Ένα λάθος σε αεροπορική σελίδα στο Βιετνάμ για ιαπωνικό αερομεταφορέα κόστισε χιλιάδες δολάρια στην εταιρεία. Οι πελάτες πάντως βγήκαν μόνο κερδισμένοι από αυτό το λάθος. Έγινε μπέρδεμα στη μετατροπή του νομίσματος και οι πελάτες έκλεισαν Business class αεροπορικά εισιτήρια αξίας 10.000 δολαριών για μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια, γύρω στα 600.

Το λάθος με τη μετατροπή νομίσματος

Η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA ανακοίνωσε ότι όσοι… τυχεροί άρπαξαν την ευκαιρία μέσα από την ιστοσελίδα της, έκαναν κράτηση και πληρωμή, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήρια σε αντίθεση με όσους είχαν κάνει μόνο κράτηση. Οι τελευταίοι θα κληθούν «να πληρώσουν μια δίκαιη τιμή», σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Τα περισσότερα εισιτήρια αφορούν ταξίδια που ξεκινούν από την Τζακάρτα, περνούν από την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη, με τελικό προορισμό διάφορους προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Σιγκαπούρης και του Μπαλί – όλη η διαδρομή business class!

Ο ιαπωνικός αερομεταφορέας δήλωσε ότι το λάθος έγινε σε ιστοσελίδα του Βιετνάμ, όπου αναγραφόταν λανθασμένη μετατροπή νομίσματος. Δεν έκανε γνωστό πόσοι άνθρωποι εξασφάλισαν εισιτήρια με… έκπτωση και πρόσθεσε ότι «επί του παρόντος διερευνά πώς έγινε αυτό το λάθος αλλά και το μέγεθος της ζημίας του».

Η δήλωση ενός τυχερού πελάτη

Πλήρωσε 550 δολ. αντί 8.200!

Το Bloomberg News συνομίλησε με ανθρώπους που άδραξαν την ευκαιρία, πριν γίνει αντιληπτό το λάθος από την εταιρεία.

Ο Johnny Wong, έκλεισε εισιτήριο μετ’ επιστροφής από την Τζακάρτα στη Χονολουλού μέσω του αεροδρομίου Narita στο Τόκιο έναντι 550 δολ. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα πετύχαινα μια τέτοια προσφορά», δήλωσε ο Wong.

Ο 29χρονος ανέφερε ότι αγχώθηκε μέχρι να εισάγει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα και να κλείσει το εισιτήριο όσο πιο γρήγορα γινόταν, πριν η ANA αντιληφθεί το λάθος της. Ο συγκεκριμένος ναύλος πωλείται σήμερα προς 8.200 δολάρια!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2019, με την Cathay Pacific Airways Ltd. που πούλησε κατά λάθος εισιτήρια business class από το Βιετνάμ προς τις ΗΠΑ για μόλις 675 δολάρια, ενώ η κανονική τιμή έφτανε τα 16.000 δολάρια.

Επομένως, πρόκειται για ένα πραγματικά κωμικοτραγικό συμβάν. Οι πελάτες έμειναν σίγουρα ευχαριστημένοι αλλά η εταιρεία μάλλον επωμίστηκε μεγάλο οικονομικό βάρος. Είναι άνθρωποι που η τύχη ήταν με το μέρος τους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ