η-ψυχραιμία-έσωσε-την-πιλότο-του-mirage-2000-5-που-154759

Η ψυχραιμία έσωσε την πιλότο του Mirage 2000-5 που παρουσίασε βλάβη στην Τανάγρα

Ανάγνωση: 1'

Χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις της αλλά και την σωστή εκπαίδευσή της η πιλότος της 114 πτέρυγας μάχης κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα όταν δεν λειτούργησε το σύστημα πέδησης του αεροσκάφους Mirage 2000-5 μετά από εκπαιδευτική πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Πιλότος: Η ψυχραιμία έσωσε την πιλότο του Mirage 2000-5

Η πιλότος του Mirage 2000-5 αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει κατά την διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας και όπως προβλέπει το πρωτόκολλο μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας όλα έγιναν στις 13:46 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, η Υποσμηναγός εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Το αεροσκάφος M2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου, δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος. Θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και θα επισκευασθούν εντός της Μονάδας.

Σημειώνεται ότι η 331 Μοίρα με χαρακτηριστικό κλήσης: «Θησέας» επιχειρεί με το συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών από την 114 πτέρυγα μάχης.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Θα με αποτελειώσεις…” Φωτιά στην Πάτρα: Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στην κάμερα μετά το τηλεφώνημα

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 10χρονου Μιχαήλ: «Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εικόνα»

Μαθεύτηκαν τα ευχάριστα, εκτοξεύεται η ελληνική οικονομία – Τρισευτυχισμένοι οι Έλληνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ