η-ελλάδα-μας-στις-τοπ-5-δημοφιλείς-χώρες-65606

Η Ελλάδα μας στις τοπ 5 δημοφιλείς χώρες για διακοπές: Ποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται στην κορυφή;

Ανάγνωση: 3'

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC), η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ευρωπαίους πολίτες που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν φέτος. Η Γαλλία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 8,2%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 7,6% και την Ιταλία με 7,4%. Η Ελλάδα έχει ποσοστό 5,6% και η Γερμανία ακολουθεί με ποσοστό 4,7%. Στην έρευνα αυτή, περίπου το 72% των Ευρωπαίων σκοπεύει να ταξιδέψει μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, καθώς ο ελεύθερος χρόνος παραμένει ο κύριος λόγος για ταξίδια (69%). Τα επαγγελματικά ταξίδια σημείωσαν αύξηση 3% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 8% όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών.

Για πότε προγραμματίζουν ταξίδια οι Ευρωπαίοι

Η αύξηση του ταξιδιωτικού κόστους λόγω του πληθωρισμού, του πολέμου στην Ουκρανία και των ανησυχιών για ακραίες καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στις ταξιδιωτικές επιλογές των Ευρωπαίων για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, όπως δείχνει η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων.

Φέτος, περισσότεροι Ευρωπαίοι προγραμματίζουν αποδράσεις για την άνοιξη και για τις αρχές του καλοκαιριού. Σχεδόν το 30% των ταξιδιωτών δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει μια διανυκτέρευση μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 6% σε σχέση με πέρσι.

Επιπλέον, το 40% των ερωτηθέντων σκέφτεται να ταξιδέψει από τις αρχές έως τα μέσα του καλοκαιριού (Ιούνιος έως Ιούλιος). Αντίθετα, μόνο το 23% αναμένει να πραγματοποιήσει ταξίδια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (πτώση 9% από πέρσι). Αυτή η αλλαγή στα εποχιακά ταξιδιωτικά μοτίβα μπορεί να αντανακλά την αυξανόμενη επιθυμία να αποφευχθεί ο πολύς κόσμος και τα κύματα καύσωνα.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι πολλοί Ευρωπαίοι προγραμματίζουν πολλαπλά ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 59% των ερωτηθέντων θα κάνει περισσότερα από ένα ταξίδια τους επόμενους μήνες, με το 35% να σχεδιάζει να ταξιδέψει δύο φορές και ένα άλλο 24% να κατευθύνεται σε τρεις ή περισσότερες αποδράσεις. Συγκριτικά, το 31% θα κάνει μόνο ένα ταξίδι την ίδια περίοδο.

Η αύξηση του κόστους

Πάντως, η αύξηση του κόστους ταξιδιού λόγω του πληθωρισμού παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων (23%), μαζί με τα προσωπικά οικονομικά (17%). Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το 51% των Ευρωπαίων έχει ήδη πραγματοποιήσει κρατήσεις για το επόμενο ταξίδι του – αύξηση 8% από πέρσι – σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν χαμηλότερες τιμές.

Επομένως οι Ευρωπαίοι πολίτες προτιμούν να ταξιδέψουν την άνοιξη. Μάλιστα, οι κρατήσεις έγιναν από νωρίς, ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν 52χρονο από μπαλκόνι σε ύψος 6,5 μέτρων – Τέσσερις συλλήψεις

Τραγωδία στη φωτιά της Μυτιλήνης – Εντοπίστηκε απανθρακωμένος άνδρας

Καίγεται ξανά η Ελλάδα: Μεγάλη φωτιά τώρα – Ρίψεις από αεροσκάφη και ελικόπτερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ