από-θαύμα-σώθηκα-γυναίκα-η-πιλότος-154907

“Από θαύμα σώθηκα” Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε το μαχητικό Mirage στην Τανάγρα

Ανάγνωση: 2'

Ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στην Τανάγρα, όταν τα φρένα ενός Mirage δεν έπιασαν στην προσγείωση, με την πιλότο, ευτυχώς, να αντιδρά ταχύτατα και να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Πιλότος: Από θαύμα σώθηκα

Η νεαρή πιλότος όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ακολούθησε με ψυχραιμία το πρωτόκολλο και ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:50, καθώς το Mirage με την εκπαιδευόμενη πιλότο επέστρεφε στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με άλλα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Πώς συνέβη το ατύχημα με το Mirage στην Τανάγρα

Ενώ το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και τροχοδρομούσε στον διάδρομο, η πιλότος αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, καταγράφοντας περιστατικό ανομοιόμορφης πέδησης. Ένα από τα δύο φρένα, ως φαίνεται, δεν λειτουργούσε με τον προβλεπόμενο τρόπο, και, ευτυχώς, η πιλότος, αντιδρώντας με ψυχραιμία, προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, και εγκατέλειψε το Mirage εγκαίρως.

Η νεαρή πιλότος του μαχητικού είναι καλά στην υγεία της, αλλά έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προληπτικά, προκειμένου να υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπονται κάθε φορά που γίνεται χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Σύμφωνα με το κανάλι της ΕΡΤ, το αεροσκάφος βρίσκεται δεξιά του διαδρόμου στην Τανάγρα, σε περιοχή με χώματα, και δεν έχει πάθει ιδιαίτερες ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας. ​Ο ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Καίγεται ξανά και ξανά η Ελλάδα μας: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»

Ο Φρικτός Θaνατος: Δέθηκε σε ένα καροτσάκι και έδωσε Βουτιά στη Θάλασσα- «Φεύγω γιατί δεν θέλω να…»

Μεγάλη φωτιά τώρα: 6 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο – «Αν είχε μπει στο χωρίο, θα μιλούσαμε για τραγωδία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ