ρίγος-υπερηφάνειας-μόνο-τον-θεό-φοβά-65030

Ρίγος υπερηφάνειας: “Μόνο τον Θεό φοβάμαι, κανέναν και τίποτε άλλο” δηλώνει Έλληνας Πιλότος

Ανάγνωση: 2'

Σε ρεπορτάζ που είχε κάνει το τηλεοπτικό κανάλι OPEN στην 135 Σμηναρχία Μάχης της Σκύρου, ο Σμήναρχος (Ι) και Διοικητής της Σμηναρχίας Νικόλαος Γιαπράκας μιλά για το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελληνική Αεροπορία και καθησυχάζει τους πολίτες της χώρας για την αμυντική ετοιμότητα που υπάρχει από το δυναμικό της. Οι δηλώσεις δεν έγιναν τυχαία καθώς είχε προηγηθεί η παραβίαση δύο τουρκικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο πάνω από την Αθήνα.

Ελληνική Πολεμική Αεροπορία: Καθημερινή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση απειλών

Ιπτάμενοι και Τεχνικοί της 336 μοίρας “ΟΛΥΜΠΟΣ” τρέχουνε στα shelter των αεροσκαφών… Στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο έχει χτυπήσει συναγερμός (scrable). Η καλύπτρα κλείνει και τα αεροσκάφη τροχοδρομούν για να πάρουν θέση για απογείωση.

Αυτό συνέβη όταν η κάμερα του OPEN βρισκόταν εκεί για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και δύο τούρκικα αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών. Έτσι, δόθηκε αμέσως εντολή για άμεση απογείωση.

Ο Διοικητής της 135 Σμηναρχίας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Νικόλαος Γιαπράκας δηλώνει: “Είμαστε σε καθημερινή ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Το ηθικό του κόσμου και των στελεχών είναι υψηλότατο, υπερέχουμε σε όλα…”.

Ο ίδιος συνεχίζει τη δήλωσή του, λέγοντας: “Είμαστε εκπαιδευμένοι να φτάνουμε στα όριά μας και γι’ αυτό είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα! Έρχεται ένας απρόσκλητος επισκέπτης, κι εγώ είμαι εκεί για να του δείξω ότι είναι απρόσκλητος και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στη χώρα του… Οι προκλήσεις είναι αρκετές όποτε υπάρχουν, μας δίνεται εντολή να απογειωθούμε, απογειωνόμαστε και κοιτάμε να τις αντιμετωπίσουμε”. Οι δηλώσεις του προσφέρουν μία πρώτη εικόνα για τη δουλειά που πραγματοποιείται στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προς όφελος της αμυντικής ικανότητας της χώρας. 

Κλείνοντας, η πολεμική αεροπορία είναι από τα πιο σημαντικά σώματα ασφαλείας που έχει η χώρα μας. Είναι ετοιμοπόλεμη και προετοιμασμένη για κάθε απειλή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ