ιστορία-που-λυγίζει-και-τον-πιο-δυνατό-65379

Ιστορία που λυγίζει και τον πιο δυνατό: Η μάνα του ήρωα Μανούσου Τριανταφυλλίδη τον περίμενε 42 χρόνια να γυρίσει

Ανάγνωση: 4'

Ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης ήταν ένας Έλληνας ήρωας και η μητέρα του τον περίμενε με μεγάλη αφοσίωση. Ακόμη μία ιστορία μίας μητέρας που αποδεικνύει την δύναμη της μητρότητας, αφού η Ελληνίδα μάνα περιμένει τον πεθαμένο της γιο για 42 χρόνια. Για 42 ολόκληρα χρόνια ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης ήταν στις λίστες με τους αγνοούμενος στον πόλεμο στη Κύπρο. Η μητέρα του που ζούσε στην Κρήτη περίμενε υπομονετικά για 42 χρόνια ένα νέο του, τον περίμενε να γυρίσει. Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα από την Κρήτη έφεραν στο φως ορισμένες σελίδες στο Facebook και το Infokids.cy τη μοιράζεται.

Η ιστορία της Μάνας

Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα από την Κρήτη έφεραν στο φως ορισμένες σελίδες στο Facebook και το Infokids.cy τη μοιράζεται. Πρόκειται για την ιστορία του Μανούσου Γ. Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έχασε την ζωή του στο πεδίο μάχης της Κύπρου.

Περίμενε τον πεθαμένο γιο της: Άφησε την τελευταία του πνοή στην Κύπρο μαζί με άλλους 16 Έλληνες

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανθυπασπιστής (ΠΖ) Μανούσος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος ως στρατιώτης του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ, υπερασπίστηκε μαζί με τους συμπολεμιστές του το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στην επική μάχη που δόθηκε από τις 14 – 16 Αυγούστου 1974, άφησε την τελευταία του πνοή σε εκείνο το σημείο μαζί με άλλους 16 Έλληνες.

Ο Τριανταφυλλίδης παρέμενε αγνοούμενος για 42 χρόνια και αποδείχτηκε ότι ήταν νεκρός από εξέταση DNA. Πριν τρία χρόνια και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2017, τα οστά του πήραν επιτέλους τον δρόμο της επιστροφής στη γεννέτειρά του, το Ηράκλειο της Κρήτης. Τραγική φιγούρα σε όλο αυτό η μητέρα του, η οποία δεν έπαψε ποτέ να τον ψάχνει και να περιμένει την επιστροφή του.

Το κείμενο της δύστυχης μάνας

Όπως τονίζει η μητέρα του, η επιμονή της να τον περιμένει , αφορούσε την πίστη της ότι ζούσε ακόμη ο γιος της.

«Πήγαινε στην Κύπρο και τον έψαχνε, ελπίζοντας ότι κάπου θα τον συναντήσει.

Μορφή βγαλμένη από αρχαία Ελληνική τραγωδία.

Η άρνηση του χαμού και ο εγκλεισμός στο σπίτι

Ούτε κραυγές, ούτε δημοσιότητα. Κλεισμένη στο σπίτι της, περίμενε τον Μανούσο της. Τελικά τον βρήκαν και της τον πήγαν 42 χρόνια μετά. Περίμενε τον πεθαμένο γιο της: Τον υποδέχτηκαν στην είσοδο του χωριού σε μία αψίδα από δάφνες Όλοι οι κάτοικοι του χωριού, μαυροφορεμένοι, και πολλοί επώνυμοι, τον περίμεναν να τον υποδεχτούν στην είσοδο του χωριού Ποταμιές Πεδιάδος Ηρακλειου, εκεί που είχε στηθεί μία τεράστια αψίδα από δάφνες.

Και να η πομπή φτάνει. Από την νεκροφόρα βγάζουν ένα μικρό κουτί τυλιγμένο με την γαλανόλευκη. Μέσα του τα ιερά οστά του Στρατιώτη που επέστρεφε στην πατρίδα του. Επέστρεφε στην γηραιά μητέρα του και ήμουν παρών. Περίμενε τον πεθαμένο γιο της: Ασταμάτητα τα δάκρυα της μητέρας για την επιστροφή του.

Ούτε κραυγές, ούτε φωνές, από την χαροκαμένη Μάνα Στυλιανή Τριανταφυλλίδη. Μόνο ασταμάτητα δάκρυα για τον Μανούσο της, τον Ήρωα Στρατιώτη της ΕΛ.ΔΥ.Κ. που έπεσε μαχόμενος την 16 Αυγούστου του 1974, στη Μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛ.ΔΥ.Κ, για τις υπέρτατες αξίες της Πατρίδας και της Ελευθερίας».

Τέλος, παρακολουθήσαμε μια συγκινητική ιστορία που λυγίζει μέχρι και τον πιο δυνατό. Μας γεμίζει δύναμη και μας διδάσκει να έχουμε επιμονή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ