δύναμη-ψυχής-η-απώλεια-του-πατέρα-μου-70233

Δύναμη ψυχής: «Η απώλεια του πατέρα μου με έκανε πιo υπεύθυνο απέναντι στη ζωή»- Άριστα στις πανελλήνιες, έγινε δεκτός στο MIT

Ανάγνωση: 3'

Είναι πολλά τα παιδιά από την Ελλάδα που διαπρέπουν στον τομέα της εκπαίδευσης και γίνονται δεκτά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ο Στάθης Ηλιάκης ο οποίος φαίνεται πως θα γράψει ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία στις πανελλαδικές του 2018.Ολοκλήρωσε τη σχολή του και ξεκίνησε για το επόμενο μεγάλο του βήμα. Σημαντικό είναι πως το κατάφερε και αυτό αφού μπήκε σε ένα από τα κορυφαία στον κόσμο πανεπιστήμια το ΜΙΤ.

Στάθης Ηλιάκης: Άριστα στις πανελλαδικές

Ο νεαρός από τον Αλμυρό της Μαγνησίας πέρασε πρώτος το 2018 στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ ήρθε δεύτερος σε όλη την Ελλάδα στη βαθμολογία των Πανελλαδικών, συγκεντρώνοντας 19.540 μόρια.

Στάθης Ηλιάκης: 1ος στο Πολυτεχνείο, αρίστευσε και αποδοχή από το ΜΙΤ

Ο φοιτητής πλέον Στάθης Ηλιάκης, έγινε δεκτός στο Massachusetts Institute of Technology (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), που είναι ένα από τα μεγαλύτερα, σημαντικότερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και κέντρα βασικής και τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως.

Ο 23χρονος Αλμυριώτης είχε αιτηθεί σε πολλά κορυφαία πανεπιστήμια για να συνεχίσει τις σπουδές του, μεταξύ αυτών το Stanford και το Berkeley, επέλεξε όμως το ΜΙΤ. Μάλιστα στο τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στην Αμερική για συνεντεύξεις και επισκέψεις σε Πανεπιστήμια, προκειμένου να δει από κοντά και να εξερευνήσει ποιο Πανεπιστήμιο θα ήταν αυτό που θα στέγαζε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Στάθης Ηλιάκης: Η αφιέρωση στον μπαμπά του που δεν ζει πια

Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς είχε χάσει τον πατέρα του, έδωσε κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τις μάχες του για να πετύχει στις πανελλαδικές και να πάρει το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με στήριγμα τη μητέρα του, κατάφερε όχι απλώς να περάσει στη σχολή της πρώτης του επιλογής, αλλά να το κάνει ως αριστούχος. Το 2018 ήταν ο πρώτος των πρώτων βαθμολογικά στις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα και φυσικά ο πρώτος που εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αυτή του την επιτυχία είχε αφιερώσει τότε στον πατέρα του που δεν είναι στη ζωή.

Τον Στάθη Ηλιάκη μάλιστα είχε βραβεύσει για την επιτυχία του ο Δήμος Αλμυρού, ενώ ο ευεργέτης της πόλης, ο αείμνηστος Χαράλαμπος Τσιμάς, φρόντισε να του εξασφαλίσει τα πρώτα του βήματα ως φοιτητή στην Αθήνα, δίνοντάς του δωροεπιταγή 1.000 ευρώ για να αγοράσει ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Ο Αλμυριώτης νέος συνέχισε με το ίδιος πάθος και ζήλο και κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαιτητικές σπουδές του, βάζοντας έναν ακόμη υψηλό στόχο. Την είσοδο στο ΜΙΤ.

Οι επιδόσεις του στο Μετσόβειο, η υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, το σημαντικό ερευνητικό του έργο αλλά και οι συνεντεύξεις που έδωσε και μέσα από τις οποίες ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, του εξασφάλισαν την είσοδο στο ΜΙΤ. Όπως του ανακοινώθηκε έγινε δεκτός προκειμένου να συνεχίσει στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου την πορεία του, κάνοντας όλον τον νομό υπερήφανο.

Ρεπορτάζ με τον Στάθη Ηλιάκη

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Ξύπνησα που ξύπνησα, λέω “δεν πάω να γράψω”»: Η μαθήτρια που οι δηλώσεις της στην κάμερα κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μόνο υπερηφάνεια: Η ελληνική ιδιοφυΐα από την Μαγνησία που κατακτάει το MIT

“Κυνήγησα το όνειρό μου”: Η Νίκη Τσιούρη πέρασε στην Ιατρική διαβάζοντας στο ίδιο δωμάτιο με άλλα 4 αδέρφια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ