ταξιάρχος-χάνος-τα-δύσκολα-χρόνια-το-π-67654

Ταξιάρχος Χάνος: Τα δύσκολα χρόνια, το πολύκροτο διαζύγιο με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, η διάσημη κόρη και ο θάνατος που τον στιγμάτισε για πάντα

Ανάγνωση: 5'

Ο Ταξιάρχης Χάνος είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός που έχει αγαπηθεί από το ελληνικό τηλεπτικό κοινό. Τον γνωρίσαμε πρώτη φορά με τον ρόλο του «εραστή» στην πολύ αγαπημένη σειρά του Mega «Είσαι το ταίρι μου» όπου χάρισε πολύ γέλιο και έγινε αμέσως συμπαθής στο κοινό. Ο Ταξιάρχης Χάνος μένει μακριά από τα φώτα της δημιοσιότητας, παρόλα αυτά δεν τα αποφεύγει όταν τον προσεγγίζουν. Παραμένει ένας ευγενικός άνθρωπος με έντονη αίσθηση του χιούμορ. Έχει υπάρξει παντρεμένος με την πασίγνωστη και πολυαγαπημένη Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, με την οποία απέκτησαν και μία κόρη, την Μαρία Χάνου, η οποία επίσης είναι ηθοποιός και τη γνωρίζουμε μέσα από τον ρόλο της στη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Ταξιάρχης Χάνος : Βιογραφικά στοιχεία

Ο Ταξιάρχης Χάνος φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει και μουσικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά. Η καταγωγή του είναι από το Πήλιο το οποίο επισκέπτεται συχνά.

Είναι μόνιμο στέλεχος του Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά. Στο θέατρο έχει υπάρξει και συνεργαστεί δίπλα σε πολύ σημαντικά ονόματα όπως ο Λ. Βογιατζής, ο Σ. Φασουλής, ο Γ. Χουβαρδάς, ο Θ. Μουμουλίδης, ο Γ. Διαμαντόπουλος κι ο Ν. Μαστοράκης.

Ο ερχομός του παιδιού που τον «παρέλυσε»

O Ταξιάρχης Χάνος σε συνέντευξή του έχει μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια αλλά και για τη στιγμή που κατάλαβε ότι θα γίνει πατέρας. Έχει χαρακτηριστικά πει «Κάποια πράγματα είναι σημαδιακά μέσα μου, μού έχουν αλλάξει οπτική. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, ή όταν έμεινε έγκυος η Ελισάβετ, άλλαξε η οπτική. Ενώ πριν νομίζω δεν φοβόμουν τίποτα, αν και είχα φύγει από πολύ μικρός να πάω Θεσσαλονίκη να σπουδάσω, να δουλέψω, δύσκολα, δούλευα στη λαχαναγορά. Ήταν δύσκολα, δουλεύαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Η στιγμή που ήρθε η κόρη μου, άλλαξε ο τρόπος που κοιτούσα τη ζωή και κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός γιατί είχα οικογένεια.

Ο άγνωστος λόγος που οδήγησε στον χωρισμό με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Ο Ταξιάρχης Χάνος με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου έχουν συχνά «ανοιχτεί» και έχουν μιλήσει για τη σχέση αλλά και το διαζύγιό τους. Παραδέχτηκαν και οι δύο πως η σχέση τους ήταν ταραχώδης αλλά ακόμα πιο πολύ το διαζύγιο που ακολούθησε, καθώς δεν το «πήραν πολύ καλά» ή πολιτισμένα, όπως έχουν πει. Όπως έχουμε δει, όμως, κάποιες φορές στο παρελθόν το πρώην ζευγάρι παραμένει ενωμένο για χάρη της κόρης του. Πρώτος πήρε τον λόγο ο Ταξιάρχης Χάνος λέγοντας χαρακτηριστικά : «Οι σχέσεις των ανθρώπων θέλουν κόπο, δεν είναι και φωτογραφία, είναι η ζωή ολόκληρη. Όταν επικοινωνείς και συναντιέσαι με έναν άλλον άνθρωπο, για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό, εάν παραμείνει στο χρόνο, κάτι σημαίνει αυτό. Εάν είσαι αξιοπρεπής ως άνθρωπος και δεν το κάνεις για άλλους λόγους, γιατί υπάρχουν πολλοί αναξιοπρεπείς λόγοι για να είσαι με έναν άλλον άνθρωπο… Άρα σημαίνει ότι κάτι μέσα στη ψυχή σου το έχει βαθιά ανάγκη αυτό το πράγμα. Όχι βέβαια, δεν το διαχειριστήκαμε πολιτισμένα. Με ζήλευε αφόρητα. Γιατί; Ψέματα είναι; Το λέω να το μάθει ο κόσμος».

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου,σχολιάζοντας όσα είπε ο πρώην σύζυγός Ταξιάρχης Χάνος, συμπλήρωσε ««Για να χωρίζεις, κάποια θέματα υπάρχουν, τα οποία δεν λύνονται ούτε όταν χωρίσεις, τα κουβαλάς. Τον πρώτο καιρό ήμασταν μέσα στον εγωισμό. Μέσα από την ανάγκη του να είναι καλά το παιδί μας, ξαναθυμηθήκαμε τι αγαπήσαμε ο ένας στον άλλον, εγώ τουλάχιστον».

“Οι γονείς μου, αγρότες, μου δίδαξαν με τον τρόπο τους πολλά πράγματα. Είπα, ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει μέσα μου, έφερα στο νου μου τους γονείς μου με τέτοιο τρόπο, και κατάλαβα ότι ζούσαν μαζί μας σαν φυσικό φαινόμενο και όχι σαν κάτι που έπρεπε να το πιέσουμε”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Ταξιάρχης Χάνος : Όταν έχασε τον πατέρα του

Ο Ταξιάρχης Χάνος τον Μάρτιο του 2020 βίωσε ένα μεγάλο πένθος με τον «χαμό» του πατέρα του. Όπως η ίδιος εκδήλωσε τη στεναχώρια του μέσω Facebook. Έγραψε σε ανάρτησή του ποστάροντας φωτογραφία του στο Facebook να χορεύει. «Καλό σου ταξίδι πατέρα», έγραψε τότε στη λεζάντα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ