ελένη-κοκκίδου-ο-ρόλος-στη-μουρμούρα-63180

Ελένη Κοκκίδου: Ο ρόλος στη “Μουρμούρα”, η προσπάθεια να γίνει μητέρα, η αποχώρηση από τη σειρά και η δήλωση-βόμβα που σχολιάστηκε

Ανάγνωση: 5'

Η αγαπημένη ηθοποιός, Ελένη Κοκκίδου,  γεννήθηκε το 1959 και κατάγεται από τους Αραχαμίτες Αρκαδίας, από την πλευρά της μητέρας της. Οι περισσότεροι την γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την κωμική τηλεοπτική σειρά του ALPHA “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα” και μέσα από το ρόλο της Βούλας, τη σύζυγο του Μηνά που μαζί, ακόμα και στην τρίτη τους ηλικία θέλουν να ζήσουν και άλλες περιπέτειες και να μη ρουτινιάζουν. Ωστόσο, η ηθοποιός δεν είναι καινούργια στο χώρο. Αντιθέτως, έχει κάνει επιτυχίες τόσο στο θέατρο, στο οποίο έχει διακριθεί κιόλας, όσο και στον κινηματογράφο. Ακόμα, έχει μια εξαιρετική φωνή – όσο και αν δεν το πιστεύουμε όταν ακούμε τη Βούλα να μιλάει – και για αυτό το λόγο έχει ασχοληθεί με το κλασικό και λαϊκό τραγούδι.

Ελένη Κοκκίδου: Το βραβείο στο θέατρο

Στο θέατρο έχει βραβευθεί με το βραβείο Κάρολος Κουν για τον μονόλογο “Η Γυναίκα της Πάτρας” του Γιώργου Χρονά. Αυτός ίσως είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ρόλους της.

Αναφορικά με τη φιλμογραφία της, αυτή περιλαμβάνει ταινίες όπως το Σπιρτόκουτο (2002), Το τανγκό των Χριστουγέννων (2011) και τον Μαγικό Καθρέφτη (2016). Άλλες δουλειές που έχει κάνει στη μεγάλη οθόνη είναι: Η ληστεία (1999), Πίσω Πόρτα (2000), Αύριο θα είναι αργά (2001), , Μικρό έγκλημα (2008), Κι εγώ για μενα (2009),  Καουμπόης (2017). Από το 2013 συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Εκτός από την υποκριτική, έχει ασχοληθεί και με το επάγγελμα του ξεναγού. 

Ελένη Κοκκίδου: “Η προσωπική ζωή είναι προσωπική”

Πολύ λίγα γνωρίζουμε για την προσωπική ζωή της Ελένης Κοκκίδου. Μερικά από αυτά είναι ότι έφτασε κοντά στον γάμο, αλλά τελικά δεν παντρεύτηκε. Επίσης, έχει μιλήσει και για την απώλεια κιλών που είχε.

Σχετικά με το λόγο που ξέρουμε τόσο λίγα πράγματα για την ίδια, έχει σχολιάσει: “Η προσωπική ζωή είναι προσωπική ζωή. Πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Βεβαίως, ενδιαφέρουν άλλες ζωές. Δε με ενδιέφερε ποτέ να μαθευτεί η προσωπική μου ζωή. Είναι η δική μου περιουσία και την κρατάω σφιχτά να μην τη χάσω”.

Ελένη Κοκκίδου: “Ήθελα να κάνω παιδιά”

Ακόμα, έχει μιλήσει για την επιθυμία της να κάνει ένα παιδί. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να γίνει έγκυος και να αναλάβει και τον ρόλο της μητέρας. Συγκεκριμένα έχει πει σε συνέντευξή της, απαντώντας για το αν χτύπησε ποτέ το βιολογικό της ρολόι: “Βεβαίως και χτύπησε. Ήθελα να κάνω παιδιά, προσπάθησα, αλλά είχα ένα πρόβλημα γυναικολογικό και δεν μπόρεσα τότε. Αγαπώ τα παιδιά, αλλά δεν με στεναχωρεί που δεν έχω, έχω μάθει να ζω με αυτό. Ο έρωτας έπαιξε ρόλο στη ζωή μου και ακόμη παίζει. Δεν τελειώνει αυτό, φεύγει αφού σε θάψουν. Άλλο πράγμα ο έρωτας”.

Ελένη Κοκκίδου: Η είδηση-βόμβα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η αποκάλυψη της ηθοποιού πως φέτος είναι η τελευταία της χρονιά στη σειρά “Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα”. Τα λόγια της σηματοδότησαν πως αν συνεχιστεί και του χρόνου το σίριαλ, η τηλεοπτική Βούλα θα λείπει.

Όπως δήλωσε η ηθοποιός πριν λίγο καιρό στο ΣΚΑΪ: “Για μένα η Μουρμούρα λήγει φέτος. Νιώθω ότι δέκα χρόνια είναι υπέρ αρκετά. Θέλω να κλείσω αυτόν τον κύκλο και να ανοίξω άλλους. Δεν έχω λόγο πια να μείνω γιατί νιώθω ότι έδωσα όσα είχα να δώσω, πήρα ότι ήταν να πάρω και από εδώ και πέρα θέλω να δοκιμάσω και άλλα πράγματα. Δεν ήταν ρουτίνα. Φεύγω πριν γίνει ρουτίνα“.

Τέλος, επεσήμανε πως πρώτος το έμαθε ο τηλεοπτικός Μηνάς: “Ο Αντώνης Αντωνίου δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά επιθυμεί πολύ να συνεχίσει”.

Κλείνοντας, η γνωστή ηθοποιός ,Ελένη Κοκκίδου, έχει αγαπηθεί από το κοινό όσο κανένας άλλος. Μας έχει καθηλώσει με τους ρόλους της και τα τελευταία χρόνια μας προσφέρει πολύ γέλιο!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ