παράδειγμα-προς-μίμηση-ο-τάχα-το-προσφ-69754

Παράδειγμα προς μίμηση: Ο Τάχα, το προσφυγάκι από το Πακιστάν έμαθε Ελληνικά και πέρασε στις Πανελλήνιες

Ανάγνωση: 1'

Οι ιστορίες με ξένους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα και τα κατάφεραν δεν είναι πολλές. Αλλά όταν τις ακούμε χαιρόμαστε πολύ.Ο Τάχα, προσφυγάκι από το Πακιστάν είναι μια τέτοια ιστορία.Το παιδί έφτασε στην Κρήτη το 2017 και σε διάστημα τεσσάρων χρόνων κατάφερε να μάθει ελληνικά και να δώσει πανελλαδικές. Μάλιστα,μπόρεσε και εισήχθη στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο του Ηρακλείου.

Η ιστορία του Τάχα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε, o νεαρός Τάχα από το Πακιστάν, είναι ένας από τους χιλιάδες των προσφύγων που έφτασαν το 2017 στην Ελλάδα.

Η δική του Οδύσσεια τελείωσε στην Κρήτη, όπου μαζί με άλλα προσφυγόπουλα άρχισε μια καινούρια ζωή. Αρχικά βρήκε στέγη και την απαραίτητη φροντίδα στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων προσφύγων στα Ανώγεια.

Κατάφερε τέσσερα χρόνια μετά να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εισαχθεί στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Με νεανική ορμή, πάθος για ζωή και αγάπη για την Κρήτη ο νεαρός Τάχα είναι έτοιμος για τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, τις οποίες θα συνδυάσει με μια δουλειά για βιοποριστικούς λόγους. Ο ίδιος εύχεται να βρίσκει χρόνο για το χόμπι του, τη φωτογραφία και να συνεχίσει να ανακαλύπτει τις ομορφιές την Κρήτης.

Κλείνοντας. αυτή η συγκινητική ιστορία μας διδάσκει πως όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θέλουμε πολύ. Με τη θέληση όλα γίνονται.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Ξύπνησα που ξύπνησα, λέω “δεν πάω να γράψω”»: Η μαθήτρια που οι δηλώσεις της στην κάμερα κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Το Airbnb στην Κρήτη σε άλλο επίπεδο: Κρητικός αγόρασε σπηλιές που ζούσαν λεπροί και τις μετέτρεψε σε δωμάτια με τζακούζι

Δέος! Η μοναδική εκκλησία στην Ελλάδα όπου θα δεις τους Ήρωες του 1821 δίπλα σε Αγίους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ