αιμίλιος-χειλάκης-οι-μέλισσες-ο-γάμος-63570

Αιμίλιος Χειλάκης: Οι Μέλισσες, ο γάμος με την Αθηνά Μαξίμου, η διακοπή της υιοθεσίας και η γνώμη για τα ριάλιτι

Ανάγνωση: 9'

Αιμίλιος Χειλάκης: Ο ταλαντούχος ηθοποιός έχει μετρήσει επιτυχίες και στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο, για το οποίο τρέφει μία μεγάλη λατρεία. Η φωνή του είναι χαρακτηριστική και για αυτό το λόγο την έχει δανείσει, κάνοντας σπικάζ σε πολλά διαφημιστικά μηνύματα. Εκπέμπει μια ηρεμία και συνάμα μια γοητεία, στην οποία δεν μπορεί να αντισταθεί καμία γυναίκα. Πέρυσι τον απολαύσαμε στο ρόλο του αδίστακτου χουντικού Ακύλα Μεγαρίτη στην επιτυχημένη τηλεοπτική δραματική σειρά εποχής “Άγριες Μέλισσες” που προβαλλόταν μέσα από την τηλεόραση του ANT1.

Αιμίλιος Χειλάκης: Καριέρα και προσωπική ζωή

Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1970 και φοίτησε με υποτροφία στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Καρόλου Κουν. Ο τηλεοπτικός ρόλος που τον έκανε ευρύτερα γνωστό ήταν αυτός στη σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, “Η ζωή που δεν έζησα”, με συμπρωταγωνίστρια την Ταμίλα Κουλίεβα.

Αν και δεν έχει αφήσει να εκτεθεί η προσωπική του ζωή στη δημοσιότητα, είναι γνωστό πως έχει υπάρξει για αρκετά χρόνια ζευγάρι με την, επίσης ηθοποιό, Βάνα Πεφάνη. Η επόμενη σύντροφός του, την οποία και νυμφεύθηκε, είναι η Αθηνά Μαξίμου. Είναι υποστηρικτής του Παναθηναϊκού.

Αιμίλιος Χειλάκης: “Έχω νιώσει πολλές φορές την αποτυχία”

Μιλώντας για τη διαχείριση της επιτυχίας και τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός έχει πει: «Την επιτυχία τη χορταίνεις από μικρός, την καταλαβαίνεις ότι έρχεται. Το να κάνεις και μια αποτυχία δεν τρέχει και τίποτα. Έχω νιώσει πολλές φορές την αποτυχία. Αν κάτσεις και κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, έχεις χάσει το χρόνο σου. Βλέπουμε πολλούς ψωνισμένους ανθρώπους γιατί έχουν κάνει λάθος τη διαχείριση της επιτυχίας τους. Αυτοί που την έχουν ψωνίσει δεν αντιλαμβάνονται ότι η επιτυχία έχει κοντινό αδελφάκι την αποτυχία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχουν ηθοποιοί με τους οποίους δε θέλει να δουλέψει, έχει αποκαλύψει: «Ναι, υπάρχουν συνάδελφοι, με τους οποίους δεν θα ήθελα να συνεργαστώ. Όπως να ρωτήσουμε και συναδέλφους αν θέλουν να δουλέψουν μαζί μου. Υπάρχουν ομολογουμένως κακοί συνάδελφοι απ’ όλους μας και προσπαθούμε να τους αποφύγουμε».

Επίσης, πριν τη συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες, είχε εξηγήσει γιατί απείχε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τη μικρή οθόνη: «Όλα αυτά τα χρόνια, είχα προτάσεις για τηλεόραση, αλλά καμία δεν με δελέασε. Συνάδελφοι μου έλεγαν σε είχαμε σκεφτεί για αυτό το σήριαλ που παίζεται αλλά ήξεραν ότι θα έλεγα όχι. Βαριέμαι την κάμερα γιατί είναι άλλη υποκριτική. Ξέρεις τι είναι να κάνεις δέκα ώρες γύρισμα για 3-4 λεπτά;».

Αιμίλιος Χειλάκης: “Δεν είμαι κατά των εξωσωματικών”

Ο ηθοποιός μαζί με τη σύζυγό του και επίσης ηθοποιό Αθηνά Μαξίμου έχουν αποκαλύψει και την προσπάθεια που έκαναν για να αποκτήσουν ένα παιδί μέσω υιοθεσίας: «Κάναμε μια πρώτη κουβέντα. Αλλά όταν πήραμε έναν πάκο με χαρτιά που έπρεπε να μελετήσουμε και να συμπληρώσουμε, με θέματα όπως “αν θέλεις παιδί τελείως υγιές και μωρό μπορεί να πάρει δέκα χρόνια”, “αν δε σε νοιάζει το φύλο ή η ηλικία ή αν έχει ένα μικρό πρόβλημα μπορεί να πάρει 3-4 χρόνια’’, σταματήσαμε. Μπαίνεις σε διλήμματα εξίσου ψυχοφθόρα με το να μην έχεις παιδί».

Ο ίδιος έχει πει: «Οι συνθήκες σε κάνουν να περιμένεις 5 – 6 χρόνια και καταρρακώνεσαι, σε κάνουν να μετανιώνεις για την επιλογή σου, σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι εν δυνάμει παιδόφιλοs. Καλά κάνει ο Νόμος και προστατεύει τα παιδιά, αλλά είναι τόσο αυστηρός που κάποια στιγμή σε αποθαρρύνει! Είναι τόσο ομιχλώδες το τοπίο, που δεν ξέρεις αν αυτό που πας να κάνεις είναι παράνομο ή σύννομο… Επίσης, το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν θεωρείται σταθερό και ασφαλές επάγγελμα».

Η σύζυγός του Αθηνά Μαξίμου επισημαίνει για τις ερωτήσεις πουδέχεται σχετικά με το πόσο απαραίτητο είναι ένα παιδί για μια οικογένεια: «Δεν έχω εμμονές κι αυτοσκοπούς. Μ’ έναν παράξενο τρόπο, η ζωή είναι πολύ πιο σοφή από εμάς και ό,τι είναι να φέρει, θα το φέρει! Δεν γκρεμίζεται και ο κόσμος αν δεν έρθει ένα παιδί. Είχαμε ζωή πριν, θα έχουμε και μετά!».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης, με τη σειρά του, αναφέρεται στην μέθοδο της εξωσωματικής: «Δεν είμαι κατά των εξωσωματικών, αλλά γνωρίζω γυναίκες που έχουν κάνει 12 προσπάθειες κι έχουν “οργώσει” το σύστημα τους, ή κάνουν παιδί με εξωσωματική στα 49 τους και λέω “γιατί σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου; Το παιδάκι που θα είναι 10 χρονών κι ενδεχομένως εσύ πάθεις καρκίνο, έχεις σκεφτεί που θα το αφήσεις;”. Πραγματικά αναρωτιέμαι! Τόσο μεγάλος εγωισμός; Ότι, δηλαδή, η ζωή δε θα προχωρήσει αν εσύ δεν αφήσεις κάτι πίσω σου;»

Αιμίλιος Χειλάκης: “Θέλω να μου συμβαίνει ο έρωτας για την Αθηνά για πάντα”

Όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός για τον γάμο του με την Αθηνά Μαξίμου: «Το “για πάντα” για μένα είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο έχει πει ο Αιμίλιος Χειλάκης. Εγώ θα ζήσω για πάντα, όσο αντιλαμβάνομαι. Τη στιγμή που θα κλείσω τα μάτια μου σταματά και η αντίληψή μου για τον χώρο και τον χρόνο. Άρα το για πάντα είναι για τη ζωή μου. Θέλω να μου συμβαίνει ο έρωτας για την Αθηνά για πάντα».

Από την πλευρά της, η Αθηνά Μαξίμου εξομολογήθηκε: «Εγώ δεν την πιστεύω αυτή την έκφραση. Το “για πάντα” ίσως είναι μια ανθρώπινη αλαζονεία. Έχουμε την ανάγκη να δαμάσουμε τον χρόνο, να κατακτήσουμε τον άλλο… Είναι μια δήλωση παντοδυναμίας. Έτσι νομίζω».

Αιμίλιος Χειλάκης: Η ασθένεια και η στάση της γυναίκας του

Ο διάσημος ηθοπιός έχει ανοιχτεί και για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία του: «Έχω κι εγώ αρρωστήσει 4 -5 φορές ως τώρα, έχει πει ο Αιμίλος Χειλάκης. Έγινε γνωστή η μία επειδή ευχαρίστησα τον γιατρό μου».

Όπως εξηγεί: «Το σπουδαίο είναι όταν μου περιέγραψαν -τη στιγμή που εγώ ήμουν ναρκωμένος και δεν καταλάβαινα τίποτα και ξύπνησα μες στην τρελή χαρά- τι είχε περάσει η Αθηνά. Όταν μου το περιέγραψαν είπα “ωπ ήταν σοβαρά τα πράγματα”. Γιατί εσύ δεν αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα, σχεδόν δεν στη λένε κιόλας. Είναι ο άνθρωπός σου με ό,τι σημαίνει αυτή η έννοια. Ξυπνά, σε ακούει, είναι εκεί για σένα, φαντάζομαι περνάει πολύ χειρότερα τα πράγματα από ότι εσύ που έχεις το πρόβλημα. Αυτό είναι ένας ακόμα λόγος που θαυμάζω τον άνθρωπο μου, τη σύζυγο μου. Με βαθιά αγάπη το λέω, με μεγάλο έpωτα».

Τις περιπέτειες υγείας του έχει σχολιάσει και η σύζυγός του, λέγοντας: «Νομίζω ότι αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς σε τέτοιες, ακραίες περιπτώσεις είναι πως όταν τελείωσε όλο αυτό και βγήκε ο Αιμίλιος από τη νάρκωση κατάλαβα πόσο πραγματικά τον αγαπώ. Εκείνη τη στιγμή είπα πως δεν με νοιάζει αν θα είμαστε μαζί, αλλά να είναι καλά. Τότε κατάλαβα πόσο βαθιές ρίζες έχει αυτή η αγάπη. Για μένα είναι ο άνθρωπός μου και τον αγαπώ. Η ζωή είναι παράξενη, απρόβλεπτη. Άσχετα με το τι μέλλει γενέσθαι και τι φέρνει η ζωή στο μέλλον, του έχω πει πως για μένα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου».

Αιμίλιος Χειλάκης: Η επική αντίδραση για γνωστό ριάλιτι

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του μπροστά στην κάμερα και αφοπλιστική η απάντησή του, όταν δημοσιογράφος του εξήγησε το concept του ριάλιτι  “The Bachelor”: «Είσαι απαράδεχτη δηλαδή… Αυτό το έβγαλες από το μυαλό σου. Δεν γίνεται. Είναι πρότζεκτ αυτό που συμβαίνει; Ωραία οκ. Δεν έχω να πω κάτι».

Η επόμενη δουλειά που αναμένεται να δούμε τον αγαπημένο ηθοποιό είναι στην ταινία “Καπετάν Μιχάλης” που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη και το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Χαραλάμπους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ