κώστας-παληός-ο-δευτεραγωνιστής-του-ε-63120

Κώστας Παληός: Ο δευτεραγωνιστής του ελληνικού κινηματογράφου, η τελευταία επιθυμία και το πρόωρο τέλος

Ανάγνωση: 3'

Ο Κώστας Παληός ήταν ένας από τους αγαπημένους ερμηνευτές. Υπήρξε Έλληνας ηθοποιός με ερμηνείες δεύτερων ρόλων στον κινηματογράφο, θέατρο και την τηλεόραση. Παρόλο που οι περισσότερες δουλειές ήταν για μικρότερους ρόλους, κατάφερε να ξεχωρίσει. Έγινε γνωστός από την ταινία «The κόπανοι» του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα και δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει τους μεγάλους αστέρες του σινεμά ούτε στο ταλέντο ούτε στην εμφάνιση.

Κώστα Παληός: Η ζωή του

Ο Κώστας Παληός γεννημένος στην Αθήνα το 1926 σημείωσε μεγάλη καριέρα και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Υπήρξε σημαντική φυσιογνωμία των προηγούμενων δεκαετιών, υπηρετώντας τα “θέλω” εκείνης της εποχής με συνέπεια. Δεν ήταν ποτέ κωμικός και ούτε θα ξεκαρδιζόσουν στα γέλια με κάτι που θα έλεγε, ούτε είχες τέτοιες απαιτήσεις. Ήξερε όμως να “κλείνει τρύπες” και να κάνει αθόρυβη δουλειά ενώ ποτέ δεν απασχόλησα τα ΜΜΕ για την προσωπική του ζωή.Ήταν πάντα δευτεραγωνιστής σε πολλές ταινίες και ήταν ο σοβαρός της παρέας. Ας πούμε ότι έδινε την ποιότητα που μπορεί να έλειπε, ακόμα και σε ταινίες που ήξερες ότι πιθανότατα γυρίστηκαν σε 2-3 μερόνυχτα το πολύ.

Κώστας Παληός: Οι σπουδές και το θέατρο

Αποφοίτησε από τη Σχολή Μπαστιά και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ζεν πρεμιέ, παίζοντας έργα κλασικού ρεπερτορίου με τους θιάσους Κατερίνας, Καρούσου κ.ά. Επίσης, έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες. Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία, “The κόπανοι” του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα.

Κώστας Παληός: Η τελευταία του επιθυμία και η τελευταία του ερμηνεία

Μέσα στα 40 χρόνια της ενεργούς παρουσίας του ο Κώστας Παληός συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου ενώ έντονη ήταν και η τηλεοπτική του παρουσία. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο σίριαλ, “Σοφία Ορθή”. Έπαιξε σε 37 ταινίες και 6 τηλεοπτικές σειρές. Στην ταινία, “Η δίκη των δικαστών” του 1974 εμφανίζεται ως Γιώργος Παληός.Ο ηθοποίος που έπασχε από την επάρατη νόσο, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων το 1996 σε ηλικία 70 ετών.Τελευταία επιθυμία του Κώστα Παληού και της οικογένειάς του ήταν, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας για το Σπίτι του Ηθοποιού που ίδρυσε η Άννα Φόνσου.

Επομένως, ο Κώστας Παληός ήταν ένας άνθρωπος καταξιωμένος στο χώρο της τέχνης. ήταν σπουδαίος ερμηνευτής και πήρε μαζί του όλο τον κόσμο στους ρόλους που υποδύθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ