μπράβο-για-την-σπουδαία-πράξη-ολυμπιο-69747

Μπράβο για την σπουδαία πράξη: Ολυμπιονίκης πουλάει το μετάλλιό της για να κάνει επέμβαση καρδιάς 8 μηνών αγόρι

Ανάγνωση: 2'

Η ιστορία αφορά την αθλήτρια, Μαρία Αντρέιτσικ. Είναι η ασημένια Ολυμπιονίκης στο ακόντιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Μαρίαδείχνει έμπρακτα πως εκτός από σπουδαία αθλήτρια είναι σπουδαίος και καλόκαρδος άνθρωπος. Είναι φοβερό πως πουλάει το Ολυμπιακό της μετάλλιο ώστε να συγκεντρωθούν τα λεφτά για τον Μιλόσεκ. Είναι ένα μωρό οκτώ μηνών από την πατρίδα της την Πολωνία. Το παιδάκια αυτό βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Χρειάζεται άμεσα να μεταφερθεί στην Αμερική για επέμβαση καρδιάς.

Ποια είναι η Μαρία Αντρέιτσικ

Όπως δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία κατετάγη τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ανάρρωσε από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.Όπως αναφέρει το Sky Sports, η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και είπε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που συνάντησε στην αναζήτησή της.

Ο εν λόγω έρανος είναι για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Τα έσοδα από την δημοπρασία του μεταλλίου

Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι μία πολωνική αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Η Zadka, -η οποία σημειώνεται ότι έχει περισσότερα από 7.000 καταστήματα (!)- της επέστρεψε εντέλει το μετάλλιο.

Κλείνοντας, τέτοιες πράξης ανθρωπιάς μας συγκινούν και μας θυμίζουν τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι. Μακάρι ο κόσμος να είχε μόνο τέτοιους φιλεύσπλαχνους και καλόκαρδους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον διπλανό τους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στη Θήβα: Νεκρό μωρό 1,5 έτους

Δέκα γιατροί το εξέτασαν: Έτσι πέθανε το βρέφος των Ρομά στην Κω

Φpίκη: Μωpό ενός έτους κατασπαράχθnκε μέχρι θaνάτου από 3 σκuλιά στο σπίτι του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ