θανάσης-αντετοκούμπο-η-χώρα-μου-δεν-ε-67414

Θανάσης Αντετοκούμπο: “Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα” – Το συγκινητικό μήνυμα για την χώρα του

Ανάγνωση: 2'

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο είναι επίσης ένα μπασκετικό ταλέντο όπως ο αδερφός του Γιάννης. Ο Θανάσης αν και πλέον star του μπάσκετ στην Αμερική δεν ξεχνάει την πατρίδα του, την Ελλάδα και με κάθε ευκαιρία τονίζει την καταγωγή και την χώρα του. Σε ένα κείμενό του κάνει “κατάθεση ψυχή” και περιγράφει την αγάπη που έχει για την Ελλάδα.

Θανάσης Αντετοκούμπο: Η ανάρτηση στα social για την Ελλάδα

“Καλημέρα. Είμαι ο Θανάσης Αντετοκούμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι. Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο. Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (…).

Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την κυρία Μαριέττα Σγουρδαίου, που την αποκαλώ “νονά”. Φιλόλογος στο Αρσάκειο και ηθοποιός. Μας πήγε, παιδιά 12-13 ετών, να ακούσουμε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Μας σύστησε την κυρία Μαρία Χορς, που ντύνει τις ιέρειες. Μυήθηκα στην ελληνική κουλτούρα, στο αρχαίο δράμα. Διάβασα βιβλία. “Θανάση, θα πάθεις σοκ αν διαβάσεις τους Αδελφούς Καραμαζώφ”, μου είπαν κάποτε. “Θα σου ανοίξουν τα μάτια”. Αυτές οι εμπειρίες με άλλαξαν, χωρίς να το καταλαβαίνω. Με βοήθησαν και στον αθλητισμό, εμένα, που ήμουν ένα παιδί μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε. Δεν χρειάζεται να έχει λεφτά κάποιος για να αισθανθεί πλούσιος. Ο πλούτος είναι στο μυαλό και στην ψυχή (…).

Είμαι αλληλέγγυος στα παιδιά που μοχθούν. Φεύγω για τις Η.Π.Α., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τελειώνουμε. Παρακολουθώ και προβληματίζομαι. Να το ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι είμαι εδώ. Στο πλευρό τους! Τους σκέφτομαι. Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα. Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και δεν τα παρατάω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ».

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο δείχνει για ακόμα μία φορά τον πραγματικό του εαυτό και τα πιστεύω του για την χώρα του αλλά και τις αξίες του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ