ναταλία-τσαλίκη-το-μυστικό-της-συμβίω-63877

Ναταλία Τσαλίκη: Το μυστικό της συμβίωσης με τον Μπέζο, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους, η κόρη ηθοποιός και η γνώμη για το MeToo

Ανάγνωση: 8'

Ναταλία Τσαλίκη: Μπορεί να έχει ταυτιστεί το όνομά της με αυτό του Γιάννη Μπέζου, όχι μόνο για τις συνεργασίες τους, αλλά και για την κοινή πορεία που έχουν επιλέξει να έχουν εδώ και πολλά χρόνια στη ζωή, ωστόσο, η Ναταλία Τσαλίκη είναι μια εξαιρετική ηθοποιός που δεν χρειάζεται τον σύζυγό της για να αναγνωρισεί. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτά που γράφονται παραπάνω είναι ο ρόλος της στη σειρά της ΕΡΤ “Κάνε ότι κοιμάσαι” ή οι ερμηνείες της στο θέατρο, όπως στην παράσταση “Βρυκόλακες” που έπαιξε τον χειμώνα στο Εθνικό Θέατρο.

Ναταλία Τσαλίκη: Λίγα λόγια για την ηθοποιό

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1956. Παρακολούθησε τα πρώτα δύο εξάμηνα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά την εγκατέλειψε και ασχολήθηκε με την υποκριτική. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, αρχικά στο Εθνικό Θέατρο και στη συνέχεια σε διάφορα θέατρα της Αθήνας. Έχει ενσαρκώσει ρόλους σε έργα των Γκολντόνι, Μολιέρου, Σαίξπηρ, Κρετς, Μάμμετ, Στρίνμπεργκ, Τσέχοφ, Γκόγκολ, Μακ Ντόνα και άλλους. Έχει λάβει μέρος σε αρκετά τηλεοπτικά σήριαλ, καθώς και σε δύο ταινίες μικρού μήκους.

Ναταλία Τσαλίκη: “Το θέατρο ήρθε φυσικά”

Η αγαπημένη ηθοποιός έχει μιλήσει σε συνέντευξή της για τα παιδικά της χρόνια, περιγράφοντάς τα ως εξής: «Μεγάλωσα σε ένα αστικό, καλλιτεχνικό περιβάλλον, κοντά στην τέχνη, ανοιχτό. Η οικογένειά μου ήταν Έλληνες της διασποράς, παππούδες και γιαγιάδες, από τη Ρωσία, από την Πολωνία, που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και μετά ήρθαν στην Αθήνα. Ήταν όλοι μουσικοί. Από μικρή ασχολήθηκα με χορωδίες, με μουσική, με πιάνο, πήγαινα στο Ηρώδειο, στη Λυρική. Οπότε το θέατρο ήρθε φυσικά. Αλλά δεν πήγα κατευθείαν, μετά το σχολείο. Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος των γραμμάτων, είχε τελειώσει δύο πανεπιστήμια, ήξερε πολλές γλώσσες, και έπρεπε -αυτό το έπρεπε το κοινωνικό- να ακολουθήσω κι εγώ τον δρόμο του. Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, αριστούχος, μπήκα στη Φιλοσοφική, αλλά δεν το άντεξα και τα παράτησα. Διάβαζα καταναγκαστικά».

Στη συνέχεια η Ναταλία Τσαλίκη μιλάει για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική την κατάλληλη στιγμή, γιατί ήταν ήδη μεγάλη για να γίνει δεκτή στη δραματική σχολή: «Πήγα σχεδόν στο όριο, στα 24-25 μου. Έκανα άλλα πράγματα, ψαχνόμουν, ήμουν ανήσυχη. Πέρασα δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια, η οικογένειά μου ήταν λίγο στον αέρα. Δεν είχα σταθερές. Ο μπαμπάς μου και η μαμά μου ήταν άνθρωποι που δεν πολυταίριαζαν, και μαζί με τις δύο αδελφές μου είχαμε αυτή την ανασφάλεια ότι από τη μια μέρα στην άλλη δεν ήξερες τι θα γίνει. Δεν ήταν χωρισμένοι, αλλά δεν ταίριαζαν. Είχαν συγκρούσεις».

Ναταλία Τσαλίκη: “Η ζωή με τον Γιάννη είναι υπέροχη”

Είναι παντρεμένη από το 1987 με τον επίσης ηθοποιό Γιάννη Μπέζο, αλλά γνωρίζονταν ήδη τρία χρόνια, από το 1984. Το 1988 έρχεται στη ζωή και ο καρπός του έρωτά τους, η Ηρώ, η οποία έχει ακολουθήσει τα βήματά τους.Την ηθοποιό την ρωτάνε πάντα στις συνεντεύξεις για τον σύζυγό της. Για παράδειγμα έχει πει για τη συμβίωσή τους: “Η ζωή στο σπίτι με τον Γιάννη Μπέζο είναι υπέροχη. Όλα είναι θέμα ανθρώπων. Αυτό που βλέπει ο κόσμος είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που είμαστε εμείς στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά μας. Οι σπουδαίοι άνθρωποι, οι ώριμοι άνθρωποι είναι απλοί. Οφείλουμε μεγαλώνοντας να γινόμαστε παιδιά, όσο γίνεται πιο αθώοι, τρυφεροί. Οπότε, γι’ αυτό μου αρέσει να ζω με τον άντρα μου, γιατί είναι έτσι”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στη γνωριμία τους, εξηγεί: “Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε στη δουλειά, σαν συνάδελφοι, στην παράσταση «Ορφέας και Ευρυδίκη». Έχουν περάσει πάνω από τριάντα χρόνια, τριάντα τρία. Ήταν το ΄84. Στην αρχή μπορεί να υπήρχαν κάποιες εντάσεις μεταξύ μας, κάποιοι ψευτοεγωισμοί, λόγω της δουλειάς, αλλά αυτό με τον καιρό εξελίχθηκε”.

Ναταλία Τσαλίκη: Για τον ανταγωνισμό στη σχέση τους

Σχετικά με το αν υπήρξε ανταγωνισμός μεταξύ τους, απαντάει: “Ανταγωνισμός δεν υπήρξε ποτέ. Ο ανταγωνισμός βγαίνει όταν έχεις χαμηλή ιδέα για τον εαυτό σου. Και εμείς δεν είχαμε. Είχαμε μια αυτάρκεια. Ούτε απωθημένα ούτε ανασφάλειες. Στόχος μας ήταν να γίνουμε καλύτεροι, οπότε ο μόνος αντίπαλος ήταν ο εαυτός μας. Ο δρόμος μας ήταν κοινός και διαφορετικός μαζί, με την έννοια ότι ο Γιάννης έγινε πιο δημοφιλής, πιο ευρέως αναγνωρίσιμος. Την τελευταία δεκαετία χάραξα μια πιο προσωπική πορεία. Η σχέση μας προηγείται της δουλειάς. Ο ένας θαυμάζει και εκτιμά, επί της ουσίας, τον άλλον, διατηρώντας τους στόχους του”.

Ακόμα, έχει μιλήσει και για το αν αντιμετώπισαν ποτέ προβλήματα: “Μια μακροχρόνια σχέση ποτέ δεν ήταν ούτε είναι εύκολο να κρατηθεί. Θέλει πολλή δουλειά, όπως θέλει πολλή δουλειά η ίδια η ζωή. Για μένα η ζωή είναι πρωταθλητισμός. Εννοείται ότι περάσαμε από δυσκολίες. Δεν υπάρχει σχέση που να μην περάσει. Τουλάχιστον μία, δύο φορές βρεθήκαμε με τον Γιάννη σε ακραίες καταστάσεις μεταξύ μας.

Τέλος, για το “μυστικό” της σχέσης τους: Η συνύπαρξη έχει να κάνει με την ωρίμανση του καθενός ξεχωριστά και του ζευγαριού γενικότερα. Όταν ωριμάζεις εσύ και ωριμάζει και ο σύντροφός σου, οπωσδήποτε ωριμάζει και η σχέση. Το θέατρο είναι μέρος της ζωής μας. Όσο πιο προχωρημένη είναι η σχέση τόσο πιο όμορφη και αποδοτική είναι η συνεργασία μας”.

Nαταλία Τσαλίκη: Το μήνυμα στους νέους για τις καταγγελίες

Η ταλαντούχα ηθοποιός είχε μιλήσει και για το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες που έγιναν σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο του θεάτρου. Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη στους νέους, είχε πει: “Πρέπει να ξέρουν οι νέοι συνάδελφοι ότι το σωματείο μας ξανασυστήνεται με κάποιον τρόπο και χαίρομαι πάρα πολύ. Να ξέρουν ότι μπορούν να αποταθούν. Μίλησα με τον Σπύρο τον Μπιμπίλα τις προάλλες και με διαβεβαίωσε ότι δημιουργείται μια επιτροπή που εμπεριέχει και ψυχολόγους και δικηγόρους και να ξέρει ποια είναι και η νομική οδός”.

Καταλήγει λέγοντας: “Είναι μία πολύ καλή περίοδος αυτή που βγαίνουν στη φόρα πράγματα, που μπορεί να μας λυπεί γι’ αυτά που μαθαίνουμε και ο κόσμος να πέφτει από τα σύννεφα, αλλά ήταν μια γάγγραινα, ήταν ένα σπυρί που έπρεπε να σπάσει”.

Η ηθοποιός αυτήν την περίοδο εμφανίζεται στη σειρά της ΕΡΤ “Κάνε ότι κοιμάσαι”, υποδυόμενη μια πολύ αυστηρή και αδέκαστη ανακρίτρια. 

Η Ναταλία Τσαλίκη είναι μια γυναίκα πολύ ταλαντούχο με εξαιρετικό χαρακτήρα. Έχει κάνει σημαντική καριέρα με πολλές σπουδαίες δουλειές και ο ρόλος που έπαιξε μέσα στην οικογογένειά της ήταν πολύ σημαντικός.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου: Ο Κύριος θα σου στείλει το δικό του Φως

Έχε πίστη και όλα θα γίνουν: Η υπομονή φέρνει τη χάρη του Θεού…

Τα 3 είδη της σιωπής: Υπάρχει και η σιωπή που γίνεται κατά Θεό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ