επιστροφή-στην-δια-ζώσης-εργασία-εργα-66248

Επιστροφή στην δια ζώσης εργασία: Εργαζόμενος πούλησε τον σκύλο του -Ο CEO χαιρέτισε τη «θυσία» του

Ανάγνωση: 3'

Με την έλευση της πανδημίας όλοι περιορίστηκαν σε τηλεργασία. Αφού τελείωσε και επίσημα, οι περισσότερες επιχειρήσεις κάλεσαν του εργαζομένους τους να επιστρέψουν πίσω στο γραφείο τους και να εργαστούν δια ζώσης. Να επισημάνουμε πως η τηλεργασία διήρκεσε 2 χρόνια!

Η περίπτωση του James Clarke

Ας δούμε την περίπτωση ενός υπαλλήλου της Clearlink, το τέλος της εξ αποστάσεως εργασίας τον οδήγησε στο να «πουλήσει τον σκύλο της οικογένειας», κάτι που χαιρέτησε ο CEO της επιχείρησης, James Clarke.

Η Clearlink, είναι μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα στις ΗΠΑ.

Η αντίδραση αυτή του Clarke, όπως και οι δηλώσεις του κατά εργαζομένων γυναικών με παιδιά και γενικώς του θεσμού της τηλεργασίας, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Πιο συγκεκριμένα τόνισαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου: «Ορισμένοι από τους εργαζομένους μας θα μπορούσαν να δουλεύουν για δύο διαφορετικές επιχειρήσεις, δεν το γνωρίζουμε».

Οι θυσίες των εργαζομένων

Αναφέρθηκε στις «θυσίες» που κάνουν ορισμένοι υπάλληλοι για να επιστρέψουν στο γραφείο και ανέφερε το παράδειγμα του ατόμου που πούλησε το κατοικίδιό του.

«Έχω θυσιάσει πράγματα και όσοι είναι εδώ έχουν επίσης θυσιάσει πολλά για να είναι εδώ» είπε. Όσον αφορά για την πώληση του σκύλου, παρότι είπε ότι το γεγονός τον λυπεί, σημείωσε πως «αυτές είναι οι θυσίες που γίνονται και σας τιμώ για αυτές τις θυσίες».

Επίσης, στο βίντεο, ο Clarke δεν επικεντρώνει την κριτική του μόνο σε θέματα που άπτονται με την αμοιβή των εργαζομένων αλλά στρέφει και τα «βέλη» του στις εργαζόμενες μητέρες, λέγοντας πως «σε γενικές γραμμές, αυτή η πορεία δεν είναι δίκαιη ούτε για τον εργοδότη σας ούτε δίκαιη για αυτά τα παιδιά».

Ακόμα, διευκρίνισε πως δεν κριτικάρει την ίδια τη μητρότητα, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν φτάνουν οι ώρες της μέρες και για τους δύο ρόλους.

Η απάντηση στα λόγια του

Οι χρήστες των social media δεν άφησαν αναπάντητα τα λεγόμενά του, κάνοντας λόγο για «ανισόρροπες δηλώσεις», «τρέλα» αλλά και χαρακτηρίζοντάς τον «εφιάλτη του ανθρώπινου δυναμικού».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Twitter: «Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να εμπιστεύεστε τις “αξίες” μιας εταιρείας» . «Σέβονται τόσο πολύ την ισορροπία εργασίας/προσωπικής ζωής που δεν μπορείς να έχεις ούτε σκύλο».

Το απόσπασμα έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την κατακεραύνωση ενός άλλου διευθύνοντος συμβούλου, της επικεφαλής της MillerKnoll, Andi Owen, η οποία κάλεσε τους υπαλλήλους να «εγκαταλείψουν την πόλη της αυτολύπησης» όταν εκείνοι εξέφρασαν την ανησυχία τους γιατί δεν θα λάβουν μπόνους φέτος. Σημειώνεται πως η Owen έλαβε πέρσι πακέτο αποδοχών ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επομένως, η αλλαγή αυτή υπήρξε δύσκολη μετάβαση τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους εργαζόμενους.Πολλοί ένιωσαν να χάνεται η εμπιστοσύνη που έχει χτιστεί. Από μαι πραγματικότητα όλοι μεταβήκαμε γρήγορα σε μία άλλη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Συγκίνηση: Σκυλάκος περιμένει έξω από το Νοσοκομείο Τρικάλων τον άνθρωπό του που έχει πεθάνει

Ήταν οικογένεια: Κρητικός άνοιξε τον οικογενειακό τάφο για να θάψει τον αγαπημένο του σκύλο

Γαβγίζει, τρώει κόκαλα, πίνει νερό από μπολ: Άνδρας ξόδεψε 14.000€ για να γίνει σκύλος και διχάζει το ίντερνετ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ