καταγγελίες-σε-διευθύντρια-σχολείου-70093

Καταγγελίες σε διευθύντρια σχολείου: «Όποιος μαθητής δεν είναι υπάκουος στην εκδρομή θα επιστρέψει με ΚΤΕΛ»

Ανάγνωση: 2'

Όταν οι καθηγητές αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν μαθητές σε μια εκδρομή, η ευθύνη τους είναι μεγάλη. Μια καθηγήτρια φαίνεται πως δεν φοβόταν πολύ και απαγόρευσε σε μαθητή να πάει στην εκδρομή επειδή δεν ήταν υπάκουος στην τάξη του! Όλα αυτά συνέβησαν σε ένα σχολείο του Τυρνάβου.

Τι συνέβη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει καταγγελία που θέλει τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου να μοιράζει προς υπογραφή υπεύθυνες δηλώσεις σε γονείς μαθητών, στις οποίες αναφέρεται ότι όποιο παιδί δεν είναι “υπάκουο” στην επερχόμενη εκδρομή που θα διεξάγει το σχολείο στα Γιάννενα τη Δευτέρα, θα γυρίζει πίσω στον Τύρναβο με… ΚΤΕΛ!

Σύμφωνα με το paidis.com, η κατάσταση στο σχολείο είναι τεταμένη. Η διευθύντρια έστειλε παράλληλα και σχετική επιστολή στους γονείς όπου αναφέρει ότι “αν το παιδί τους δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της εκδρομής τότε θα το βάλει στο λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι και ο γονέας θα είναι υπεύθυνος για να το παραλάβει, αφού προηγουμένως ενημερωθεί!!!

Ήδη κάποιοι γονείς αντέδρασαν και αρνήθηκαν να υπογράψουν μία τέτοια δήλωση, η οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει κάποιο νομικό έρεισμα. Μάλιστα επικοινώνησαν με υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι έδειξαν να ξαφνιάζονται με την ενέργεια της Διευθύντριας.

Η ίδια μάλιστα ξεκαθάρισε σε μητέρα που αντιδρά, ότι το παιδί της δεν θα πάει στην εκδρομή, κάνοντας ακόμη πιο τεταμένη την όλη κατάσταση, αφού η εν λόγω μητέρα δήλωσε ότι θα προχωρήσει σήμερα σε καταγγελίες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία ήδη επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Πάντως δεν φαίνεται ότι η υπεύθυνη δήλωση είναι το μοναδικό περιστατικό, αφού πριν λίγες ημέρες η διευθύντρια απαγόρευσε σε άλλον μαθητή να πάρει μέρος στην εκδρομή, επειδή δημιούργησε κάποια προβλήματα στην τάξη του, προκαλώντας και σε αυτή την περίπτωση την αντίδραση του γονέα!

Η δήλωση που ζητάει η Διευθύντρια να υπογράψουν οι γονείς:

Κλείνοντας, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονε αντιδράσεις. Πρέπει τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να αντιλαμβάνονται τις συνθήκες. Η μέση λύση είναι πάντα η σωστή οδός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ