μόλις-έσκασε-δεσμεύτηκε-η-περιουσία-τ-155731

Μόλις έσκασε: Δεσμεύτηκε η περιουσία του πασίγνωστου τραγουδιστή για φοροδιαφυγή – «Δε με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις» απαντά

Ανάγνωση: 2'

Τι απαντάει ο πασίγνωστος τραγουδιστής για τη φοροδιαφυγή του 1,5 εκατομμυρίου και τη δέσμευση της περιουσίας του

Τραγουδιστής: Φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου απάντησε ο πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος όπως έγινε νωρίτερα γνωστό πιάστηκε στη «δαγκάνα» τς Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα για φοροδιαφυγή 1,5 εκατομμυρίου, με δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

Η Αρχή ερευνώντας εταιρεία του τραγουδιστή, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα αλλά με άλλες δραστηριότητες, «σκόνταψε» στη διάπραξη τυχόν αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του τραγουδιστή και συγκεκριμένα φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Μετά από αυτό προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα της Αρχής φέρεται να γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις του τραγουδιστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραγουδιστής υπέβαλε δηλώσεις περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, ποσό που σύμφωνα με εκτιμήσεις θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου βεληνεκούς καλλιτέχνη.

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί εδώ και περίπου ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος διενεργεί έρευνα για την υπόθεση η οποία δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τέταρτος νέος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες: Κανείς δεν το πιστεύει, πέθανε στα 26 του και ο Στέλιος Αρβανιτάκης, τραγικός απολογισμός

Δεν το άvτεξε: Νeκρός & ο πατέρας μόλις έμαθε ότι ο ποδοσφαιριστής γιος του έπεσε απ’τον 7ο όροφο

Οι 3 ηθοποιοί από το «Είσαι το ταίρι μου» που «έφυγαν» αθόρυβα: 23 χρόνια μετά τους θυμόμαστε με νοσταλγία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ