στο-κατώφλι-των-κυκλάδων-ένας-κοντινό-71019

Στο κατώφλι των Κυκλάδων: Ένας κοντινός προορισμός με πλούσιο πολιτισμικό προφίλ – Απόδραση στην Τζια

Ανάγνωση: 2'

Ζούμε σε μια χώρα, με πάρα πολλά νησιά που ευτυχώς για εμάς, είναι πολύ κοντινά όπου κι αν βρίσκεσαι. Το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει και οι καλοκαιρινές διακοπές, έχουν ξεκινήσει για κάποιους.

Εάν θέλεις να πας κάπου κοντά, με λίγα χρήματα χωρίς να ξοδέψεις έναν ολόκληρο μισθό, σου έχουμε την λύση. Η Τζιά ή Κέα, είναι το ιδανικό νησί για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και τη βαβούρα της καθημερινότητας και μάλιστα χωρίς να φύγεις πολύ μακριά από την Αθήνα. Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που έχει φανατικούς θαυμαστές και επισκέπτες κάθε χρόνο και όχι άδικα.

Για ποιο λόγο να επιλέξεις την Τζιά

Η Τζιά είναι το διαφορετικό και κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων που έχει όλα όσα θες για να περάσεις καλά μέσα σε 48 ώρες και να επιστρέψεις έπειτα ξεκούραστος στη βάση σου. Γραφικά στενά, παραλίες και καλά εστιατόρια για να συμπληρώσεις το παζλ τις εκδρομής σου στις Κυκλάδες. Σε αντίθεση δε με άλλα νησιά του Αιγαίου ένα σαββατοκύριακο στη Τζιά είναι αρκετό για να την εξερευνήσεις και να ξεκουραστείς.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, λοιπόν, για να επιλέξεις τη Τζιά για να περάσεις ένα χαλαρό διήμερο. Αρχικά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα και έχει συχνά δρομολόγια. Η πρόσβαση είναι πολύ οικονομική για την Κέα όπως είναι το επίσημο όνομα του νησιού αυτού. Θα χρειαστεί να πάρεις το πλοίο από το Λαύριο ή να πας με σκάφος. Το εισιτήριο κοστίζει 11 ευρώ και σε λίγη μόλις ώρα θα είσαι σε αυτή την αρχοντική γωνιά των Κυκλάδων. Αν κάνεις και καλό deal στη διαμονή, τότε θα έχεις εξασφαλίσει μια υπέροχη απόδραση.

Οι παραλίες της

Οι παραλίες του νησιού είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να περάσεις ένα σαββατοκύριακο στη Τζιά. Υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές με κρυστάλλινα νερά και χρυσή άμμο για να αράξεις από πρωί μέχρι να σουρουπώσει αν σου αρέσει. Αυτές που έχουμε ξεχωρίσει και προτείνουμε εμείς είναι τα Ξύλα, η Συκαμιά, ο Οτζιάς και οι Ποίσσες.

Το Σαββατοκύριακο στη Τζιά είναι ιδανική επιλογή για απόδραση στις Κυκλάδες καθώς αποτελεί το πιο κοντινό νησί του συμπλέγματος. Αν θες, τώρα, κάτι πιο μακρινό αλλά να παραμείνεις στις Κυκλάδες τότε σου προτείνουμε τη Σύρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ