δύσκολος-ο-δρόμος-της-επιστροφής-περί-65575

Δύσκολος ο δρόμος της επιστροφής: Περίπου 2 εκατ. Αθηναίοι είχαν φύγει από την πρωτεύουσα

Ανάγνωση: 3'

Συνολικά υπολογίζεται ότι έφυγαν από την Αττική περίπου 1,5 με 2 εκατ. Αθηναίοι και όπως είναι φυσικό η κίνηση στην επιστροφή είναι ανείπωτη.

Η επιστροφή μετά το Πάσχα

Σύμφωνα με το OPEN, το πρώτο κύμα άρχισε να επιστρέφει από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, με τη σημερινή μέρα να αποτελεί κορύφωση.Συγκεκριμένα 19 πλοία αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά, από Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, 13 καράβια φτάνουν από Κυκλάδες στην Ραφήνα και 8 πλοία από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στο Λαύριο.Χθες Δευτέρα επέστρεψαν στον Πειραιά 15.432 επιβάτες, στην Ραφήνα 11.493 και στο Λαύριο 4.072. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, εκτός Αττικής βρέθηκαν περισσότερα από 500.000 οχήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.Την Δευτέρα του Πάσχα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, επέστρεψαν στα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 50.000 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών πάνω από 46.000 οχήματα.Οι Αρχές εκτιμούν ότι και σήμερα (18/4) η κίνηση θα είναι αυξημένη στα διόδια της Ελευσίνας και Αφιδνών.Υπενθυμίζεται ότι το τριήμερο μεταξύ Μ. Πέμπτης και Μ. Σαββάτου πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 300.000 οχήματα έφυγαν από το Λεκανοπέδιο με κατεύθυνση την ύπαιθρο.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα;

Αραιά θα είναι σήμερα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) λόγω των εορτών του Πάσχα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τη ΣΤΑΣΗ και τον ΟΑΣΑ, τροποποιήσεις στον αριθμό των δρομολογίων, τη συχνότητά τους και τις ώρες απόσυρσης στα αμαξοστάσια έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Οι αλλαγές, οι οποίες ισχύουν και σήμερα , αφορούν όσους θα κινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) και θα επιλέξουν λεωφορεία, τρόλεϊ και Μετρό.

Την Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου: Για όλα τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ) θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα του Σαββάτου.Ανάλογα με την επιβατική κίνηση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, για όλες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων καθώς και το Λιμάνι του Πειραιά.

Τι ισχύει για Μετρό και Ηλεκτρικό

Γραμμή 1 Μετρό: Δρομολόγια ανά 10,5′ μεταξύ 5:30 – 23:30, ανά 15′ τις υπόλοιπες ώρες

Γραμμές 2 και 3 Μετρό: Δρομολόγια ανά 7′ μεταξύ 9:00 – 17:00, ανά 10′ τις υπόλοιπες ώρες

Τραμ: Δρομολόγια ανά 12′ ως τις 22:00, ανά 15′ αργότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr καθώς και για τα μέσα σταθερής τροχιάς στην ιστοσελίδα της ΣΤΑ.ΣΥ

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κινούνται σήμερα Τρίτη κανονικά με μερικές καθυστερήσεις.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη

Η πραγματική ημερομηνία της Σταύρωσης και του Πάσχα, βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία

Έφαγε κράξιμο και το… κόβουν ακόμη δεν άρχισε: Πρόωρο τέλος για το live του TV Queen με την Ιωάννα Μαλέσκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ