αργύρης-αγγέλλου-το-παρά-πέντε-τα-α-63276

Αργύρης Αγγέλλου: Το “Παρά Πέντε”, τα ασφαλιστικά μέτρα στην Google, η οικονομική καταστροφή και η απώλεια του πατέρα του

Ανάγνωση: 11'

Αργύρης Αγγέλου: Ο αγαπημένος ηθοποιός το 2000 τελείωσε τις σπουδές του στην υποκριτική στη Σχολή Διαμαντοπούλου και έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τις σειρές “Σαββατογεννημένες” και “Παρά 5” του Γιώργου Καπουτζίδη. Στην τελευταία συμπρωταγωνίστησε με άλλους εκλεκτούς συναδέλφους του, όπως τον ίδιο τον Γιώργο Καπουτζίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και την Αγγελική Λάμπρη. Μεγάλωσε και γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 16 Ιουνίου 1978. Αδελφός του είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος είναι παλιός διεθνής παίκτης του μπάσκετ, ενώ είχε παίξει και στον Ολυμπιακό και τώρα είναι προπονητής.

Αργύρης Αγγέλου: Η συμμετοχή σε τηλεοπτικά show

Ο ηθοποιός πέρα από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει, έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικά show, όπως το “Dancing with the stars” και το “Your Face Sounds Familiar” καταφέρνοντας να κερδίσει και στα δύο σόου. Όπως εξομολογείται μέσα από τα σόου έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά δε θα συμμετείχε ξανά: «Mέσα από το ‘’Dancing’’ ο κόσμος έμαθε το όνομά μου. Με ήξεραν μόνο από τους ρόλους μου στις σειρές του Mega που έπαιζα. Παρόλα αυτά δε θα συμμετείχα ξανά, πλέον έχει τελειώσει αυτό για εμένα».

Μερικές από τις σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει είναι οι “Σαββατογεννημένες”, “Στο Παρά Πέντε”, “Όλα του γάμου δύσκολα” και “Safe sex”.

Αργύρης Αγγέλλου: Ο θάνατος του πατέρα του από καρκίνο

Σε συνέντευξή του ο ηθοποιός έχει αναφερθεί και στη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν ήταν άρρωστος ο πατέρας του: «Ο μπαμπάς ήταν άρρωστος, ξέραμε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Να είναι καλά η αδερφή μου, τον φρόντισε και η μαμά μου, έμεινε μαζί μας πολύ περισσότερο από ότι μας είχαν πει οι γιατροί. Είχε καρκίνο. Αυτό είχε μια πορεία και από ένα σημείο και μετά βλέπεις να έρχεται το τέλος. Εμείς στο θέατρο παίζαμε Τετάρτη με Κυριακή και τα Σάββατα είχαμε διπλή παράσταση. Τυχαίνει να ακυρωθεί η παράστασή μας εκείνο το Σάββατο, λόγω μιας εκδήλωσης και είχαμε ενημερωθεί γι΄αυτό. Ο μπαμπάς μου έφυγε εκείνο το Σάββατο το απόγευμα».

Συνέχισε, λέγοντας: «Ήμουν στη Χαλκίδα, ήμουν εκεί και το έζησα όλο αυτό. Πώς δένεται μια οικογένεια. Είναι από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Ο μπαμπάς έφυγε στο σπίτι. Ζήσαμε όλο αυτό που συμβαίνει στην περιφέρεια».

Αργύρης Αγγέλου: “Τελευταία στιγμή αλλάξαμε ρόλους”

Είναι πολύ καλός φίλος με το συνάδελφό του και δύο φορές συνεργάτη του Γιώργο Καπουτζίδη. Ο ηθοποιός έχει διηγηθεί το όμορφο κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα του “Παρά Πέντε”, παρά την κούραση που υπήρχε: «Από εκείνη την περίοδο, πέρα από τα γέλια και το τι ωραία περάσαμε, θυμάμαι πολλή δουλειά, 12ωρα γυρίσματα και Σάββατο και επίσης οι περισσότεροι κάναμε και θέατρο παράλληλα. Που αυτό σημαίνει, όταν κάνεις πρόβες, συν ένα 5ωρο ακόμα στη ζωή σου από 11-12 ώρες που δουλεύεις, συν ένα τρίωρο αν έχεις παράσταση ή 6ωρο αν έχεις διπλή. Πάρα πολλή δουλειά, πάρα πολύ τρέξιμο, πάρα πολύ πανικό γιατί ήταν πρωτόγνωρο αυτό το πράγμα».

Επίσης, ο ηθοποιός έχει αναφερθεί και στη σκέψη που υπήρχε να τον βλέπαμε στο ρόλο του Σπύρου και τον Γιώργο Καπουτζίδη στου Φώτη: «Είχαμε σκεφτεί με τον Γιώργο τότε να κάνουμε σκάντζα τους ρόλους μας, απλά επειδή εγώ είχα κάνει τον Λαζάρου τον αγαθούλη στις Σαββατογεννημένες και ο Γιώργος είχε κάνει τον Χοσέ τον τσαμπουκαλή, λέει ο Γιώργος να τα κάνουμε αντίστροφα. Και τελευταία στιγμή αλλάξαμε ρόλους. Πίστευα ότι θα πάει καλά η δουλειά, αλλά δεν φανταζόμουν αυτό που ήρθε. Δεν μπορούσα να το φανταστώ γιατί δεν είχα και την πείρα».

Αργύρης Αγγέλου: Η μεγάλη μάχη με την Google

Ο γνωστός ηθοποιός είχε λάβει μετρά και ενάντια της Google για το γεγονός ότι, αναζητώντας το όνομά του στη μηχανή, αναγραφόταν αυτόματα ο χαρακτηρισμός “γκέι”. Έτσι έκανε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Google ζητώντας να αφαιρεθεί.

Όπως αναγραφόταν στο νομικό κείμενο: «Στην ιστοσελίδα www.google.com ή www.google.gr, η τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου του Αργύρη Αγγέλου έχει ως πρώτο αυτόματο αποτέλεσμα την αναγραφή της λέξης “γκέι” δίπλα στο όνομά του. Δηλαδή, η πρώτη πληροφορία που λαμβάνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας όταν πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο αυτό στη μηχανή αναζήτησης είναι ότι ο Αργύρης Αγγέλου είναι ομοφυλόφιλος (…). Η λέξη “γκέι” εμφανίζεται αυτοματοποιημένα με μόνη την αναγραφή του ονόματος του αιτούντος στο “παράθυρο αναζήτησης” της ιστοσελίδας, χωρίς δηλαδή να τοποθετήσει τη λέξη “γκέι” ο επισκέπτης του Διαδικτύου που αναζητά πληροφορίες για τον αιτούντα».

Αργύρης Αγγέλου: Οι τίτλοι

Πέρα από τα παραπάνω, αναφερόταν στην αίτηση γινόταν και αναφορά για το γεγονός ότι η Google μετέδιδε τίτλους δημοσιευμάτων με περιεχόμενο σχετικό με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ηθοποιού. «Το πρώτο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στο ιστολόγιο “eleftherologion.blogspot.gr”, αγνώστου διαχειριστή, στο οποίο υπό τον τίτλο “Oι gay άνδρες και γυναίκες της ελληνικής showbiz” εμφανίζεται ένα κείμενο το οποίο (…) αναφέρει φερόμενους ερωτικούς συντρόφους. Για τον αιτούντα αναγράφεται “Ο… με τον Αργύρη Αγγέλου είναι ζευγάρι χρόνια τώρα και συγκάτοικοι”. Το δεύτερο άρθρο παραπέμπει τον επισκέπτη στην ιστοσελίδα www.fimesgr, αγνώστου διαχειριστή, και υπό τον τίτλο “Αργύρης Αγγέλου για τις ερωτικές προτιμήσεις του”. Στο τρίτο άρθρο αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αιτούντος, ο οποίος χαρακτηρίζεται εξυβριστικά και προσβλητικά ως ένας από “όλες τις κρυφές της Ελλάδος” μεταξύ άλλων ονομάτων γνωστών καλλιτεχνών, ενώ σε επόμενο άρθρο, με τίτλο “Κουτσομπολιά επώνυμων gay”, αναπαράγεται η φράση για τον αιτούντα και τον συνάδελφό του».

Σε πρώτη φάση, ο ηθοποιός κατέφυγε και σε εξώδικο για το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας από την Google να προβεί αμέσως σε τεχνική επέμβαση στη μηχανή αναζήτησης, για να λάβει την απάντηση της εταιρείας ότι «είναι αναρμόδια» και ότι το αίτημα έπρεπε να υποβληθεί «στη διαδικτυακή υπηρεσία της που εξετάζει τέτοια αιτήματα». Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των δικηγόρων, το ζήτημα παρέμενε άλυτο μέχρι την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Επειδή, το συγκεκριμένο συμβάν είναι συχνό για την Google, πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την υποχρέωσε να εφαρμόσει το «δικαίωμα στη λήθη», δηλαδή τη διαγραφή δεδομένων χρηστών που έχουν προκύψει στο παρελθόν -ήδη την πρώτη ημέρα εφαρμογής δέχθηκε 12.000 αιτήσεις πολιτών από ολόκληρο τον κόσμο-, ενώ αναμένεται σύντομα και η αναθεώρηση της οδηγίας για την προστασία των δεδομένων που εξέδωσε η Ε.Ε. το 1995.

Αργύρης Αγγέλου: “Με βλάπτει”

Επιπροσθέτως, ο ηθοποιός αναφέρει, επίσης, στην αίτηση που κατέθεσε πως βλάπτεται η καριέρα του όσο και ότι προκαλούνται προβλήματα ακόμη και στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. «Με τη μετάδοση των ανωτέρω ευαίσθητων δεδομένων δημιουργείται στο διαδικτυακό κοινό η εντύπωση ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίον πρέπει να ασχολείται κανείς με τον αιτούντα είναι η ερωτική του ζωή και ο σεξουαλικός προσανατολισμός του, σαν να επρόκειτο για καλλιτέχνη ο οποίος επιδιώκει την πρόκληση και τη δημιουργία σκανδάλων γύρω από το όνομά του (…). Αποτέλεσμα είναι να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο το επαγγελματικό μέλλον του».

Η αίτηση καταλήγει ως εξής: «Περαιτέρω, όσον αφορά τον προσωπικό, φιλικό και οικογενειακό του κύκλο, ο αιτών δέχεται ερωτήσεις για το εν λόγω αποτέλεσμα στη μηχανή αναζήτησης της καθ’ ης και είναι υποχρεωμένος να απολογείται στο περιβάλλον των οικείων του σχετικά με τη στρεβλή εικόνα που μεταδίδεται από το google.gr σχετικά με τις ατομικές πληροφορίες που τον αφορούν και απασχολούν την κοινή γνώμη». Τελικά, η πολυεθνική εταιρεία διόρθωσε και απέσυρε όλα όσα αναδείκνυε ο Αργύρης Αγγέλου, πριν από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Αργύρης Αγγέλου: Όταν το DWTS τον έσωσε οικονομικά

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει σε συνέντευξή του και για την οικονομική καταστροφή που υπέστη μετά το “Παρά 5”: “Ό,τι χρήματα είχα μαζέψει από το Παρά Πέντε τα είχα κάνει παραγωγή το Rent. Το έκανα γιατί το αγαπούσα πολύ. Νομίζω αν είχα πάρα πολλά λεφτά αυτό θα έκανα και μπορεί να μην έπαιζα κιόλας. Έχασα αρκετά λεφτά αλλά όχι όλα, βγάλαμε κιόλας. Τότε είχα κάνει την επένδυση και περίμενα να μου αποφέρει. Έτρεχε το δάνειο του σπιτιού, έτρεχαν οι λογαριασμοί και λέω: ‘Ωχ, τώρα θα ζητήσω πάλι χρήματα από την οικογένειά μου;’. Με τρόμαξε αυτό!”.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας: “Και ήμουν ένα βράδυ στον καναπέ του σπιτιού, είχα πάρει κάτι τηλέφωνα που μου χρωστούσαν χρήματα και τέτοια, δεν έβγαλα άκρη. Λέω, ‘Θεέ μου εγώ ό,τι μπορούσα να κάνω το έκανα’ και σκάει ένα μήνυμα στο κινητό και μου λέει: Γεια σας. Είμαστε από την παραγωγή του DWTS, θα θέλαμε να κάνουμε ένα ραντεβού’. Ήταν 3 το πρωί. Πήγα για 5 επεισόδια και έμεινα 14″. Τον Αργύρη Αγγέλου φέτος τον απολαύσαμε τηλεοπτικά στη σειρά “Φλόγα και Άνεμος”, η οποία ήταν μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου στη μικρή οθόνη. Ο ρόλος που ενσάρκωσε ήταν κόντρα σε αυτά που μας έχει συνηθίσει και η αλήθεια είναι πως αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο Αργύρης Αγγέλου είναι ένας εξαιρετικά χαρισματικός ηθοποιός και πολύ καλός άνθρωπος. Είναι πάντα ευγενικός και όλες οι δουλειές του έχουν σημειώσει επιτυχία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ