γιώτα-φέστα-η-εισαγγελέας-του-σασμού-63588

Γιώτα Φέστα: Η εισαγγελέας του “Σασμού”, οι δύο κόρες, η κουμπαριά με τον Καφετζόπουλο και η δήλωση για τη νεολαία σήμερα

Ανάγνωση: 5'

Γιώτα Φέστα: Μπορεί οι περισσότεροι να την έχουν μάθει – ή να την έχουν θυμηθεί – μέσα από τον ρόλο της Εισαγγελέως στην τηλεοπτική δραματική σειρά του ALPHA “Σασμός”, όμως η γνωστή ηθοποιός δουλεύει πολλά χρόνια στον χώρο, στη διάρκεια των οποίων έχει ασχοληθεί και με την τηλεόραση, αλλά και με το θέατρο. Για την προσωπική της ζωή δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, γεγονός που δείχνει πως η Γιώτα Φέστα έχει επιλέξει να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας μόνο μέσα από τη δουλειά της.

Γιώτα Φέστα: Ποια είναι η ηθοποιός του “Σασμού”

Γεννημένη το 1957 στην Αθήνα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου. Το μόνο που γνωρίζουμε για την προσωπική της ζωή είναι πως έχει δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια και έχει δυο κόρες. Δεν κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις και δεν “απασχολεί” τα μέσα αν δεν έχει κάτι να πει. Αφήνει τη δουλειά και την πορεία της να μιλήσει για εκείνη και ο καλλιτεχνικός κόσμος την αγαπά και τη σέβεται.

Φέτος την βλέπουμε να έχει μπει στο “Σασμό” και να έχει συμβάλλει στο να έρθουν τα “πάνω-κάτω” στις εξελίξεις της δεύτερης σεζόν της σειράς. Ενσαρκώνει τον ρόλο της πρώην συζύγου του Παύλου Βρουλάκη και θα υποδύεται μια εισαγγελέα.

Γιώτα Φέστα: Έχει βαφτίσει τον γιο του Αντώνη Καφετζόπουλου

Σε μία συνέντευή του ο Γιώργος Καφετζόπουλος, ο γιος του ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου, αποκάλυψε πως νονά του είναι η Γιώτα Φέστα:«Προτιμούσα να πηγαίνω στο γήπεδο παρά στο θέατρο. Πάντα μου φαινόταν τέλεια αυτή η δουλειά. Ο πατέρας μου με έβαζε να παίζω σε κάποιες μικρές σκηνές στην τηλεόραση. Σε μια σκηνή κάποτε, όταν ήμουν 8 ετών, με είχαν πιάσει τα κλάματα, γιατί δήθεν με είχαν απαγάγει και ο ηθοποιός που το έκανε έπρεπε να είναι λίγο απότομος μαζί μου. Είναι και η νονά μου ηθοποιός, η Γιώτα Φέστα, η οποία ήταν πολύ κοντά μου».

Γιώτα Φέστα: “Οι νέοι ψάχνονται”

Η γνωστή ηθοποιός κάποτε είχε δώσει μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία αναφερόταν στην – αρνητική – ελληνική κουλτούρα, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί η σημερινή νεολαία. Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα: 

Ο Έλληνας είχε μάθει να τη σκαπουλάρει από τα δύσκολα…

Βέβαια. Και όχι μόνο. Ο Έλληνας είχε μάθει στα μεγάλα πράγματα. Μεγάλα σπίτια, μεγάλα σπίτια, μεγάλες ταβέρνες, σε μια χώρα που δεν τα χρειάζεται αυτά. Ζούσαμε λίγο παραφύση. Η φύση μας διδάσκει-έτσι δεν είναι;

Οι Τέχνες, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αποτελούν φάρο στα δύσκολα;

Αισθάνομαι πως ναι. Και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι. Για την επόμενη γενιά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Πολλοί νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το θέατρο σε ένα κοινωνικό του κομμάτι, και ευρεία πολιτικό, “δίνουν το δρόμο στη ζωή”, μέσα από τη μελέτη τους στις Τέχνες. Το βλέπω γύρω μου, στους νέους ανθρώπους, που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο σκέψης τις καταστάσεις. Διακρίνω μια σοβαρότητα στο τρόπο σκέψης τους, που πιθανότατα, εμείς στην ηλικία τους, δεν είχαμε. Οι νέοι ψάχνονται. Δεν αφήνουν τα πράγματα στη μοίρα τους.

Γιώτα Φέστα: “Φοβόμουν πάρα πολύ την τηλεόραση”

Επιπλέον, σε πιο πρόσφατη συνέντευξή της, η Γιώτα Φέστα δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής “Καλύτερα δε γίνεται” και στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη πως έχει μετανιώσει που απείχε από την τηλεόραση: “Ως πιο νέα φοβόμουν πάρα πολύ την τηλεόραση και μετάνιωσα για πράγματα που δεν έχω κάνει και γι αυτήν την αποχή. Τώρα χαίρομαι πάρα πολύ, μου αρέσει πολύ ο ρόλος μου, θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερή που είμαι μέσα σε αυτό το τιμ των ηθοποιών”. Ελπίζουμε αυτό να σημαίνει πως τώρα θα την απολαμβάνουμε πιο συχνά στη μικρή οθόνη. 

Η Γιώτα Φέστα είναι μαι πολύ σημαντική ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια τη μάθαμε από το ρόλο της στον “Σασμό”. Φοβόταν την τηλεόραση, αλλά τελικά έκανε σωστή επιλεγεί να εργαστεί σε αυτό το χώρο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Για εσένα που θες να κάνεις παιδάκι και δεν τα καταφέρνεις… απόψε το βράδυ προσευχήσου στον Άγιο Ευθύμιο τον Μέγα

Η ζωή της Κατίγκω Πατέρα: Η εφοπλίστρια που απαρνήθηκε τα πλούτη και έγινε μοναχή και ηγουμένη στο όμορφο νησί των Οινουσσών

Άγγελος Αντωνόπουλος: Ο διαχρονικός ζεν πρεμιέ και η σπάνια εμφάνιση στα 91 του – Παραμένει εξίσου γοητευτικός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ