δημήτρης-μαυρόπουλος-η-έκπληξη-στο-έ-64448

Δημήτρης Μαυρόπουλος: Η έκπληξη στο “Έτερος Εγώ”, η αγωνία με τα παιδιά του και οι δηλώσεις που δίχασαν

Ανάγνωση: 5'

Δημήτρης Μαυρόπουλος: Τον αγαπημένο ηθοποιό τον έχουμε απολαύσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κυρίως κωμικές, αλλά εντυπωσίασε ιδιαίτερα και μέσα από τη συμμετοχή του στη σειρά “Έτερος Εγώ-Νέμεσις”. Μερικές μόνο από τις εμφανίσεις του στη μικρή οθόνη σε δουλειές-σταθμούς της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης είναι: “Δις Εξαμαρτείν”, “Αχ Ελένη”, “Τμήμα Ηθών”, “Θα σε δω στο Πλοίο”, “Βότκα Πορτοκάλι”, “Ευτυχισμένοι Μαζί” και πολλές πολλές άλλες ακόμα. Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος μεγάλωσε και γεννήθηκε στη Βέροια στις 7 Μαρτίου 1959. Το 1978 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Σ. Μωυσείδη” και έκτοτε δημιουργήσει ένα βιογραφικό πλούσιο με ρόλους σε επιτυχημένες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές δουλειές, αλλά και συνεργασίες με γνωστούς και ταλαντούχους συναδέλφους του.

Ο ίδιος, έχει πει σχετικά: «Είμαι στη δουλειά από τα 17 μου. Δεδομένου ότι ήμουν πάντοτε το πειραχτήρι της παρέας, θεωρούσα ότι είμαι ηθοποιός. Ότι δηλαδή αυτό το αξίωμά μου, θα μου επέτρεπε να γίνω ηθοποιός. Μου καλλιεργήθηκε παιδιόθεν, παρακολουθώντας κινηματογράφο διαρκώς. Σκεφτείτε ότι στη Βέροια από όπου κατάγομαι, τότε υπήρχαν 30.000 κάτοικοι και επτά κινηματογράφοι ενώ σήμερα μόλις ένας. Επίσης ευτύχησα να βρεθώ δίπλα σε σπουδαίους και καταξιωμένους ηθοποιούς. Έτσι, η αγάπη μου για το επάγγελμα και η φλόγα μου, μου έδωσαν το δικαίωμα να συνεχίσω σε αυτό που τόσο πολύ αγάπησα και αγαπώ».

Δημήτρης Μαυρόπουλος: Η αγωνία για τα παιδιά του

Αναφορικά με την προσωπική του ζωή, ο ίδιος προτιμά να μην την εκθέτη στα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, εκείνοι που τον γνωρίζουν, ξέρουν καλά πως πρόκειται για έναν τρυφερό σύζυγό για τη γυναίκα του Νανά και έναν στοργικό πατέρα για την κόρη του και τον γιο του Παναγιώτη. Όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός σε συνέντευξή του: “Έχω την αγωνία τι θα γίνει αύριο. Γι’ αυτό το ερώτημα που μπορεί να έχω εγώ ή η κόρη μου όταν μου λέει ‘μπαμπά τι θα κάνω όταν τελειώσω’, δεν μπορώ να βρω τη λύση. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τα παιδιά μου”.

Ακόμα, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος έχει σχολιάσει το ενδεχόμενο τα παιδιά του να επιλέξουν να γίνουν ηθοποιοί: “Φυσικά όχι και δεν φταίει η κρίση, γιατί και τότε που βγήκα εγώ ήταν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολύ λιγότερα θέατρα και όλα πολύ πιο σκληρά και ανταγωνιστικά. Αλλά θα πω το εξής: ‘Γιατί να γίνουν ηθοποιοί τα παιδιά μου; Για να ψάχνουν δουλειά δύο φορές τον χρόνο;’… Επίσης υπάρχει και κάτι άλλο. Υπάρχει ένα όνομα Μαυρόπουλος. Αν δεν μπορούν να είναι σαν τον πατέρα τους, γιατί να υπάρχει αυτό το φορτίο; Και επιπλέον όλες αυτές τις αγωνίες μου για τη δουλειά τις έχουν ζήσει τα παιδιά μου και έχουν καταλάβει ότι μόνο γι’ αυτήν τη δουλειά δεν είναι… Άλλωστε, στην Ελλάδα δεν εκτιμούν τους καλλιτέχνες, τους απαξιώνουν πολύ εύκολα”.

Δημήτρης Μαυρόπουλος: “Έχω κάνει φιλίες πάρα πολλές”

Για τις φιλίες που έχει φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους του έχει αναφερθεί σε συνέντευξή του ο δημοφιλής ηθοποιός: «Έχω κάνει φιλίες πάρα πολλές, όπως με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Παύλο Χαϊκάλη, τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Μπέζο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και αρκετούς άλλους όπως και γυναίκες συναδέλφους μου, την Βίκυ Σταυροπούλου. Είναι φίλοι και συνεργάτες χρόνια, μετά από 13.000 παραστάσεις σίγουρα κρατάς αρκετούς έως πολλούς φίλους, αν και βρισκόμαστε σε ένα ανταγωνιστικό επάγγελμα. Οι καλοί ηθοποιοί είναι πάντα και καλοί άνθρωποι, σπάνια θα συναντήσουμε ή το ένα ή το άλλο».

Δημήτρης Μαυρόπουλος: Ο λόγος που δεν κάνει δηλώσεις

Ο ηθοποιός γενικά προτιμά να κρατά χαμηλούς τόνους και να μην απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Για αυτό το λόγο δε δίνει και συχνά συνεντεύξεις.

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος χαρακτηριστικά: «Έχω σταματήσει να δίνω συνεντεύξεις… Αφού μιλάνε τόσοι πολλοί, να βγω να πω τι;».

Πρόσφατα το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον Δημήτρη Μαυρόπουλο κυρίως σε μη κωμικούς ρόλους, όπως στη δραματική σειρά του ΣΚΑΪ “Άγρια Γη” και στον τελευταίο κύκλο της σειράς “Έτερος Εγώ”. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ