στρες-αυτός-είναι-ο-τρόπος-να-εκτονώσε-66445

Στρες: Αυτός είναι ο τρόπος να εκτονώσετε το άγχος σας στην στιγμή

Ανάγνωση: 4'

Η γυμναστική δεν προσφέρει μόνο οφέλη στο σώμα αλλά και την ψυχική υγεία. Όλοι οι ειδικοί υγείας τονίζουν την σημαντικότητα ενός περιπάτου και δεν έχουν άδικο. Η γυμναστική και πιο συγκεκριμένα το προσωπικό είδος γυμναστικής που επιλέγει κανείς, μπορεί να εκτονώσει τα καθημερινά επίπεδα άγχους και στρες που δεν οφελούν πουθενά στην υγεία. Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine, έδειξε ότι ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να μειώσει μακροπρόθεσμα τα συμπτώματα του στρες και της κατάθλιψης. Παρόλα αυτά δεν είναι όλες οι ασκήσεις το ίδιο εύκολες ή εκτονωτικές αλλά προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε ατόμου.

Συμβουλές διαχείρισης στρες

Πώς λοιπόν διασφαλίζετε ότι η προπόνησή σας εξυπηρετεί τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας; Η Γκρέις Άλμπιν, εκπαιδεύτρια Pilates και personal trainer, μοιράζεται παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές της για να διαμορφώσετε την γυμναστική σας με τέτοιο τρόπο ώστε να προάγει το αίσθημα ευεξίας και την καλύτερη ψυχική υγεία.

Κατάλληλη γυμναστική

Για να αποκομίσετε κάθε όφελος για την ψυχική σας υγεία, θα πρέπει να γυμνάζεστε με συνέπεια. Η εύρεση μιας δραστηριότητας που πραγματικά απολαμβάνετε μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό και οι fitness experts συμφωνούν. Μπορεί να αυξήσει τα εσωτερικά σας κίνητρα ή την ανάγκη να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας να κάνετε κάτι απλώς για να το κάνετε και όχι για να κερδίσετε κάτι μέσα από αυτά, όπως η εξωτερική επικύρωση ή ανταμοιβή. Όταν βρείτε τη σωστή μορφή κίνησης, θα το καταλάβετε. Θα είναι κάτι που θα σας κάνει να νιώθετε καλά και θα ανυπομονείτε για να το κάνετε. Δεν θα το βλέπετε σαν μια ακόμα «αγγαρεία στη λίστα υποχρεώσεων».

Επικοινωνήστε με το μέσα σας

Για να ωφελήσει η προπόνησή σας το μυαλό, καθώς και το σώμα σας, βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά η ώρα σας. Αντισταθείτε στον πειρασμό να το κάνετε multitasking, είτε πρόκειται για βόλτα με τον σκύλο καθώς τρέχετε είτε ακούτε ένα podcast που σχετίζεται με τη δουλειά. Το να προσπαθείτε να κάνετε το μέγιστο δυνατό ή να αποκομίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη μπορεί να υπονομεύσει το νόημα της άσκησης για την ψυχική σας υγεία, αυξάνοντας τελικά το άγχος σας αντί να το μειώνει. Αντίθετα, οι fitness experts προτείνουν οι προπονήσεις σας να είναι πολυαισθητηριακές. Αυτό σημαίνει να περπατάτε στο αγαπημένο σας πάρκο ή να τρέχετε στο διάδρομο ακούγοντας την αγαπημένη σας playlist. Αυτό θα σας χαρίσει έξτρα ενέργεια, χαλάρωση και αυξημένη παραγωγικότητα.

Ορίστε τον χώρο σας

Εάν γυμνάζεστε στο σπίτι, δημιουργήστε έναν χώρο (ακόμα κι αν είναι μικρός) που θα σας βοηθήσει να είστε διανοητικά παρόντες στην στιγμή που γυμνάζεστε. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν πιο σκοτεινό φωτισμό με ηλεκτρονική μουσική ενώ άλλοι προτιμούν ένα στρώμα yoga και την λάμψη ενός κεριού. Μικρές επιλογές όπως ο φωτισμός και η μουσική μπορούν να δώσουν τον τόνο για μια προπόνηση που αναζωογονεί τόσο το μυαλό όσο και το σώμα.

Μινιμαλισμός συμπεριφοράς

Τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα σε φανταχτερά όργανα γυμναστικής. Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο μπορεί να μετριάσει τα οφέλη για την ψυχική υγεία καθώς μπορεί να αισθανθείτε έξτρα πίεση για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη εικόνα. Εφόσον δεν θα φέρει ενοχές ή άγχος στην προπόνησή σας, δοκιμάστε ένα outfit που σας αρέσει, οτιδήποτε μπορεί να σας δώσει κίνητρο να κικινήσετε το σώμα σας και να πάρετε βαθιές αναπνοές που μειώνουν το άγχος.

Το στρες δεν είναι ποτέ εύκολο να ελεγθεί απόλυτα, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα τρικ από ειδικούς τα οποία αποδεδειγμένα δουλεύουν. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

Έγινε γνωστό για τον Νίκο Βέρτη: Μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία του τραγουδιστή

“Δακρύζουμε από χαρά”: Ελένη Κόκοτα για Δημήτρη Κόκοτα πριν από λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ