μικρή-ηρωίδα-η-άννα-αποστολία-νίκησε-τ-69054

Μικρή ηρωίδα η Άννα Αποστολία: Νίκησε τη λευχαιμία μετά από 1,5 χρόνο και τώρα γυρίζει σπίτι της με πλατύ χαμόγελο

Ανάγνωση: 4'

Πολλά παιδάκια παλεύουν καθημερινά με πολλές ασθένειες, όπως είναι η λευχαιμία. Η μικρή μαχήτρια Άννα Αποστολία δύο χρόνια τώρα πολεμούσε με τη λευχαιμία. Σήμερα η μικρή είναι 20 μηνών και έχει ένα τεράστιο χαμόγελο, καθώς η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στέφθηκε από επιτυχία, με δότη στη μεταμόσχευση της έναν άνδρα από το Ισραήλ.

Το πρόβλημα υγείας

To κοριτσάκι διαγνώστηκε με λευχαιμία όταν ήταν 4 μηνών, και από τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς τόσο για την ίδια, όσο και για τους δικούς της ανθρώπους, που κράτησε 1,5 χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα η θεία της, Ελένη Βασιλοπούλου, ήταν δίπλα της και της κρατούσε το χεράκι.

Σε συνέντευξη που έδωσε η κα. Βασιλοπούλου, διηγήθηκε τη σκληρή μάχη που έδωσε η ανιψιά της στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» για να κρατηθεί στη ζωή.

Η ιστορία της μικρής Άννας Αποστολίας

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2020, όταν το μωράκι ήταν μόλις 4 μηνών. «Επισκέφθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο τον παιδίατρο για κάνει εμβόλιο. Καθώς την εξέταζε, διαπίστωσε ότι ήταν διογκωμένος ο σπλήνας», λέει η κα. Βασιλοπούλου και συνεχίζει:

«Αμέσως ενημέρωσε την αδελφή μου ότι πρέπει να πάει σε ένα νοσοκομείο, όχι ιδιωτικό κέντρο, για να γίνουν εξετάσεις. Μέχρι εκείνη την ημέρα εμείς βλέπαμε ένα υγιέστατο μωρό χωρίς να υπάρχει κάτι να μα προβληματίσει. Πήγε στο νοσοκομείο Πεντέλης και με τις πρώτες εξετάσεις κατάλαβαν τι συμβαίνει. Το μωρό και η μαμά του, μπήκαν σε ένα ασθενοφόρο και πήγαν στο “Ελπίδα”».

Εκεί, οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα της μικρής πως πάσχει από βρεφική λευχαιμία και η κατάστασή της είναι σοβαρή. Ακολούθησε 1,5 χρόνος νοσηλείας, με το μωράκι να δίνει καθημερινό αγώνα για τη ζωή του. Έκανε μια σειρά χημειοθεραπειών, εξαιτίας των οποίων βρέθηκε δυο φορές στην εντατική, και ήταν το πρώτο μωρό που δέχθηκε μονοκλωνικά αντισώματα και άνοιξε το δρόμο και για άλλα μωράκια.

Ο άνθρωπος που της έσωσε τη ζωή

Το καλοκαίρι του 2021 ξεκίνησε η διαδικασία της πρώτης μεταμόσχευσης και βρέθηκε δότης 100% συμβατός. Μετά τη μεταμόσχευση, κι ενώ το παιδί πήγαινε καλά, έκανε μία επιπλοκή και εμφανίστηκε ξανά η ασθένεια.

Ακολούθησε δεύτερη μεταμόσχευση, πάλι από 100% συμβατό δότη από το Ισραήλ, και από τότε η μικρή Άννα Αποστολία είναι καλά.

Όλο αυτό το διάστημα, η μικρή μαζί με τους στενούς συγγενείς της δεν έχασαν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους. «Από την πρώτη μέρα μέσα στο νοσοκομείο, ντυνόταν με διαφορετικά φορέματα, κάναμε χημειοθεραπείες με τα καλύτερα ρούχα μας, όταν ήταν κάπως καλύτερα και μπορούσε, κάναμε πάρτι. Ακούγαμε τραγούδια, χορεύαμε. Τραγουδούσαμε και έξω από την εντατική για να της στείλουμε θετική ενέργεια», λέει συγκινημένη η θεία του μικρού κοριτσιού.

Έκτοτε, η κα. Βασιλοπούλου ξεκίνησε τον δικό της αγώνα για την ενημέρωση των πολιτών έτσι ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δότες.

«Έχω ένα στόχο, έναν ιερό σκοπό που λέγεται εκπαίδευση, ενημέρωση και όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να μπορεί ο κόσμος να καταλάβει τη διαδικασία και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το θέμα είναι «γίνε δότης μυελού των οστών». Στις 18 και 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστώ προσωπικά τον κ. Μπονάνο που συνδράμει και αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την ανάγκη αυτή».

 

Το μωράκι αυτό μπόρεσε να σωθεί. Η ιστορία αυτή μας συγκινεί και μας παρακινεί να γνωρίσουμε τη διαδικασία για να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Μακάρι όλοι να μπορούμε να σώζουμε ανθρώπινες ζωές.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στη Θήβα: Νεκρό μωρό 1,5 έτους

Δέκα γιατροί το εξέτασαν: Έτσι πέθανε το βρέφος των Ρομά στην Κω

Φpίκη: Μωpό ενός έτους κατασπαράχθnκε μέχρι θaνάτου από 3 σκuλιά στο σπίτι του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ