έλον-μασκ-κράτησε-το-μπλε-τικ-νεκρών-δι-66433

Έλον Μασκ: Κράτησε το μπλε τικ νεκρών διασήμων -Το “άρπαξε” από άλλους

Ανάγνωση: 3'

Οι τελευταίοι που απέκτησαν το “μπλε τικ” στο Twitter, το σύμβολο γνησιότητας και αξιοπιστίας ενός λογαριασμού με την καταβολή 8 δολαρίων μηνιαίως και την επιβεβαίωση του κινητού τηλεφώνου, ήταν οι αείμνηστοι Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Κόμπι Μπράιαντ και Άντονι Μπουρντέν. Μόνο που ο δημοφιλής ηθοποιός, ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας και ο διάσημος σεφ δε βρίσκονται εν ζωή.

Διατήρηση “μπλε τικ” από διάσημους λογαριασμούς ενώ δεν βρίσκονται στη ζωή

Οι λογαριασμοί τους -κι άλλων τουλάχιστον 10 νεκρών διασημοτήτων– διατήρησαν το μπλε τικ με το λογαριασμό τους να επιβεβαιώνει «Ο λογαριασμός αυτός είναι επιβεβαιωμένος καθώς έχει εγγραφεί στο Twitter Blue κι έχει επαληθεύσει τον αριθμό τηλεφώνου».

Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά σαρωτικών αλλαγών του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Twitter υπό τον Έλον Μασκ που εξαγόρασε το μέσο τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 44 δισ. δολαρίων. Από τότε και στο εξής, ο ισχυρός άνδρας έχει περικόψει πάνω από το 75% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, έχει αλλάξει το timeline της πλατφόρμας κι έχει αφαιρέσει το μπλε τικ από χιλιάδες άλλοτε επαληθευμένους λογαριασμούς που ανήκαν σε διάσημους καλλιτέχνες, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους, ακτιβιστές κ.ο.κ.

Ποιοι έχασαν το μπλε τικ

Έτσι, το τικ εξαφανίσθηκε από τους λογαριασμούς γνωστών προσώπων όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μπιλ Γκέιτς, η Λέιντι Γκάγκα, αλλά κυρίως από τους λογαριασμούς χιλιάδων πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών. Ακόμη και ο @jack, ο ιδρυτής του Twitter , ο Τζακ Ντόρσεϊ, έχασε το τικ στον λογαριασμό του.

Στην πλευρά των πολιτικών, πολλοί εκλεγμένοι έχασαν επίσης το μπλε τικ, αλλά ορισμένοι από αυτούς απέκτησαν το γκρι τικ, που προοριζόταν για τους λογαριασμούς κυβερνήσεων και ορισμένων οργανισμών. Είναι η περίπτωση του Κέβιν ΜακΚάρθι, του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρόλα αυτά, μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαπιστώθηκε πως πολλοί λογαριασμοί διασημοτήτων είχαν διατηρήσει το μπλε τικ τους, παρότι δεν είχε καταβληθεί το αντίτιμο των 8 δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ ανέφερε πως σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις διάσημων -εκ των οποίων ο Στήβεν Κινγκ- πλήρωσε ο ίδιος τις συνδρομές.

Αναφορικά με τις περιπτώσεις των ανθρώπων που δε βρίσκονται πια στη ζωή, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν κάποιος πλήρωσε την εγγραφή στο Twitter Blue ή αν το Twitter αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν τη δυνατότητα του μπλε τικ. Σημειώνεται πως κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς παραμένουν ανενεργοί από τη στιγμή θανάτου των ανθρώπων, ενώ άλλοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί μέσω διαχειριστών.

Κλείνοντας, ο Μασκ έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία για τις προσπάθειές του να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως η κλιματική αλλαγή και η εξερεύνηση του διαστήματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ