δεν-δείλιασε-νεαρός-σεφ-στη-ρόδο-έσωσε-70230

Δεν δείλιασε: Νεαρός σεφ στη Ρόδο έσωσε από πνιγμό 68χρονο τουρίστα – Τον έβγαλε από την πισίνα

Ανάγνωση: 1'

Ατυχήματα γίνονται συνέχεια. Το καλοκαίρι όμως υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι που αφορούν κυρίως τη θάλασσα, πισίνες κτλ. Έτσι κινδύνεψε ένας τουρίστας με πνιγμό και τη ζωή του 68χρονου τουρίστα έσωσε ένας σεφ που εργάζεται στη Ρόδο.

Τι συνέβη

Ο σεφ εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής πριν 3 μήνες, στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και σήμερα έκανε πράξη ό,τι έμαθε χαρίζοντας τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας.

Όπως αναφέρει το KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, το θύμα ανασύρθηκε από την πισίνα του ξενοδοχείου από τον γιό του και τον υπάλληλο του bar, χωρίς αναπνοή και με μελανό χρώμα δέρματος.

Ο Χάρης, αφού έκανε τον έλεγχο αναπνοής ξεκίνησε άμεσα την ΚΑΡΠΑ, ζητώντας να κληθεί το 166 και να φέρουν τον έναν από τους δύο απινιδωτές του ξενοδοχείου.

Ο αναζωογονημένος τουρίστας ξεκίνησε να αναπνέει με δυσκολία ενώ έβγαζε πολλά υγρά από τη στοματική κοιλότητα. O Χάρης τοποθέτησε το θύμα σε θέση ανάνηψης για να εξασφαλίσει τον αεραγωγό του και περίμενε δίπλα του μέχρι που το ασθενοφόρο του νησιού παρέλαβε τον άτυχο – τυχερό άνδρα.

Κλείνοντας, οι γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι πολύ σημαντικές και όλοι θα έπρεπε να τις κατέχουμε. Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να βρεθούμε και εμείς στη θέση του σεφ…

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Αυτά είναι τα 43 εστιατόρια που βραβεύτηκαν, τα 26 εκτός Αθήνας -O κορυφαίος σεφ

Ξεκίνησε από τα… βασικά: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαθαίνει τον δέκα μηνών γιο του μπιλιάρδο και “λιώνει” το διαδίκτυο

Τpαγωδiα σήμερα στην Ελλάδα μας: Γuναiκα παρασύρθnκε από κúματα και πνiγnκε μπρоστά στоν άντρα της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ