μπράβο-παλικαράκι-μου-tο-μικρό-αγόρι-πο-66861

Μπράβο παλικαράκι μου: Tο μικρό αγόρι που βοηθάει στην λαϊκή από τα χαράματα αντί να κάθεται σε ένα τάμπλετ

Ανάγνωση: 3'

Η μεγάλη βοήθεια που προσφέρει ένα παιδί 13 χρονών στους γονείς έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, ένα μικρό αγόρι ξυπνάει κάθε χάραμα για να βοηθήσει στους πάγκους της λαϊκής και να δουλέψει αντί να κάτσει σπίτι του και να αφοσιωθεί μπροστά σε μία οθόνη ενός κινητού ή τάμπλετ. Ένας χρήστης στου facebook συγκινήθηκε από την κίνηση του πιτσιρικά όπως τον χαρακτηρίζει σε ανάρτηση που έκανε για αυτό, συνοδευόμενη από ένα κείμενο.

Διαβάστε την ανάρτηση που έκανε τον γύρω του Διαδικτύου

«Κάπου εκεί στους πάγκους υπάρχει αυτός ο πιτσιρικάς (που βλέπετε δεξιά στον πάγκο μακριά στη φωτογραφία) ο οποίος στέκεται δίπλα στον πατέρα του και πουλάει φρούτα. Αυτός παιδιά είναι ο ΗΡΩΑΣ μου για το 2022. Αυτός είναι ο αρχηγός μου, που είναι 13 χρονών και σηκώθηκε στις 6 το πρωί να βοηθήσει τον πατέρα του. Αυτός που έμεινε μέχρι τις 4 το μεσημέρι για να μαζέψει τον πάγκο. Αυτός που ο πατέρας του λέει με περηφάνια: «είναι δουλευταράς και κερνάει και καφέ την αδερφή του επειδή βγάζει μεροκάματο».

Η μοναδική μου ελπίδα ότι κάποια στιγμή αυτή η χώρα θα βγει από τα σκατά που βρίσκεται, είναι αυτός ο πιτσιρικάς. Που βγήκε στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ την ώρα που οι φίλοι του σηκώθηκαν στις 11:00 και γκρίνιαξαν στη μάνα τους γιατί τους έφερε να φάνε κουλούρι, ενώ ήθελαν τυρόπιτα και μετά αποχαυνώθηκαν όλη τη μέρα πίσω από ένα τάμπλετ ή υπολογιστή μέχρι να ξανά γκρινιάξουν στην μανούλα γιατί άργησε το φαγητό. Που χαμογελούσε όταν ο κόσμος αγόραζε και σκιζόταν στη δουλειά, την ίδια ώρα που άλλοι μεγαλύτεροί του έχουν χορτάσει αμπελοφιλοσοφία στις καφετέριες και στα τσιπουράδικα. Η μόνη λύση, είναι να ανακαλύψουμε ξανά το νόημα της σκληρής δουλειάς όπως κάνανε οι παππούδες μας. Της κανονικής δουλειάς και όχι τα ευκολάκια και φούμαρα που μας πουλάνε διάφοροι πολιτικοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους.

Ευχαριστώ τον πιτσιρικά που μου το θύμισε.

Εκείνα τα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια που 5 το πρωί ήμουν κάθε μέρα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου να βάλω τα ψάρια στον πάγο, να φορτώσω και να τα διανείμω έως τις 18:00-19:00 το απόγευμα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ…»

Η ανάρτηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύο πλημμύρισε και με σχόλια που έδιναν συγχαρητήρια και μπράβο στο μικρό αγόρι. Φυσικά δεν έλειψαν και οι απορίες ορισμένων, που αναρωτήθηκαν τι γίνεται με το σχολείο του παιδιού αλλά και σκέψεις για παιδική εργασία.

Η παιδική εργασία έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια παρόλα αυτά όταν ένα παιδί είναι πρόθυμο για δώσει ένα χέρι βοηθείας στους γονείς του συγκινεί κάθε φορά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μάτι, 6 χρόνια μετά: «Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι…»

Πήγαμε να αγοράσουμε έπιπλα για το καινούριο σπίτι του γιου μου και η ακατάδεχτη νύφη μου δεν ήθελε να ακούσει τη γνώμη μου! Ο γιος μου λέει ότι έχω φοβερό γούστο! Τι να κάνω;

Σέρρες: Έκαναν λιτανεία για να βρέξει στην Παλαιοκώμη και στο Δραβήσκο – Βίντεο και φωτογραφίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ