15-εκατ-ευρώ-δεσμεύτηκε-η-περιουσία-πασ-155607

1,5 εκατ. ευρώ: Δεσμεύτηκε η περιουσία πασίγνωστου Έλληνα τραγουδιστή για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων

Ανάγνωση: 2'

Οικονομικός Εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή

Τραγουδιστής: Φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Οικονομικός Εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βάρος ενός από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές της Ελλάδας.

Η έρευνα, που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, βασίζεται σε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα. Στο πόρισμα εντοπίζονται ύποπτες δραστηριότητες σε εταιρεία που ίδρυσε ο τραγουδιστής, άσχετη με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα.

Ως αποτέλεσμα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει δεσμεύσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του τραγουδιστή, εκτιμώντας το ύψος της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η δέσμευση αφορά ακίνητα, οχήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς, σκάφη και θυρίδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο τραγουδιστής δήλωσε ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Φαίνεται πως αυτό το ασυνήθιστα χαμηλό ποσό για την αναγνωρισιμότητα και τις ακριβοπληρωμένες εμφανίσεις του τραγουδιστή, ώθησε την Αρχή στην έρευνα.

Πληροφορίες θέλουν την έρευνα να μην περιορίζεται μόνο στον τραγουδιστή, καθώς οι εισαγγελείς στρέφονται και προς συνεργάτες του.

Ο τραγουδιστής δήλωνε εισόδημα 50.000 ευρώ

Στο πόρισμα της Αρχής που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων, φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία πενταετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ.

Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα «κοσμικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων θα τεθούν και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του ερευνώμενου καλλιτέχνη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μεγάλη φωτιά τώρα: Εντολή για εκκένωση οικισμών

Τραγωδία: Νεκρός πατέρας δύο παιδιών από πυροβολισμό

Καίγεται ξανά και ξανά η Ελλάδα μας: Τιτάνια μάχη με τις φλόγες – «Η φωτιά έχει ξεφύγει, κατευθύνεται προς Επίδαυρο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ