δύναμη-ψυχής-ο-πατέρας-της-την-εγκατέ-67216

Δύναμη ψυχής: “Ο πατέρας της την εγκατέλειψε παράλυτη αλλά εγώ νιώθω πολύ τυχερή που έχω αυτό το παιδί δίπλα μου”

Ανάγνωση: 3'

Μία μητέρα περιγράφει τον Γολγοθά που περνάει καθημερινά από την ημέρα που έμαθε για το αυτοάνοσο νόσημα της κόρης της. Σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφέρεται λεπτομερώς για την στάση που κράτησε ο πατέρας του παιδιού όταν έμαθε για την ασθένεια και τα δεινά που περνάει η ίδια.

Η ανάρτηση της μητέρας

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η Βάγια σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Η κόρη μου είναι τώρα 17 χρονών. 8 μηνών διαγνώστηκε με ένα σοβαρό αυτοάνοσο. Ο πατέρας της τότε (μόλις έγινε η διάγνωση και την έμαθε) εξαφανίστηκε για 6 μήνες… Ούτε τηλέφωνα σήκωνε και φυσικά ποτέ δε βρέθηκε στο πλευρό του παιδιού του στο νοσοκομείο, που μπαινόβγαινε… και μετά από τους 6 μήνες που – κατά κάποιο μαγικό τρόπο- βρέθηκε..το..”απολωλός πρόβατο” στο εξωτερικό.. Έκλαιγε στο τηλέφωνο και μου έλεγε ότι λυπάται πολύ και….μπλα, μπλα, μπλα… Εν τω μεταξύ χρήματα… ποτέ.. Άντε κάνα δωράκι για την κόρη του τα Χριστούγεννα και στα γενέθλια της… Η κόρη μου 7 χρονών καθηλώθηκε σε αμαξίδιο… Πάντα (στο τηλέφωνο) “έκλαιγε” για…την “κόρη του”… αλλά καμιά βοήθεια…σε τίποτα.

Να μην σας τα πολυλογώ τώρα η κόρη μου είναι 17 χρονών σε αμαξίδιο, την μεγαλώνω τελείως μόνη μου και είμαι τόσο μα τόσο περήφανη για το παιδί μου. Είναι μια πανέξυπνη έφηβη (γιατί νοητικά είναι φυσιολογική) και – αν και ξέρει φυσικά σχεδόν όλη την αλήθεια για τον “πατέρα της”- προσπαθώ να της “μεταφέρω” ότι έχει πατέρα και ότι δεν είναι η μόνη που μεγαλώνει χωρίς μπαμπά… και ότι καμία φορά οι άνθρωποι (και ειδικά οι μπαμπάδες) για κάποιο λόγο- ίσως επειδή φοβούνται στα… δύσκολα – κάνουν πίσω…και ότι αν μπορεί και θέλει να έχει μια κάποια επικοινωνία μαζί του.”

Τα λόγια της δημοσίευσης

Η απόφαση πλέον είναι δική της. Στην αρχή σκέφτηκα να κινηθώ νομικά για κάποια χρηματική βοήθεια και ήμουν πάρα πολύ στενοχωρημένη και νευριασμένη μαζί του…Αποφάσισα όμως (μετά από πολύ σκέψη και ψάχνοντας το καλά – λόγω του ότι είναι στο εξωτερικό) να το προσπεράσω, γιατί τελικά αυτός είναι ο…χαμένος. Εγώ νιώθω πολύ τυχερή που έχω αυτό το παιδί δίπλα μου. Αυτόν τελικά τον λυπάμαι. Είναι μόνος του, εκεί που βρίσκεται, δεν έχει άλλα παιδιά και η ηλικία του.. λίγο πριν τα 60…”

Η Βάγια στέκεται στο ύψος της και υπερήφανα στο πλευρό της κόρης της όπως θα έκανα και κάθε μάνα. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Επιστρέφει & κάνει έξαλλους τους χρήστες: Η νέα λειτουργία του facebook …από τα παλιά που δεν αντέχει κανείς

Προβλήματα ξανά σε Facebook, Instagram και Messenger – Τι συμβαίνει πραγματικά

“Έμεινα παράλυτη από κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε όλοι μας”: Μαθήματα ζωής από τη Ναταλία- Κάνει το γύρο του διαδικτύου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ