παράδειγμα-αγάπης-μέσα-από-τη-θάλασσα-70289

Παράδειγμα αγάπης: Μέσα από τη θάλασσα έσωσαν δύο γαϊδουράκια από απόκρημνη παραλία της Καρπάθου

Ανάγνωση: 1'

Στην παραλία «Βανάντα» έγινε η διάσωση δύο γαϊδουριών από πυροσβέστες. Οι πυροσβέστες τους φόρεσαν σωσίβια καθώς τα ζωάκια βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα. Η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο και οι άνθρωποι αυτοί ήταν η σανίδα σωτηρίας τους.

Διάσωση δύο γαϊδουριών

Μια πρωτοφανής διάσωση δύο γαϊδουριών δια… θαλάσσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σε ερημική παραλία στη βόρεια Κάρπαθο εντός της προστατευόμενης περιοχής Νatura 2000.

Άνδρες του Πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, σε συνεργασία με τον λιμενικό σταθμό Διαφανίου, αλλά και στελέχη του φορέα διαχείρισης Βόρειας Καρπάθου καθώς και εθελοντές, μετά από πολύωρες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώα τα δύο ζώα που βρίσκονταν στην απόκρημνη και ερημική παραλία του δημοτικού διαμερίσματος Διαφανίου «Καλάμια».

Στην εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια συνέδραμε ιδιωτικό σκάφος για τη μεταφορά τους. Με μεγάλη προσοχή τα ζώα τραβήχτηκαν στην παρακείμενη προσβάσιμη παραλία «Βανάντα» και οι πυροσβέστες τους φόρεσαν σωσίβια.

Ήταν μια πραγματικά δύσκολη και συνάμα πρωτόγνωρη επιχείρηση τόσο για τους άνδρες του λιμενικού, του πυροσβεστικού κλιμακίου, του φορέα διαχείρισης, αλλά και των εθελοντών, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή κατάφεραν να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τα δύο ζώα.

Επικεφαλής της προσπάθειας της πυροσβεστικής ήταν ο αξιωματικός Νικόλαος Παραγυιός.

Κλείνοντας, η διάσωση αυτή ήταν πραγματικά διαφορετική και ιδιαίτερη. Ευτυχώς τα κατάφεραν και τα ζωάκια σώθηκαν. Κινητοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι και αυτό είναι πολύ χαρμόσυνο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μπράβο ήρωες: Aστυνομικοί βρήκαν εξαφανισμένο σκύλο μετά από 6 μήνες & τον επέστρεψαν στην κηδεμόνα του

Θεσσαλονίκη – Γέφυρα ζωής για 4χρονη με σπασμούς – Μεταφέρθηκε άμεσα στο ΑΧΕΠΑ

«Έλα εδώ, ψυχάκι μου»: “Ραγίζει” καρδιές η στιγμή που άντρας της ΕΜΑΚ βγάζει μωρό από πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ