ηπα-ο-τζο-μπάιντεν-έτοιμος-να-διεκδική-66604

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές των ΗΠΑ το 2024

Ανάγνωση: 3'

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να υποστηρίζει την θέση του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς θα υποστηρίξει το όνομά του και πάλι στις εκλογές του 2024. Ο ίδιος σε βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα του Twitter μοιάζει αισιόδοξος και έτοιμος για ένα νέο μέλλον στις ΗΠΑ κατά το οποίο θα προεδρεύσει και πάλι το όνομά του δίνοντας νέους αγώνες για μία “καλύτερη Αμερική”. Στο παρακάτων βίντεο θα δείτε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υποστηρίζει λενα εκλογικό debate και να αναφέρει σε έναν αγώνα κατά του  εξτρεμισμού των Ρεπουμπλικανών.

Οι δηλώσεις Τζο Μπάιντεν

«Οταν ανακοίνωνα την υποψηφιότητα για πρόεδρος, πριν από τέσσερα χρόνια, είχα τονίσει ότι βρισκόμαστε εν μέσω μια μάχης που αφορά την “ψυχή” της Αμερικής. Και συνεχίζουμε ακόμα», αναφέρει στο βίντεο, το οποίο άνοιξε με εικόνες από τις κινητοποιήσεις για το θέμα των αμβλώσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουμε είναι εάν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία. Περισσότερα δικαιώματα ή λιγότερα δικαιώματα», επισημαίνει ο Μπάιντεν στο βίντεο. «Γνωρίζω ποια επιθυμώ να είναι η απάντηση και πιστεύω ότι γνωρίζετε κι εσείς. Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό. Γι’ αυτούς τους λόγους θα είμαι υποψήφιος για επανεκλογή», σημειώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Η επίσημη ανακοίνωση του Μπάιντεν βάζει τέλος σε κάθε αμφιβολία που εμφανιζόταν στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με τις προθέσεις του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNN, μπαίνει στην κούρσα έχοντας ως παρακαταθήκη ένα σημαντικό νομοθετικό έργο, αλλά ταυτόχρονα χαμηλά ποσοστά αποδοχής. Επιπλέον, ο -ήδη γηραιότερος στην ιστορία- πρόεδρος, δέχεται συχνά επικρίσεις αναφορικά με την ηλικία του.

Η ιδεολογία της πολιτικής εκστρατείας του Μπάιντεν

Η ανακοίνωση έρχεται τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο Μπάιντεν επισημοποίησε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2020, όταν ξεκινούσε μια προεκλογική κούρσα που έμελλε να οδηγήσει στην ήττα του Ντόναλντ Τραμπ. Η νέα προεδρική εκστρατεία του Μπάιντεν αναμένεται να θεμελιωθεί σε παρόμοια πολιτικά επίδικα. Οπως συνέβη το 2020, ο Μπάιντεν επικαλείται τα ιδανικά του έθνους, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ενδεχόμενο επιστροφής του Τραμπ. Στο βίντεο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του, άλλωστε, πραγματοποιεί ειδική αναφορά ενάντια στους «εξτρεμιστές του MAGA (Make America Great Again)».

«Ολες οι γενιές Αμερικανών αντιμετώπισαν μια στιγμή που έπρεπε να υπερασπιστούν τη δημοκρατία. Υποστηρίξτε τις προσωπικές μας ελευθερίες. Υποστηρίξτε το δικαίωμα της ψήφου και τα πολιτικά μας δικαιώματα», καλεί τους Αμερικανούς. «Τώρα είναι η στιγμή μας», καταλήγει. Σύμφωνα με το CNN, η εκστρατεία του Μπάιντεν θα περιλαμβάνει επίσης την προώθηση των επιτευγμάτων του Αμερικανού προέδρου κατά τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του – καθώς και ένα αφήγημα ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να «τελειώσει τη δουλειά» που ξεκίνησε.

Η νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά του Ντόναλντ Τραμπ στις προηγούμενες  εκλογές είχε φέρει μεγάλη ευημερία στους αμερικανούς πολίτες. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τουρισμός για όλους 2024: Πότε η κλήρωση και τα SMS σε δικαιούχους

Αναλυτικά όλα τα τριήμερα και οι αργίες του 2024 – Πότε πέφτει φέτος το Πάσχα

Άκρως γυμνασμένος, θα εκτοξεύσει τη τηλεθέαση στα ύψη: Ο 1ος παίκτης που έκλεισε με 10.000€ τη βδομάδα στο Survivor 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ