τουρισμός-στο-διάστημα-πιο-εφικτό-από-66236

Τουρισμός στο Διάστημα: Πιο εφικτό από ποτέ το ταξίδι στο Διάστημα με τιμή εισιτηρίου 120.000 ευρώ με την εταιρεία Zephalto

Ανάγνωση: 3'

Κάποτε τα διαστημικά ταξίδια ήταν προνόμιο της φαντασίας των μικρών παιδιών και ίσως των τολμηρών με πολλά εφόδια ατόμων που επιλέγονταν για αστροναύτες. Καθώς τα διαστημικά ταξίδια στο παρελθόν ήταν προνόμιο μόνο αυτής της μερίδας ανθρώπων, σήμερα – εννοώντας το άμεσο ή ίσως και “τωρινό” μέλλον-  μπορεί κανείς να απολαύσει ένα σίγουρα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, με την τιμή του εισιτηρίου να αγγίζει τις 120.000 ευρώ. Σήμερα η ιδιωτική βιομηχανία διαστημικών ταξιδιών προτρέπει τους προύχοντες να απολαύσουν και αυτήν την πολυτέλεια με αερόστασο που θα φτάνει τα 250 χλμ. πάνω από τη Γη!

Στον αντίποδα της κλασικής χρήσης πυραύλων πλήρους ισχύος για την απογείωση των διαστημοπλοίων, μια πιο προσιτή μέθοδος ιδιωτικών διαστημικών ταξιδιών φαίνεται να είναι οι νέες πτήσεις με αερόστατο, η τελευταία από τις οποίες μόλις ανακοινώθηκε από τη νεοσύστατη γαλλική εταιρεία Zephalto.

Η Zephalto Ιδρύθηκε από τον Vincent Farret d’Astiès το 2016 και στοχεύει να προσφέρει πτήσεις στη στρατόσφαιρα με ένα ειδικά κατασκευασμένο σκάφος που ανυψώνεται με τη χρήση ενός γιγαντιαίου μπαλονιού, παρόμοιο με εκείνα της Space Perspective Neptune Spaceship που ανακοινώθηκε το 2020 ή το σκάφος World View που παρουσιάστηκε το 2021.

Τα σκάφη της Zephalto μπορούν να απογειωθούν από πολλά διαφορετικά ειδικά κατασκευασμένα σημεία εκτόξευσης σε όλο τον κόσμο. Η πτήση ξεκινά με την ανύψωση που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα μέχρι το ειδικό μπαλόνι από το οποίο κρέμεται η κάψουλα παρατήρησης να φτάσει 250 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης -ύψος στο οποίο το 98% της γήινης ατμόσφαιρας βρίσκεται κάτω από τα πόδια σας. Από εκεί, περνούν 3 ώρες αιώρησης στη στρατόσφαιρα, κατά την οποία οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τη χορταστική θέα της υδρογείου, πριν αρχίσει τελικά η κάθοδος που διαρκεί επίσης 1,5 ώρα.

Σχεδιασμένος από νυν και πρώην στελέχη της Γαλλικής Διαστημικής Υπηρεσίας, αυτός ο νέος τρόπος διαστημικού τουρισμού επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι αερίου υπό πίεση που περιλαμβάνει 11 διαφορετικές πατέντες.

Στο εσωτερικό του, το μπαλόνι γεμίζει είτε με ήλιο είτε με υδρογόνο -το τελευταίο μάλιστα χρησιμοποιείται ήδη για τα μπαλόνια θερμού αέρα των συμβατικών αερόστατων.

Με θέσεις για δύο πιλότους, η υπερσύγχρονη κάψουλα διαθέτει χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων και καθίσματα για έξι επιβάτες που μπορούν να απολαύσουν τη θέα μέσα από τα τεράστια φινιστρίνια των 7 τετραγωνικών μέτρων που περιβάλλουν το σκάφος.

Φυσικά, καθώς πρόκειται για εμπειρία που θα είναι διαθέσιμη μόνο σε εκείνους που έχουν βαθιές τσέπες, η πτήση θα περιλαμβάνει όλες τις δυνατές ανέσεις, όπως για παράδειγμα premium καθίσματα, ποτά και αναψυκτικά.

Η Zephalto στοχεύει να προσφέρει 60 πτήσεις με αερόστατο ετησίως, ξεκινώντας από το 2025, με εισιτήρια επιβίβασης που ξεκινούν από 120.000 ευρώ ανά επιβάτη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Zephalto.

Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά να κάνει κανείς το όνειρό του πραγματικότητα! Μπορεί να μην γίνουν όλοι αστοναύτες, σίγουρα όμως θα αγγίξουν το Διάστημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ