φόρος-τιμής-ο-μικρός-ανδρέας-γιαννόπο-69715

Φόρος τιμής: Ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος στις 9 Νοεμβρίου το 1995 ίδρυσε το «Χαμόγελο Του Παιδιού»

Ανάγνωση: 3'

Ανδρέας Γιαννόπουλος: Πρόκειται για τον μικρό ήρωα που πάλεψε με το άσχημο πρόσωπο της αρρώστιας. Ένα παιδί ευαίσθητο και ενδιαφέρον για τους ανθρώπους αλλά και για τα παιδιά όλου του κόσμου. Παρόλο που αντιμετώπιζε τις δικές του προσωπικές δυσκολίες της ζωής πάντα μαχόταν για αυτή και για τα παιδιά όλου του κόσμου. Η τελευταία επιθυμία του Αντρέα, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ήταν να φτιαχτεί ένας σύλλογος ο οποίος θα προστατεύσει τα παιδιά και θα φροντίζει για το χαμόγελό τους.

Ανδρέας Γιαννόπουλος: Η ιστορία του μικρού ήρωα

Ο Ανδρέας γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1985. Από μικρός ήταν ένα παιδί με ιδιαίτερες ευαισθησίες και με τις «μικρές» του δυνάμεις πρόσφερε αγάπη και χαμόγελα σε όλους όσοι ήταν δίπλα του! Είχε την αγαπημένη του οικογένεια, τους φίλους του, τους συμμαθητές του, το δικό του σκυλάκι, που φρόντιζε και αγαπούσε. Είχε τα δικά του όνειρα, τα δικά του θέλω, όλη τη ζωή μπροστά του.

Ο Ανδρέας αρρώστησε το 1994 και από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε την ασθένειά του με θάρρος και αξιοπρέπεια, συνεχίζοντας να προσφέρει δύναμη και χαμόγελο στους γύρω του.

Το Νοέμβριο του 1995 ο Ανδρέας αποτύπωσε το όραμά του στο προσωπικό του ημερολόγιο. Επιθυμία του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ!

Ωστόσο ο Ανδρέας δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά μοιράστηκε την επιθυμία του δημόσια, στην εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα» του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι συντελεστές της εκπομπής «αγκάλιασαν» τον Ανδρέα και έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για να ακουστεί η φωνή του! Κι όταν έφτασε η στιγμή που η φωνή του δεν έβγαινε, με μια χαρακτηριστική κίνηση ζωγράφισε ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο, ζητώντας όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα.

Ανδρέας Γιαννόπουλος: Η επιθυμία που πήρε σάρκα και οστά

Η απήχηση που είχε η εκπομπή ήταν πραγματικά ανέλπιστη! Στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο οι Έλληνες συγκλονίστηκαν και από την πρώτη στιγμή έσπευσαν με κάθε τρόπο να στηρίξουν το όραμα του Ανδρέα. Του Ανδρέα «όλων μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, ο 10χρονος Ανδρέας έφυγε από τη ζωή … αφήνοντας όμως πίσω του: «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Το ημερολόγιό του είναι η κληρονομιά μας. Και το χαμόγελο που ζωγράφισε στο δικό του πρόσωπο, έγινε το χαμόγελο και η ελπίδα για τα εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν στην Ελλάδα.

Ας ακολουθήσουμε όλοι την προτροπή του: «Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!Δείτε στο παρακάτω video την εκπομπή που ο μικρός μας ιδρυτής Ανδρέας Γιαννόπουλος δημοσιοποίησε την επιθυμία του να δημιουργηθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Βίντεο

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι ο Γιάννης που αντί για δώρα στα γενέθλιά του ζήτησε τρόφιμα για τα παιδιά του Χαμόγελου!

Αυτός είναι ο Γιάννης που αντί για δώpα στα γενέθλιά του ζήτησε τρόφιμα για τα παιδιά του Χαμόγελου

Υπερηφάνεια στο Χαμόγελο του Παιδιού: Ο Νέστορας μας πέτυχε τον ανώτερο στόχο της ζωής του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ