βρίσκεται-σε-δίλημμα-θέλω-να-πάρω-το-αμ-69812

Βρίσκεται σε δίλημμα: Θέλω να πάρω το αμάξι του αδερφού που πέθανε αλλά το πήρε το εκτός γάμου παιδί του. Τί να κάνω;

Ανάγνωση: 2'

Άλλη μια ιστορία αναγνώστριας ήρθε για να διχάσει. Όταν χάνουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στενοχωριόμαστε πολύ και μετά καλούμαστε να το αντιμετωπίσουμε. Έπειτα από αυτό, σειρά έχει το άνοιγμα της διαθήκης, που εστιάζει η συγκεκριμένη ιστορία.

Τι συνέβη

Έχασα τον αδερφό μου πριν 3 μήνες… Έχει ένα παιδί αναγνωρισμένο, αλλά δεν ήταν παντρεμένος. Υπάρχει ένα αμάξι που θέλω να το βάλω στο όνομά μου και δεν υπάρχει διαθήκη… Μου είπαν ότι το αμάξι αυτόματα έχει πάει στο παιδί… Τι μπορώ να κάνω;

Η απάντηση της δικηγόρου κυρίας Κωνσταντίνα Αθανασίου

Το άρθρο 1484 του Αστικού Κώδικα ορίζει: Σε περίπτωση αναγνώρισης, εκούσιας ή δικαστικής, αν ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά, το τέκνο έχει ως προς όλα θέση τέκνου γεννημένου σε γάμο απέναντι στους δύο γονείς και τους συγγενείς τους.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη γέννηση και του εξ αδιαθέτου κληρονομικού δικαιώματος του τέκνου από τον πατέρα του και τους συγγενείς του. Ως κληρονόμοι εξ αδιαθέτου στην πρώτη τάξη καλούνται οι κατιόντες του κληρονομουμένου. Ο πλησιέστερος απ` αυτούς αποκλείει τον απώτερο της ίδιας ρίζας. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος κληρονόμος, που θα κληθεί είναι το τέκνο του.

Εφόσον το αναγνωρισμένο τέκνο καλείται, σύμφωνα με τα παραπάνω, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμος στην πρώτη τάξη (άρθρο 1813 ΑΚ), κληρονομεί τον πατέρα του και αποκλείει τους λοιπούς συγγενείς του, δηλαδή εσάς.

Κωνσταντίνα Αθανασίου

Δικηγόρος

Πατησίων 154, Αθήνα

Τ.Κ 11257

Τηλ: 210 – 8675160

Κινητό: 6944 620176

Fax: 210 – 8676521

Email: konathanasiou00@gmail.com

Web: http://avlawyers.gr/

Έτσι, η αναγνώστρια έλαβε την απάντησή της, η οποία μάλιστα είναι σύμφωνα με τον νόμο και καθόλου αμφισβητήσιμη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη προσοχή: Τι δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ στο αυτοκίνητο όταν έχει καύσωνα

Το όνειρο κάθε εργένη: Το ακριβότερο αμάξι της Ελλάδας το έχει ο Κώστας Φορτούνης – Δείτε πόσο κοστίζει

Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ