γροθιά-στα-στερεότυπα-ρομά-κατάφερε-ν-67868

Γροθιά στα στερεότυπα: Ρομά κατάφερε να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα και να σπάσει το κοινωνικό στίγμα

Ανάγνωση: 2'

Ένας Ρομά καταριεί όλα τα στερεότυπα. Κατάφερε να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα.Περήφανοι είναι οι Ρομά με το κατόρθωμα του Παναγιώτη Χαρίτου. Ο νεαρός τσιγγάνος είναι ο πρώτος που το καταφέρνει αυτό και όλος ο οικισμός και η φυλή του είναι υπερήφανοι.

Λίγα λόγια για τον Ρομά Παναγιώτης Χαρίτος

Με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ελλήνων Ρομά τονίζονταιτα εξής:«Ο Χαρίτος Παναγιώτης είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος κοινωνικής διοίκησης και πολιτικών επιστημών, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές πάνω σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού μεταπτυχιακού επιπέδου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης» και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα.Στις 16 Δεκεμβρίου το 2022, ορκίστηκε στο πανεπιστήμιο του Βόλου, του παιδαγωγικού τμήματος «δημοτικής εκπαίδευσης» και έγινε ο πρώτος Τσιγγάνος στην Ελλάδα που αποφοίτησε από το «πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών» έχοντας καταφέρει να αποκτήσει ακαδημαϊκή διάκριση για την ερευνητική του ικανότητα.”

Το συγγραφικό του έργο

Ακόμα πρέπει να αναφέρουμε πως η ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία δεν σταματάει εδώ, καθώς, πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τα 25 Τσιγγάνικα Παραμύθια.Ο Τσιγγάνος συγγραφέας ξεκίνησε για πρώτη φόρα να παραδώσει τη Τσιγγάνικη γλώσσα σε γραπτό λόγο. Σε λίγο καιρό θα μας παρουσιάσει την έκδοση με το νέο του βιβλίο καταγραφή της Τσιγγάνικης διαλέκτου. Είναι σημαντικό ότι η Ελληνική Πολιτεία χρειάζεται τέτοια παιδιά Ρομά πρότυπα με λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία και με σπουδές υψηλού επιπέδου επιστημονικής κατάρτισης για να μπορέσει να πετύχει η κοινωνική ένταξη τους στην κυρίαρχη κοινωνία». Πολλά συγχαρητήρια στο παλικάρι που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα άτομα της φυλής του που δεν καταφέρνουν ούτε το δημοτικό να βγάλουν. Πικρή αλήθεια.

Ο νεαρός αυτός κατάφερε να σπάσει τα στερεότυπα. Μας κάνει όλους περήφανους ως ανθρώπους και ιδιαίτερα του υπόλοιπους Ρομά που τους έδωσε ελπίδα για να προσπαθούν για το καλύτερο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η άλλη πλευρά των Τσιγγάνων: Ο Παναγιώτης Χαρίτος σπάει το κατεστημένο & γίνεται ο πρώτος Ρομά με μεταπτυχιακό

Συναγερμός έξω από εκκλησία: Ρομά έρıξε 73χρονο από σκάλα για να τον ληστέψει

Δεν τα παράτησε ούτε μια στιγμή: Ο Διονύσης κατάφερε από τον καταυλισμό Ρομά να μπει στο Πανεπιστήμιο & να αλλάξει τη ζωή του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ