δάνης-κατρανίδης-οι-τρεις-γάμοι-η-μίρκ-63615

Δάνης Κατρανίδης: Οι τρεις γάμοι, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η συνεργασία με τη Βουγιουκλάκη και η υγεία του σήμερα

Ανάγνωση: 5'

Δάνης Κατρανίδης: Οι δουλειές του ηθοποιού δεν περιορίζονται μόνο στις τηλεοπτικές σειρές που έχει πρωταγωνιστήσει τα τελευταία χρόνια, με πιο εμβληματικές αυτές της Έλενας Ακρίτα (“Βέρα στο Δεξί” και “Μυστικά της Εδέμ”). Αντίθετα ο Δάνης Κατρανίδης έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα χρόνων στο θέατρο, αλλά και τον κινηματογράφο, ενώ έχει συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ανήκει σε εκείνη τη γενιά ηθοποιών που πήραν τη σκυτάλη για να γίνουν πρότυπα των σημερινών ανερχόμενων συναδέλφων τους.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1949 στο Αιγάλεω και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Το 1971 ξεκινά να παίζει στο Εθνικό Θέατρο μέχρι το 1978, οπότε και αρχίζει η συνεργασία του στο πλάι της Αλίκης, στο ρόλο του κομπέρ, στη θρυλική παράσταση “Cabaret”. Έχει υπηρετήσει όλα τα είδη θεάτρου, ενώ έχει δοκιμαστεί και στο ρόλο του καθηγητή υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “Ίασμος” και στο Θεατρικό Εργαστήρι “Βασίλης Διαμαντόπουλος”.

Δάνης Κατρανίδης: Η συνεργασία με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Ο ηθοποιός σε μία τηλεοπτική του συνέντευξη είχε μιλήσει για τη σχέση του με την επίσης ηθοποιό και πρώην γυναίκα του Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Ήμασταν μαζί από την σχολή. Δεν μας δημιούργησε η δουλειά πρόβλημα, έχουμε κρατήσει εξαιρετική σχέση».

Συνεχίζει μιλώντας, για τη συνεργασία τους μετά τον χωρισμό τους: «Παίξαμε για πρώτη φορά μαζί στην Βιρτζίνια Γουλφ. Όχι δεν θυμηθήκαμε καθόλου τον γάμο μας και δεν έχει καμία σχέση με την Βιρτζίνια Γουλφ γιατί θα είχαμε σκοτωθεί. Αν υπήρχε τότε ζήλια, θα στο πει η Μίρκα. Τα έχει πει το ξέρω. Άλλο η ζήλια κι άλλο το πειραχτήρι. Ήταν χοντρή ζήλια στο περίπου. Δε κρατώ με όλες τις συζύγους μου καλές σχέσεις. Έτυχε».

Δάνης Κατρανίδης: Οι 3 γάμοι και γιατί δεν έκανε παιδιά

Ο ηθοποιός έχει σχολιάσει το γεγονός πως παντρεύτηκε τρεις φορές: «Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα».

Επίσης, έχει απαντήσει στο ερώτημα “γιατί δεν έκανε παιδιά”: «Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στην ζωή, παραπάνω από ότι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια». 

Δάνης Κατρανίδης: “Δεν σκέφτομαι τέταρτο γάμο”

Σχετικά με το αν δίνει σημασία σε δημοσιεύματα σχετικά με την προσωπική του ζωή, απαντάει ο Δάνης Κατρανίδης: «Καμιά φορά γράφονται πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν απαντάω, δεν ασχολούμαι. Μου έχουν χρεώσει σχέση που δεν ίσχυε. Δεν μπορείς να βγαίνεις κάθε φορά και να απαντάς. Λες εντάξει».

Συνεχίζει, λέγοντας: «Υπήρχε σχέση με διάσημη που δεν μαθεύτηκε. Εδώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε παντρευτεί τον Γιώργο Ηλιάδη μέρα μεσημέρι και δεν τους πήρε κανένας χαμπάρι. Η Κάτια Δανδουλάκη παντρεύτηκε τον Μάριο Πλωρίτη και όλοι αναρωτιόντουσαν πότε έγινε. Δεν ίσχυε βέβαια ότι με την Παναγιώτα Βλαντή ήμασταν ζευγάρι επειδή ήμασταν μαζί στο σανίδι».

Για το ενδεχόμενο να παντρευτεί και τέταρτη φορά, δηλώνει: «Δεν σκέφτομαι τέταρτο γάμο αλλά εδώ και κάποια χρόνια λέω ποτέ μην λες ποτέ. Δεν απορρίπτω τίποτα γιατί όσα έχω απορρίψει, τα έχω βρει μπροστά μου».

Δάνης Κατρανίδης: Η πρώτη επαφή με την Αλίκη

Ο σπουδαίος ηθοποιός έχει μιλήσει και για τη συνεργασία του με την αείμνηστη Ελληνίδα σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

Ο ηθοποιός αυτό το διάστημα, σύμφωνα και με την ειδησεογραφία, φαίνεται να δίνει μία μάχη με την υγεία του μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η τελευταία ενημέρωση που υπήρχε σχετικά με αυτό το ζήτημα ήρθε διά στόματος Μίρκας Παπακωνσταντίνου, τον Δεκέμβριο: “Έχω νεότερα για την υγεία του Δάνη Κατρανίδη. Είναι αρκετά καλύτερα”.

Τέλος, ο Δάνης Κατρανίδης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. Οι δουλειές του μέχρι και σήμερα είναι ιδιαίτερες και σημαντικές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ