προσοχή-πελάτες-της-alpha-bank-πώς-να-προστατε-65934

Προσοχή πελάτες της Alpha Bank: Πώς να προστατεύεστε από απάτες, phishing και αδύναμους κωδικούς

Ανάγνωση: 5'

Μείνετε ασφαλείς από απάτες σαν αυτή που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό απέναντι στους πελάτες της τράπεζας Alpha Bank!

Η τράπεζα προειδοποιεί

Προειδοποίηση: Οι απατεώνες βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες. Πρόσφατα, εμφανίστηκε ένα νέο τέχνασμα που περιλαμβάνει πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Alpha Bank.Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο «Εκσυγχρονίζομαι» που σας ζητά να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο, μην το κάνετε σε καμία περίπτωση. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε επίσης τις προειδοποιήσεις καταναλωτών, τις ανακοινώσεις έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας και συμβουλές για την αποφυγή απάτης και απάτης.

Προειδοποίηση απάτης

Οι απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πελάτες της ALPHA BANK με διάφορους τρόπους. Ένα από τα τελευταία τεχνάσματα περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την τράπεζα.Η γραμμή θέματος του email γράφει «Εκσυγχρονίζομαι». Εδώ είναι τι λέει το μήνυμα.

«Λάβατε μια νέα ειδοποίηση, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να τη συμβουλευτείτε. Ελέγξτε τώρα. Λαμβάνετε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επειδή είστε ένας πολύτιμος πελάτης που έχει εγγραφεί σε μέτρα υψηλής ασφάλειας.Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συνέστησε μέτρα για την καταπολέμηση των απάτης που αφορούν ειδικούς αριθμούς που χρεώνονται με αυξημένες χρεώσεις.

Η ΕΕΤΤ προτείνει

Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης εναλλακτικών 10ψήφιων γεωγραφικών αριθμών που περιλαμβάνονται στα ενσωματωμένα οφέλη των οικονομικών προγραμμάτων που προσφέρουν οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δεν συνεπάγονται χρεώσεις εκτός τόπου και χρόνου.

Παροχή σαφών πληροφοριών στους καταναλωτές σχετικά με τις πιθανές χρεώσεις που συνδέονται με τους ειδικούς αριθμούς.

Ενθαρρύνετε τους καταναλωτές να συμβουλεύονται τους τιμοκαταλόγους του παρόχου τους πριν χρησιμοποιήσουν ειδικούς αριθμούς.

Καθιέρωση ειδικών ρυθμίσεων για ελλιπείς κλήσεις σε περιπτώσεις όπου οι αριθμοί χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε βασικά θέματα (π.χ. θέματα απασχόλησης, συντάξεων, ασφάλισης, υγείας κ.λπ.).

Σημειώστε ότι η τιμολογιακή πολιτική όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων για τον ειδικό αριθμό 1555 έχει αλλάξει και οι κλήσεις προς αυτόν τον αριθμό είναι πλέον δωρεάν.

Για να αποφύγουν τις υπερβολικές χρεώσεις εκτός αιχμής στους τηλεφωνικούς λογαριασμούς τους, οι καταναλωτές θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση ειδικών αριθμών όταν υπάρχουν διαθέσιμοι εναλλακτικοί 10ψήφιοι γεωγραφικοί αριθμοί.Θα πρέπει επίσης να συμβουλεύονται τον τιμοκατάλογο του παρόχου υπηρεσιών τους πριν χρησιμοποιήσουν ειδικούς αριθμούς.Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο και όταν αυξάνονται οι τιμές των καυσίμων, για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

Τι συστήνει η ΕΛ.ΑΣ-Μεγάλη προσοχή

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες να μην εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές σε ιστοσελίδες ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να αποκαλύπτουν τους κωδικούς PIN ή τους κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών τους σε άλλα άτομα.Η ΕΛ.ΑΣ συνιστά στους επαγγελματίες του τουρισμού και του κλάδου των καυσίμων να αποφεύγουν να δίνουν τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς τους, καθώς οι επιτήδειοι μπορούν να τους αποσπάσουν παριστάνοντας τους δυνητικούς πελάτες ή τους ιδιοκτήτες φορτηγών. Οι δράστες στη συνέχεια μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς.

Οι επαγγελματίες των εν λόγω τομέων δεν πρέπει να εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους για τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές σε ιστότοπους ή φόρμες που ανοίγουν μέσω υπερσυνδέσμων.Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να αποκαλύπτουν τους κωδικούς PIN ή τους κωδικούς επαλήθευσης της πιστωτικής τους κάρτας σε άλλα άτομα.Οι διαρροές κωδικών πρόσβασης στο dark web μπορούν να εκθέσουν τους χρήστες σε χάκερ.Η εταιρεία ασφάλειας κινητών τηλεφώνων Lookout δημοσίευσε μια λίστα με τους 20 πιο συχνά χρησιμοποιούμενους κωδικούς πρόσβασης που βρέθηκαν σε κλεμμένους λογαριασμούς στο dark web. Αν χρησιμοποιείτε κάποιον από αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης, καλό είναι να τον αλλάξετε αμέσως σε κάτι πιο ασφαλές.

Είναι σημαντικό να προσέχουμε οι ίδιοι και να ενημερώσουμε και τους ηλικιωμένους γονείς μας που ενδεχομένως δεν έχουν μεγάλη ευχέρεια με τους κωδικούς και τα … ύποπτα links.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Χαμός με όσους έχουν λεφτά στην Alpha Bank: Ξύπνησαν και είδαν αυτό στους λογαριασμούς τους… «έπεσε» το ebanking

Προσοχń: Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτn μεγάλης Ελληνικής Τράπεζας σε πελάτη – Δείτε τι έχει συμβεί

1.000 ευpώ τον μήνα από ελληνική τράπεζα: Πώς θα τα πάρεις άμεσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ