μεγαλείο-ψυχής-ο-έλληνας-υδραυλικός-π-65332

Μεγαλείο ψυχής: Ο Έλληνας υδραυλικός που βοηθάει τα ανάπηρα σκυλάκια να ξαναπερπατήσουν και μας συγκινεί

Ανάγνωση: 4'

Ο Βασίλης Τζιγκούρας, μπορεί να είναι υδραυλικός στο επάγγελμα όμως είναι ένας “φύλακας-άγγελος” για τα ζώα που μένουν παράλυτα και αναζητούν τόσο τα ίδια όσο και οι ιδιοκτήτες τους μία εναλλακτική λύση προκειμένου να συνεχίσουν οι τετράποδοι φίλοι τους να ζουν μία αξιοπρεπή ζωή..  Ο Βασίλης Τζιγκούρας είναι ένας πολύ φιλόζωος άνθρωπος ο οποίος με λίγα και οικονομικά υλικά, ανακάλυψε μόνος του μία “πατέντα” ενός αναπηρικού αμαξιδίου για σκύλους που δεν μπορούν να περπατήσουν είτε από γερατιά είτε από γενετικό πρόβληματα στα πίσω πόδια τους, που συνήθως συναντάται σε μεγαλόσωμες φυλές.

Η βοήθεια στα ανάπηρα ζωάκια

Δεν είναι κάποια καινούργια εφεύρεση τα αμαξίδια αυτά αλλά βοηθούν (είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια ή ηλικία) να περπατούν ξανά, με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, ειδικά σχεδιασμένου για σκυλιά ή με πρόσθετα ορθοπεδικά μέλη (πιο διαδεδομένα στο εξωτερικό). Αυτά όμως κοστίζουν πάρα πολύ και τα αδέσποτα ζώα, που έχουν μερικούς απλούς πολίτες να τα φροντίζουν ή βρίσκονται σε καταφύγια χωρίς επιδότηση από το κράτος, δεν θα είχαν καμία ελπίδα να αποκτήσουν ένα τέτοιο ειδικό καροτσάκι.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας με ευγένεια και μεγαλείο ψυχής, βοηθάει τις οικογένειες που θέλουν με τη σειρά τους για βοηθήσουν το μέλος της οικογένειας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αναπηρίας. Στο πρόβλημα αυτό ήρθε να δώσει λύση ο κ. Τζιγκούρας, ο οποίος ενώνει σωλήνες, προσθέτει ρόδες, προσθέτει ιμάντες, βάφει αν χρειαστεί την κατασκευή του και την προσαρμόζει στο ζώο που έχει ανάγκη. Αφού πρώτα μετρήσει τις διαστάσεις του σώματος του ζώου, κατασκευάζει ακόμα και μέσα σε 3 ώρες, ένα καροτσάκι που το βοηθά να ξανα…ζήσει αξιοπρεπώς.Έτσι, σκυλάκια που έσερναν ανήμπορα τα ποδαράκια τους και η ζωή τους προβλεπόταν είτε σκληρή είτε…να διακοπεί από την ευθανασία, περπατούν, τρέχουν και παίζουν ξανά.

Οι προσιτές τιμές

“Χρησιμοποιώ υλικά της δουλειάς μου και τα συνδυάζω με κάποια εξαρτήματα για ποδήλατα ή skateboards», μας λέει ο κ. Τζιγκούρας. Το εγχείρημα ονομάζεται 2feet. Το κόστος για τα υλικά μπορεί να ξεκινά από τα 70 ευρώ και να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα 200 ευρώ. Πολλές φορές  τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν βοηθήσει οικονομικά και οικογένειες και φιλοζωικές σελίδες σε τέτοια εγχειρήματα.

Για αυτές τις απαιτητικές περιπτώσεις γίνεται μερικές φορές και έρανος μέσω facebook, οπότε μπορείτε και εσείς αν θέλετε να βοηθήσετε με ένα μικρό ποσό! Αν ωστόσο κάποιος έχει ένα σκυλάκι στην οικογένειά του που έμεινε ανάπηρο και ζητά λύση, ο κ Τζιγκούρας εφόσον ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει το κόστος, μπορεί να επενδύσει με ακόμα καλύτερα υλικά την κατασκευή του, όπως αναρτήσεις mountain bike ή ελαστικούς ιμάντες για την απόλυτη άνεση του σκύλου.

Ο επαγγελματισμός του κ. Τζιγκούρα

Ο επαγγελματισμός του κ. Τζιγκούρα αποδεικνύεται και από την κίνησή του να συμβουλευτεί κτηνίατρο, πριν προχωρήσει στην κατασκευή αναπηρικού αμαξιδίου, για να μην δημιουργήσει κάποιο περαιτέρω ορθοπεδικό ή ανατομικό πρόβλημα στο ζώο ενώ και μία θετική εκπαιδεύτρια σκύλων στηρίζει το εγχείρημα βοηθώντας τα ανάπηρα σκυλάκια, ειδικά αν είναι φοβικά, να δεχτούν το νέο τους…όχημα και να μάθουν να περπατούν με αυτό.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της κρίσης αξιών, της ηθικής κρίσης, όπου όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν, όπου κάποιοι δεν σέβονται τη ζωή (ζώων ή και συνανθρώπων μας) και όπου κανείς δεν προσφέρει αφιλοκερδώς σχεδόν τίποτα, άνθρωποι σαν τον κ. Τζιγκούρα μας κάνουν να χαμογελάμε και να μην χάνουμε την ελπίδα μας ότι υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι.

Κλείνοντας, η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση αγάπης. Πολλά σκυλάκια έχουν δεχτεί τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου και μπόρεσαν να παίξουν και να τρέξουν ξανά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Υιοθεσία ζώου: Η 17χρονη μαθήτρια έσωσε ένα γαϊδουράκι και του χάρισε μια όμορφη ζωή

Τι θα γίνει σε όλα τα σχολεία στις 4 Απριλίου 2024;

Κόλαφος η Τζόυς Ευείδη σε Λιάγκα: «Αν δεν βλέπεις τα ζώα σαν έναν άνθρωπо, κάτι σου λείπει»- Τα είπε έξω από τα δόντια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ