ηπα-εκλογές-του-2024-ποια-γυναίκα-ανέλαβε-66312

ΗΠΑ- Εκλογές του 2024: Ποια γυναίκα ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν

Ανάγνωση: 4'

Ο Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν γνωστότερος απλώς ως Τζο Μπάιντεν, είναι Αμερικανός πολιτικός και δικηγόρος, που υπηρετεί ως 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 2021. Τώρα ξεκινάει η προεκλογική του περίοδος και βρήκε ποια γυναίκα θα τον βοηθήσει στην οργάνωση σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η δεύτερη θητεία του

Ο Μπάιντεν ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του στις 20 Ιανουαρίου 2013, σε μια μικρή τελετή στο Number One Observatory Circle, την επίσημη κατοικία του. Συνέχισε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, καθώς, μετά τον πυροβολισμό του Δημοτικού Σχολείου Sandy Hook, η κυβέρνηση Ομπάμα υπέβαλε εκτελεστικές εντολές και πρότεινε νέα μέτρα ελέγχου όπλων (δεν κατάφεραν να περάσουν). Ο Μπάιντεν έπαιξε ελάχιστο ρόλο στις συζητήσεις που οδήγησαν στην έγκριση του νόμου περί συνεχιζόμενων πιστώσεων του Οκτωβρίου 2013 και την κρίση ορίου χρέους του 2013. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ηγέτης της Γερουσίας, Χάρι Ριντ και άλλοι Δημοκρατικοί ηγέτες τον έκοψε από οποιεσδήποτε άμεσες συνομιλίες με το Κογκρέσο.

Επίσης, πολύ σημαντικό επίτευγμα ήταν ο νόμος για τη βία κατά των γυναικών του Μπάιντεν που εγκρίθηκε ξανά το 2013. Η πράξη οδήγησε σε σχετικές εξελίξεις, όπως το Συμβούλιο των Γυναικών του Λευκού Οίκου, που ξεκίνησε κατά την πρώτη θητεία, καθώς και η Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου για την προστασία των μαθητών από τη σεξουαλική επίθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 με συμπρόεδρο του, την επιχειρηματία Βάλερι Τζάρρεττ.

Η περίοδος μετά την Αντιπροεδρία

Ο Μπάιντεν, το 2017, έγινε καθηγητής Προεδρικής Πρακτικής «Βενιαμίν Φραγκλίνος» στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, όπου ηγήθηκε του Κέντρου Διπλωματίας και Παγκόσμιας Συνεργασίας «Πεν Μπάιντεν». Ήθελε επίσης να ακολουθήσει την ατζέντα του «cancer moonshot», τον Μάρτιο του 2017 αποκαλώντας την καταπολέμηση του καρκίνου «το μόνο διμερές πράγμα που απομένει στην Αμερική».

Μεταξύ του 2016 και του 2019, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν συχνά τον Μπάιντεν ως πιθανό υποψήφιο για πρόεδρο το 2020.

Η κ. Ροδρίγκες ως κορυφαία επιλογή υποψηφίων για να αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία

Η ομάδα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει επιλέξει την Τζούλι Τσάβες Ροδρίγκες, σύμβουλο του Λευκού Οίκου και υποδιευθύντρια της εκστρατείας του το 2020, για να αναλάβει τη διεύθυνση της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ, ανέφερε πηγή ενήμερη για τα σχέδιά της.

Σχετικά με την κ. Ροδρίγκες, είναι γεννημένη το 1978, σήμερα διευθύντρια της υπηρεσίας συντονισμού του κυβερνητικού έργου στην αμερικανική προεδρία, δέχθηκε να αναλάβει, όπως διευκρίνισε η πηγή.

Σημείωσε πως ο κ. Μπάιντεν δεν της έχει προσφέρει ακόμα τον ρόλο αυτόν προσωπικά. Η κ. Ροδρίγκες αναδείχθηκε η κορυφαία επιλογή μεταξύ των δέκα και πλέον υποψηφίων με τους οποίους μίλησε η ομάδα του Δημοκρατικού προέδρου.

Επίσης, άλλη πηγή ανέφερε πως πρόκειται για σύμμαχο της αντιπροέδρου Κάμαλας Χάρις. Ήταν συνεργάτιδα της τότε γερουσιάστριας Χάρις όταν είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και είχε δουλέψει στο γραφείο της στη Γερουσία.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να επισημοποιήσει πως θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στο αξίωμα το 2024 εντός της εβδομάδας.

Κλείνοντας, ο Τζο Μπάιντεν θέλει πολύ να επανεκλεγεί σε επερχόενες εκλογές του 2024. Για να το καταφέρει αυτό τη σκυτάλη για την προεκλογική του εκστρατεία έδωσε στην αρμόδια κ. Ροδρίγκες.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Απίστευτο σκηνικό στις Σέρρες: Αγρότης πήγε να ψηφίσει με το… τρακτέρ του! (video)

Ηλικιωμένη γυναίκα ούρλιαξε μόλις βγήκε ο… Μητσοτάκης από το εκλογικό κέντρο!

Έκανε μια υφήλιο να μάθει το όνομα του: Έλληνας πιλότος βραβεύτηκε για τη γενναιότητά του στις ΗΠΑ και μας έκανε περήφανους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ