παγκόσμια-πατέντα-ο-κρητικός-εφευρέτ-65096

Παγκόσμια πατέντα: Ο κρητικός εφευρέτης που φτιάχνει καύσιμα από νερό χωρίς κόστος

Ανάγνωση: 5'

Ο κρητικός Μιχάλης Καλογεράκης είναι εφευρέτης, εξαίρετο μυαλό και έχει καταφέρει επί χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τις γνώσεις και την παγκόσμια πρωτιά του στις εναλλακτικές πηγές καυσίμων.Ζει απομονωμένος σε ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης και κατάφερε όλο αυτό το μεγαλειώδες κατόρθωμα.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Καλογεράκης

Ο Μιχάλης Καλογεράκης εργάζεται ως ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός και είναι ένα δυνατό μυαλό, με απίστευτες γνώσεις σε θέματα μηχανολογίας, ηλεκτρισμού, ηλεκτρονικών και χημείας. Έχει κατορθώσει εδώ και πολλά χρόνια να έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία στο σπίτι του με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ζει απομονωμένος σε ένα χωριό έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης και δεν έχει καθόλου οικονομική υποστήριξη από το Κράτος για τις έρευνές του.

Τα καύσιμα από νερό και καθημερινά υλικά!

Ταυτόχρονα, στην αποθήκη του φτιάχνει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα. Μάλιστα ο ίδιος είπε: «Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου – αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο». Αυτά δήλωσε ο εφευρέτης στο «Έθνος» προσθέτοντας ότι η καινοτομία του βασίζεται στην επεξεργασία του οινοπνεύματος από τα σάπια φρούτα και τη ζάχαρη και στη μετατροπή που έχει κάνει ο ίδιος στον κινητήρα της μοτοσικλέτας του.

Όπως εκμυστηρεύτηκε, “το τελικό μείγμα είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Λιώνουμε τα προϊόντα και βάζουμε λίγη μαγιά μαγειρικής και νερό. Μέσα σε λίγα 24ωρα έχουμε έτοιμο καύσιμο για απόσταξη αλλά χρειάζεται να ρίξουμε ακόμα και μαγειρική σόδα, η οποία διαλύει τα οξέα που είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, επικίνδυνα όμως για τα μέταλλα.”

Έπειτα προσέθεσε πως ακολουθεί η απόσταξη, η οποία γίνεται με εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν καίμε δηλαδή καύσιμο, αλλά απλώς χρησιμοποιούμε το περίσσευμα από τα φωτοβολταϊκά.

Σε καθημερινή βάση, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ έγινε γνωστό ότι τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους.

Ο κ. Καλογεράκης έχει τοποθετήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

Πιστεύει ακράδαντα πως: «Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα.

Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά», σημειώνει και προειδοποιεί ότι «πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα που το νερό θα αντικαταστήσει τα κλασικά υγρά και ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν τον πλανήτη».

Η πατέντα του

Αρχικά, δημιούργησε έναν αντιδραστήρα που – όπως υποστηρίζει -, διασπά το νερό της βροχής, σε υδρογόνο και οξυγόνο. Στη συνέχεια το υδρογόνο μπορεί να μετατραπεί, σε δωρεάν καύσιμο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο καυστήρας, τοποθετείται μέσα στο σπίτι και το υδρογόνο που καίγεται εκλύεται μέσα στον χώρο, με αποτέλεσμα να παρέχει ουσιαστικά μία δεύτερη πηγή θερμότητας.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης, κατάφερε εκτός από το να θερμαίνει το σπίτι του, ακόμη και να μαγειρεύει,κάνοντας μια μετατροπή της απλής γκαζιέρας υγραερίου, σε γκαζιέρα υδρογόνου.

Χαρακτηριστικά είπε για την εφεύρεσή του: «Ξεκινάμε με την κατασκευή ενός πολύ αποδοτικού αντιδραστήρα από ανοξείδωτο χάλυβα που θα διασπάσει το νερό στα συστατικά του.

Έπειτα συμπλήρωσε: “Όταν λέμε ”αποδοτικό” σημαίνει ότι αποδίδει με μία κιλοβατώρα 200 λίτρα αερίου καυσίμου.Το υδρογόνο και το οξυγόνο αποθηκεύονται σε μια δεξαμενή. Από τη δεξαμενή μέσω διαφόρων συστημάτων ασφαλείας μπορεί να καταλήξει σε ένα καυστήρα για θέρμανση, σε μια κουζίνα ή σε ένα αυτοκίνητο.”

Ο ερευνητής διαπίστωσε πως η ενέργεια που χρειάζεται ο αντιδραστήρας για να διασπάσει το νερό αν δίδεται από φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια, επιτυγχάνουμε την απόλυτη σταθεροποίηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας».

Το φοβερό βίντεο

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Το Airbnb στην Κρήτη σε άλλο επίπεδο: Κρητικός αγόρασε σπηλιές που ζούσαν λεπροί και τις μετέτρεψε σε δωμάτια με τζακούζι

Δέος! Η μοναδική εκκλησία στην Ελλάδα όπου θα δεις τους Ήρωες του 1821 δίπλα σε Αγίους

Πολύ δuσάρεστα νέα για τα καύσιμα – Αuτή είναι η νέα τıμής της βενζίνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ