μπέτυ-βαλάση-ο-θάνατος-που-δεν-ξεπέρασ-62502

Μπέτυ Βαλάση: Ο θάνατος που δεν ξεπέρασε ποτέ, τα φτωχικά παιδικά χρόνια και το εγκεφαλικό που της άλλαξε τη ζωή

Ανάγνωση: 4'

Η Μπέτυ Βαλάση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1937 και οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Η Μπέτυ έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά “Λωξάντρα”. Ο μεγαλύτερος αδελφός του πατέρα της δολοφονήθηκε από τους Τούρκους το 1922. Είχε στενή φιλία με τη Μελίνα Μερκούρη, με την οποία συνεργάστηκε στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Σύμφωνα με δημόσια δήλωσή της το 2019, ψήφιζε ΚΚΕ σε όλη της τη ζωή.

Μπέτυ Βαλάση: Τι δεν γνωρίζαμε

Για πολλά χρόνια, η μικρή Μπέτυ ταξίδευε με το τρένο μεταξύ Αθήνας και Κατερίνης για να βλέπει τους γονείς της. Τελείωσε το (εξατάξιο τότε) 5ο Γυμνάσιο Εξαρχείων. Όταν ήταν μικρή, οι γονείς της χώρισαν. Ο πατέρας της έμεινε στην Κατερίνη, όπου είχε ξαναστήσει παραγωγή καπνών όπως είχε η οικογένειά του στη Μικρά Ασία, ενώ η μητέρα της μετακόμισε στην Αθήνα.

Μπέτυ Βαλάση: Οι γάμοι που έκανε

Η Μπέτυ Βαλάση έκανε δύο γάμους και απέκτησε ένα γιο, το Νικόλα-Χάρι Μινισσάλι, ο οποίος σπούδασε σκηνοθεσία στο εξωτερικό.Υπήρξε η τέταρτη σύζυγος του ηθοποιού Τίτου Βανδή τον οποίο ερωτεύθηκε το 1982, νυμφεύτηκε το 1984 και παρέμειναν μαζί μέχρι το θάνατό του το 2003 (σε ηλικία 86 ετών). Έχει ανιψιό τον Χρήστο Γιαννούλη – πολιτικό, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του 2019, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μπέτυ Βαλάση: Η καριέρα πριν και μετά το εγκεφαλικό και η ζωή της σήμερα

Η Μπέτυ Βαλάση στο θέατρο μαθήτευσε κοντά σε σπουδαίους δασκάλους, όπως τον Χουρμούζιο, την Κατίνα Παξινού, τον Τερζάκη και τον Σωκράτη Καραντινό.Με αμέτρητες επιτυχίες στο θέατρο στο πλευρό πάρα πολύ γνωστών ονομάτων αλλά και εξίσου καλές δουλειές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η Μπέτυ Βαλάση είχε και έχει μια ζωή και μια καριέρα που θα ζήλευαν πολλοί.

Ένα εγκεφαλικό την υποχρέωσε να μείνει για πολύ καιρό στο σπίτι της. «Τόσον καιρό δεν δεσμεύτηκα, δεν έκανα συνεργασίες για να μη φανώ ασυνεπής. Ήθελα πρώτα να δω πώς θα εξελιχθεί η υγεία μου. Ήταν “άγρια” τα πράγματα και στον ψυχολογικό τομέα. Αλλά τώρα θα δουλέψω. Θα παίξω σε μια ταινία με ένα καταπληκτικό σενάριο! Από τη πρώτη στιγμή που το διάβασα ενθουσιάστηκα», δήλωνε το 2009.Η επανεμφάνισή της στο θέατρο ήρθε μέσα από αρκετές δυσκολίες που πέρασε όμως, εκείνη, χάρη στην αισιοδοξία της, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Της στοίχισε πολύ άλλωστε ο θάνατος του «Τιτούλη» της, όπως αποκαλούσε τον σύζυγό της.

Πάντως, όπως όλοι, έτσι κι εκείνη έχει κάνει περικοπές λόγω κρίσης αλλά πιστεύει ότι κανείς δεν είναι αθώος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα σήμερα. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι οι Έλληνες, όπως λέει, ήταν πάντα δυνατοί και πάντα τα κατάφερναν. Και φυσικά περνά το χρόνο της δίπλα σε πολύ καλούς της φίλους.Προτιμά, όποτε μπορεί, να ταξιδεύει για να ξεφεύγει από την καθημερινότητά της και της αρέσει πάρα πολύ να διαβάζει. Δεν είναι σε θέση όμως να συμβουλεύσει τους νέους για το αν θα πρέπει να ακολουθήσουν την υποκριτική, διότι, όλοι γνωρίζουν, ότι υπάρχει αρκετή ανεργία και οι περισσότεροι δεν πληρώνονται. «Εγώ θέλω το καλό των νέων. Πρέπει τα παιδιά να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο για τη ζωή τους» είχε πει σε συνέντευξή της.

Η πολύ γνωστή ηθοποιός έκανε, λοιπόν, μια αξιοθαύμαστη καριέρα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Αποτελεί πρότυπο για νέους ηθοποιός λόγω του πάθους και του ήθους της.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νεκρός πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

Πέθανε ξαφνικά πάνω στη σκηνή γνωστός ηθοποιός – Όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε πασίγνωστη ηθοποιός σε ηλικία 97 ετών – Είχε μεγαλώσει γενιές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ