πέτρος-λοχαΐτης-το-καρφί-του-κωνσταντ-62754

Πέτρος Λοχαΐτης: Το καρφί του Κωνσταντάρα, ο κολλητός της Αλίκης και η τραγική τελευταία αυλαία της ζωής του

Ανάγνωση: 4'

Πέτρος Λοχαΐτης: Τον ηθοποιό τον θυμόμαστε κυρίως μέσα από τς ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, στις οποίες έπαιζε το ζεύγος Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ. Κάτι που είναι λογικό καθώς πρόκειται για πολύ καλό συνεργάτη και φίλο της Αλίκης. Γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα και οι ρόλοι που έπαιζε κυρίως ήταν δεύτεροι, ωστόσο αυτό δεν ήταν κάτι που τον ενοχλούσε καθώς είχε τη φήμη ενός πολύ καλού συναδέλφου. Δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή χωρίς να προλάβει να δείξει όλο το εύρος του ταλέντου του.

Πέτρος Λοχαΐτης: Ο φίλος και συνεργάτης της Αλίκης

Σχεδόν όλη του η φιλμογραφία αφορά επιτυχίες που πρωταγωνίστησαν δύο μεγάλα ονόματα του παλιού ελληνικού σινεμά: την Αλίκη Βουγιουκλάκη που ήταν και καλή του φίλη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Στάθηκε δίπλα τους αντάξια και αυτό φαίνεται και από το γεγονός πως με τους ρόλους έκανε εντύπωση στο κοινό και χαράχθηκε στη μνήμη του.

Ο Πέτρος Λοχαΐτης στους πιο γνωστούς ρόλους που συμμετείχε ήταν στις ταινίες «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια» και «Η αρχόντισσα και ο αλήτης». Στην πρώτη ο Πέτρος Λοχαΐτης υποδύθηκε το καρφί του Λάμπρου Κωνσταντάρα, πατέρα της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Στη δεύτερη τον ψευτοντετέκτιβ Νέστορα, που έψαχνε την εξαφανισμένη Βουγιουκλάκη για να κερδίσει την αμοιβή που θα έδινε ο πλούσιος πατέρας της.

Με τις ερμηνείες του ξεχώρισε αν και οι ρόλοι του δεν ήταν πρωταγωνιστικοί. Δυστυχώς όμως σταμάτησε εκεί. Θα μπορούσε να αφήσει μεγαλύτερη κινηματογραφική παρακαταθήκη. Το νήμα όμως της ζωής του κόπηκε ξαφνικά σε τροχαίο δυστύχημα.

Πέτρος Λοχαΐτης: Η αυλαία έπεσε στο Θεολόγο

Γεννημένος το 1933, κανείς δεν περίμενε πως ο ηθοποιός θα “φύγει” τόσο σύντομα εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος. Κατοικούσε στον Κολωνό με τη γυναίκα του και το μοναχογιό τους. Η οικογένεια διατηρούσε εξοχικό σπίτι στον Θεολόγο Φθιώτιδας. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν και το εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Τον Μάιο του 1976 ο Λοχαΐτης κατευθυνόταν προς τον Θεολόγο με το αυτοκίνητο του, όταν για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε ένα βράχο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και μοιραία για τον ηθοποιό. Μετά τον θάνατό του, άνθρωποι του περιβάλλοντος του, που τον γνώριζαν καλά και ήξεραν ότι συνήθιζε να καταναλώνει πολύ αλκοόλ, ανέφεραν πως αυτή ίσως να ήταν η αιτία που τον οδήγησε στον θάνατο. Από την άλλη πλευρά κάποιοι υποστήριξαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία και ότι ο ηθοποιός προκάλεσε μόνος του τη σύγκρουση, καθώς αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Σαν άνθρωπο κυκλοθιμικό που δεν τα πήγαινε καλά με τον εαυτό του τον περιέγραψαν οι φίλοι και οι συνεργάτες του. Ο Πέτρος Λοχαΐτης ήταν μόλις 43 ετών όταν έφυγε από τη ζωή. Ετάφη στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων στην Αττική.

Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του, δεν πρόλαβε να πάρει μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Οι ταινίες του, αλλά και τα ξύλινα καραβάκια που συνήθιζε να κατασκευάζει στο καμαρίνι του, έμειναν σαν ανάμνηση ενός ταλαντούχου καλλιτέχνη. Η κινηματογραφική παρακαταθήκη θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν δεν έφευγε από τη ζωή τόσο γρήγορα.

Πάντως ο ηθοποιός, όσο μύτη κι αν είχε αυτός, όπως έλεγε στη χαρακτηριστική του ατάκα από την ταινία “Η αρχόντισσα και ο αλήτης”, δυστυχώς δε θα μπορούσε ποτέ να μυριστεί ότι το νήμα της ζωής του θα κοπεί τόσο γρήγορα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έχε πίστη και όλα θα γίνουν: Η υπομονή φέρνει τη χάρη του Θεού…

Τα 3 είδη της σιωπής: Υπάρχει και η σιωπή που γίνεται κατά Θεό

Η αδελφή Συγκλητική μιλάει για τη ζωή στη μονή Μακελλαριάς- Η καθημερινότητα πάνω στο βράχο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ