την-τρέμουν-οι-τούρκοι-30χρονη-γυν-154766

“Την «τρέμουν» οι Τούρκοι”: 30χρονη Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage 2000-5 – Σώθηκα από θαύμα

Ανάγνωση: 1'

Ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στην Τανάγρα όταν τα φρένα ενός Mirage δεν έπιασαν στην προσγείωση, με την πιλότο ευτυχώς να αντιδρά ταχύτατα και να κάνει χρήση του εκτοξευόμενο καθίσματος.

Πιλότος: Η 30χρονη πιλότος του Μιράζ

Η νεαρή πιλότος όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα, με ψυχραιμία ακολούθησε το πρωτόκολλο και ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:50 καθώς το Mirage με την εκπαιδευόμενη πιλότο επέστρεφε στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με τέτοιου και άλλου τύπου αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Πώς συνέβη το ατύχημα με το Mirage στην Τανάγρα

Ενώ το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και τροχοδρομούσε στον διάδρομο, η πιλότος αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, καταγράφοντας περιστατικό ανομοιόμορφης πέδησης. Ενα από τα δύο φρένα ως φαίνεται δεν λειτουργούσε με τον προβλεπόμενο τρόπο και ευτυχώς η πιλότος αντιδρώντας με ψυχραιμία προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Εγκατέλειψε το Mirage, τα πάντα λειτούργησαν όπως έπρεπε και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία της.

Η νεαρή πιλότος του μαχητικού έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προληπτικά, προκειμένου να υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπονται κάθε φορά που γίνεται χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Σύμφώνα με το κανάλι της ΕΡΤ το αεροσκάφος βρίσκεται δεξιά του διαδρόμου στην Τανάγρα, σε περιοχή με χώματα και δεν έχει πάθει ιδιαίτερες ζημιές.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θρήνος για τον 23χρονο Σήφη που απανθρακώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα

Δυο φωτιές τώρα στην Αττική – Συναγερμός στην Πυροσβεστική, επιχειρούν εναέρια μέσα

Νέος δυνατός σεισμός πριν από λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ