συγκλονιστική-υποδοχή-τουριστών-κρο-70157

Συγκλονιστική υποδοχή τουριστών κρουαζιερόπλοιων: Χόρεψαν ζεϊμπεκιές και προσέφεραν κουλούρια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Ανάγνωση: 4'

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω του. Για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια βρέθηκαν ταυτόχρονα στο λιμάνι. Η υποδοχή των τουριστών ήταν άξια θαυμασμού. Ο λόγος γίνεται για το “Celestyal Crystal” που φτάνει στο λιμάνι κάθε Κυριακή και για το “Europa 2” που επέστρεψε στην πόλη μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Η υποδοχή από τους Τουρίστες

Η υποδοχή των τουριστών περιλάμβανε συρτάκι, ζεμπεκιές και φυσικά… κουλούρια Θεσσαλονίκης.

Να τονίσουμε εδώ πως αυτή είναι η πρώτη φορά που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, καθώς η αποθήκη 8 λειτουργεί πλέον ως επιβατικός σταθμός και το πλοίο “Europa 2” δέθηκε εκεί.

Ποια είναι τα πλοία που έφτασαν στην Θεσσαλονίκη

Το “Celestyal Crystal”άρχισε το μεγάλο του ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη με συνολικά 500 επιβάτες. Από αυτούς, 450 είναι Γερμανοί και 50 είναι Αυστριακοί και Ελβετοί. Επιπλέον, στο πλοίο υπάρχουν 350 μέλη του πληρώματος, τα οποία κατάγονται από τη Γερμανία.

Το «Europa 2» έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα. Ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη στις 31 Μαΐου και αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, θα πραγματοποιήσει στάσεις σε πολλούς προορισμούς και συγκεκριμένα σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Βόλο, Μύκονο, Πάρο, Ναύπλιο και Ύδρα.

Η υποδοχή των επιβατών

Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 8 το πρωί, οι πρώτοι επιβάτες του «Europa 2» ξεκίνησαν να αποβιβάζονται από το πλοίο στην ανακαινισμένη αποθήκη 8 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, η οποία πλέον λειτουργεί ως επιβατικός σταθμός, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Εκεί, τους υποδέχτηκαν χορευτές από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι χόρεψαν για αυτούς συρτάκι, ζεϊμπέκικο, καλαματιανό αλλά και χασάπικο.Το όμορφο αυτό δρώμενο πραγματοποιήθηκε με την συνοδεία γνωστών ελληνικών τραγουδιών, κάποια από τα οποία είχαν ξεκάθαρη αναφορά στη όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι επιβάτες βγήκαν στα μπαλκόνια των καμπινών τους και απαθανάτιζαν με βίντεο και φωτογραφίες τους χορευτές.

Στιγμές από την θεαματική υποδοχή των επιβατών

Οι δηλώσεις από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε μεταξύ άλλων : «Η εικόνα του να έχουμε δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συμβαίνει για πρώτη φορά. Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς για να έχουμε αύξηση στην κρουαζιέρα. Υπολογίζουμε ότι οι επιβάτες που θα φτάσουν στην πόλη με κρουαζιερόπλοια θα είναι 70.000. Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον στον χάρτη επισκεψιμότητας από όλα τα μέρη του κόσμου».

Τι είπε η πρώην ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου

Μαζί με τον δήμαρχο, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, υποδέχθηκαν τους τουρίστες, λέγοντας : “Η Θεσσαλονίκη μέχρι τώρα ήταν στον χάρτη αλλά ως απλό λιμάνι. Μέσα σε μικρό διάστημα, με τη συνεργασία των φορέων, δύο κρουαζιερόπλοια μπορούν να λιμενιστούν. Οι επιβάτες θα μείνουν στην πόλη και θα πάνε και στη Βεργίνα. Γίνεται μια πολύ καλή, όχι αρχή, αλλά συνέχεια”.

Το παρών έδωσε και ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ο.Λ.Θ. Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος, ο οποίος επισήμανε: «Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά δύο κρουαζιερόπλοια σε δύο διαφορετικούς επιβατικούς σταθμούς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες αύξησης της κρουαζιέρας, σήμερα εγκαινιάσαμε τον νέο επιβατικό σταθμό. Το 92% των επιβατών κρουαζιέρας, συστήνουν σε άλλους επιβάτες τη Θεσσαλονίκη».

Κλείνοντας, η Θεσσαλονίκη είναι πλέον ένας από τους πιο ωραίους προορισμούς παγκοσμίως. Οι τουρίστες φτάνουν στο λιμάνι και έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν και άλλα μέρη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη φωτιά στη Λέσβο: Στη «μάχη» επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Τους βγήκε… ξινή η Μύκονος: Είδαν την απόδειξη και «έμειναν», πλήρωσαν ένα μηνιάτικο για 2 ποτά

“Ξύπνησε” το ηφαίστειο: Κόκκινος Συναγερμός, σε πανικο ο κοσμος, εκτοξεύει τεράστιες ποσότητες λάβας & τέφρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ