τζόρτζια-μελόνι-η-προεκλογική-υπόσχε-66587

Τζόρτζια Μελόνι: Η προεκλογική υπόσχεση για το μεταναστευτικό ζήτημα και την λαθρεμπορία στην Ιταλία

Ανάγνωση: 4'

Η Τζόρτζια Μελόνι κάνει έναν προεκλογικό αγώνα μέσα από τις ακροδεξιές ιδεολογίες που στηρίζονται από τους συνάδελφους πολιτικούς του κόμματός της. Πιο συγκεκριμένα, τολμά να υποστηρίξει την θέση που πρόκειται να αναλάβει για την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, όχι όμως των Ιταλών πολιτών, αλλά των μεταναστών που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας. Αυτό δηλαδή που θα προσπαθήσει να επιτεύξει, είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ιταλίας. Η Τζόρτζια Μελόνι θέλει να “κλείσει” την είσοδο στους μετανάστες που χρησιμοποιούν τα λιμάνια της χώρας προκειμένου να μετακινηθούν μέσα στην Ευρώπη. Με το σύνθημα «Blocco navale» (δηλ. «Ναυτικό Μπλόκο») υποστηρίζει τον προεκλογικό της αγώνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το φωτογραφικό υλικό των αναρτήσεών της, αποτελείται από στιγμιότυπα εμπορικών καραβιών, που μεταφέρουν λαθραία μετανάστες. Η εκστρατεία και η πολιτική υπόσχεση της Τζόρτζια Μελόνι, είναι η απαγόρευση στην εισροή μεταναστών.

Τζόρτζια Μελόνι

Οι πρώτες εκατό ημέρες της στην πρωθυπουργία θεωρήθηκαν επιτυχία, καθώς δεν φαινόταν να υιοθετεί την σκληροπυρηνική ακροδεξιά πολιτική που πολλοί φοβούνταν, ενώ φάνηκε να έχει θετικές σχέσεις και με τους παγκόσμιους ηγέτες. Μετά, όμως, άρχισαν να έρχονται οι βάρκες, και συνέχιζαν να έρχονται δίχως σταματημό.

Τριπλάσιες αφίξεις

Μέχρι την 21η Απριλίου, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι είχαν φτάσει με βάρκες στην Ιταλία, αριθμός παραπάνω από τριπλάσιος συγκριτικά με το περασμένο έτος. Πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει πως η στήριξη στο κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι -που στις εκλογές συγκέντρωσε το 34% των ψήφων- είχε πέσει κοντά στο 29%. Κάποιοι θεωρούν ότι κανείς δεν πίστεψε πως η Μελόνι θα κατάφερνε να σταματήσει τις εισροές, έτσι η πτώση της δημοτικότητάς της αφορά άλλα ζητήματα, όπως η υποστήριξή της προς την Ουκρανία και οι σχέσεις της με την Κίνα. Το να σταματήσει κάποιος, όμως, τις βάρκες στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη, συνεπάγεται με θεραπεία του «συμπτώματος» ενός προβλήματος και όχι της ίδιας της κρίσης, δήλωσε στο CNN η επικεφαλής του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Χαν Μπάιρενς. «Εάν ρωτήσει κανείς τους ειδικούς σε ζητήματα Μετανάστευσης, εάν (η Μελόνι) μπορεί να σταματήσει τις βάρκες, η απάντηση θα είναι όχι», σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι το μόνο που κατάφερε να «φρενάρει» τις μεταναστευτικές ροές ήταν η πανδημία του Covid.

H ευθύνη της Ευρώπης

Η Μπάιρενς αναφέρει, πάντως, ότι οι βάρκες θα συνεχίσουν να έρχονται μέχρι η Ευρώπη να συμφωνήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του, παρέχοντας ευκαιρίες για αιτήσεις ασύλου νωρίτερα και προσπαθώντας να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες. «Αυτές οι δεσμεύσεις δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες, και όταν δεν είναι δυνατή η διαχείριση μιας χαοτικής κατάστασης, θα βλέπουμε κράτη-μέλη να την αντιμετωπίζουν μόνα τους και να αποφασίζουν μονομερώς να καταφεύγουν σε επαναπροωθήσεις, σε βία στα σύνορα ή και σε άλλες χειρότερες μεθόδους», εξηγεί η ειδικός. Σε κάθε περίπτωση, η εκλογή της Μελόνι αποτέλεσε σημαντική στιγμή της ιταλικής πολιτικής, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός και η νεότερη σε ηλικία που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Ο ιταλικός λαός μίλησε, και την επέλεξε για όλα αυτά που εκπροσωπεί. Το αν, όμως, θα καταφέρει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα για όλους.

Ο προεκλογικός αυτός αγώνας της Τζόρτζια Μελόν είναι ιδιαίτερα προκλητικός. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Απίστευτο σκηνικό στις Σέρρες: Αγρότης πήγε να ψηφίσει με το… τρακτέρ του! (video)

Ηλικιωμένη γυναίκα ούρλιαξε μόλις βγήκε ο… Μητσοτάκης από το εκλογικό κέντρο!

“Η αγκαλιά του θανάτoυ”: Η τελευταία συγκλονιστική φωτογραφία των 3 νέων πριν τους παρασύρει το ποτάμι και πνιγούν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ