μην-βρεθείτε-σε-ανοικτούς-χώρους-μετά-155660

Μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους, μετά τις εννέα το βράδυ θα…: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για τους κεραυνούς

Ανάγνωση: 7'

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας εφιστά την προσοχή των κατοίκων που οι περιοχές τους πλήττονται από την κακοκαιρία, που ξέσπασε χθες, Τετάρτη, στη χώρα, για τους έντονους κεραυνούς.

Καιρος: Η συμβουλή του Γιώργου Τσατραφύλλια για τους κεραυνούς

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος του Alpha υπογραμμίζει ότι η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι και 40 χλμ. μακριά μας, αλλά ο κίνδυνος να χτυπηθούμε από κεραυνό είναι υπαρκτός.

Παράλληλα, συμβουλεύει όσους είναι έξω, να αποφύγουν τους ανοικτούς χώρους και ότι μετά τις 9 το βράδυ πρόκειται να εξασθενίσει το φαινόμενο.

Η ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: “Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθείστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρία σας (μην βρέχει πάνω από το κεφαλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετά τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς”.

Νωρίτερα, διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σημειώθηκαν σε δασικές εκτάσεις σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι, εξαιτίας των πολλών κεραυνών που έπεσαν στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Τρία “πρόσωπα” του καιρού μέσα στη βδομάδα – Που θα δούμε 40ρια , πού καταιγίδες και ποιοι οι τυχεροί των διακοπών

Οι προβλεπόμενες υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου, σε συνδυασμό με τα ισχυρά μελτέμια που επικρατούν, αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των μετεωρολογικών συνθηκών.

Σήμερα, Κυριακή, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση, ενόψει του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για έξι περιφέρειες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Λεπτομερώς, οι Περιφέρειες που θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς είναι οι ακόλουθες:

 • – Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων
 • – Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβανομένων των Περιφερειών Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας
 • – Περιφέρεια Κρήτης
 • – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, περιλαμβανομένων των Περιφερειών Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας
 • – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, περιλαμβανομένων των Κυκλάδων
 • – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβανομένων των Περιφερειών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Εύβοιας

Η Σημερινή Πρόγνωση του Καιρού:

Σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μπορούν να εμφανιστούν λίγες παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές κατευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ στα δυτικά, και από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση στο Ιόνιο. Σταδιακά, οι άνεμοι θα ευνοούν δυτικές βορειοδυτικές κατευθύνσεις, με τοπικές εντάσεις που μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο. Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ, και τοπικά μπορεί να φτάσουν προσωρινά τα 8 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα. Από το απόγευμα, οι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να εξασθενίσουν.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να καταγραφεί μια μικρή άνοδος. Στα βόρεια ηπειρωτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου, με περιοχές που μπορεί να φτάσουν τους 36 βαθμούς τοπικά. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου, με πιθανότητα να φτάσουν τους 38 βαθμούς τοπικά. Στα νησιά, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου, με πιθανότητα να φτάσουν τους 34 βαθμούς τοπικά στα δυτικά και νότια.

Αναλυτικά η Πρόγνωση του Καιρού ανά Περιοχή:

 • Ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι γενικά αίθριος με προσωρινές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά περιοχές της Μακεδονίας.
 • Οι άνεμοι στα δυτικά περιοχές είναι μεταβλητοί, κυμαίνονται με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι αρχικά πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ και σταδιακά γίνονται μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ.
 • Όσον αφορά στη θερμοκρασία, αναμένονται τιμές από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
 • Οι άνεμοι αρχικά είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με σταδιακή στροφή σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τοπικά εντάσεις που μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ στο Ιόνιο.
 • Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα νησιά Ιονίου και την Ηπείρο, με τιμές που μπορεί να φτάσουν τους 36 ή ακόμα και τους 37 βαθμούς σε κάποιες τοπικές περιοχές.
 • Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός είναι γενικά αίθριος με άνεμους από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με τοπικές εντάσεις που μπορεί να φτάσουν τα 7 μποφόρ στα ανατολικά. Από το βράδυ, οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενίσουν.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου στις εν λόγω περιοχές, με ελαφρώς χαμηλότερες τιμές κατά 2 έως 3 βαθμούς στα ανατολικά.

Η Ανάρτηση του Τσατραφύλλια:

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσει τρία διαφορετικά σενάρια. Αρχικά, θα χαρακτηριστεί από μια θερμή εισβολή, ενώ στη συνέχεια αναμένονται καταιγίδες, μπουρίνια και σημαντική μείωση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς. Από την Παρασκευή και εντεύθεν, προβλέπεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας. Ειδικά για σήμερα, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι ανεπίφορες, με τους ανέμους να ασθενούν από το βράδυ και επίσης να υπάρχει έντονη μεταβολή στην θερμοκρασία.

Αναλυτικά τα Όσα Ανέφερε ο Έγκρυτος Μετεωρολόγος:

«Θερμή εισβολή και μετά καταιγίδες και μπουρίνια…

Τρία πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός τη νέα εβδομάδα:

Δευτέρα -Τρίτη:

Άνοδος της θερμοκρασίας με το υδράργυρο να αγγίζει τους 37-39 (ίσως και 40 τοπικά) σε Θεσσαλία,Βοιωτία,Φθιώτιδα,Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αργολίδα, νότια Κρήτη. Στους 35-37 στην Αττική και στους 32-34 στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη – Πέμπτη:

Πτώση θερμοκρασίας 8-10 βαθμούς.

Δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες και μπουρίνια με πολλούς κεραυνούς στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή – Κυριακή:

Άνοδος της θερμοκρασίας με υποφερτή ζέστη, ηλιοφάνεια και μελτέμια μέχρι 7 μποφόρ.

Καλή Κυριακή!

Υ.Γ : Από το βράδυ πέφτουν οι άνεμοι. Προσοχή σήμερα. Οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι δυσμενείς.»

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Καίγεται ξανά και ξανά η Ελλάδα μας: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»

Ο Φρικτός Θaνατος: Δέθηκε σε ένα καροτσάκι και έδωσε Βουτιά στη Θάλασσα- «Φεύγω γιατί δεν θέλω να…»

Μεγάλη φωτιά τώρα: 6 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – «Αν είχε μπει στο χωρίο, θα μιλούσαμε για τραγωδία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ