δολοφονία-ζακ-κωστόπουλου-αυτή-είναι-156976

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Αυτή είναι η απόφαση για κοσμηματοπώλη και μεσίτη

Ανάγνωση: 2'

Το Μικτό Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, σε σχέση με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ανακοινώθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τους γονείς του θύματος και τους φίλους τους να περιμένουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Αυτή τη στιγμή, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αγορεύουν υπέρ της αναγνώρισης ελαφρυντικών παραγόντων.

Η εισαγγελική πρόταση

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι από το δικαστήριο ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης για θανατηφόρα σωματική βλάβη, όπως και πρωτόδικα, ζήτησε ο εισαγγελέας στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στη σύντομη εισήγηση του επί της ενοχής, υποστήριξε πως τα 23 χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος στο κεφάλι ήταν αυτά που επέφεραν το θάνατο.

“Αν και γνώριζαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορούσαν να έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και είχαν τη δυνατότητα να προβλέψουν το αποτέλεσμα του θανάτου, εν τούτοις επιτέθηκαν με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου” ανέφερε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, αποδόμησε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι βρισκόταν σε άμυνα, λέγοντας πως “δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο και αυτοί έσπασαν το μεγαλύτερο μέρος του τζαμιού, ενώ ο Κωστόπουλος ήταν μόνος του μέσα στο κατάστημα και είχε κληθεί η αστυνομία και ήταν βέβαιη η σύλληψη του”.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για “σκηνικό λιντσαρίσματος” και περιέγραψε πως “οι κατηγορούμενοι άρχισαν με τα πόδια να σπάνε τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου και με μένος να τον χτυπάνε στο κεφάλι, το οποίο ταλαντευόταν δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα τζάμια. Ο ένας τον έσυρε στο πεζοδρόμιο αφού τον αφόπλισε από το μαχαίρι. Τότε ο Ζακ Κωστόπουλος ανέπνεε και είχε τις αισθήσεις τους. Ο ένας τον κλώτσησε συνολικά 9 φορές από τις οποίες οι 5 στο κεφάλι και ο άλλος 5 φορές και οι τρεις στο κεφάλι”.

Για το ζήτημα της αιτίας θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ο εισαγγελέας βασίστηκε στις καταθέσεις των ιατροδικαστών που έκαναν λόγο για “ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο μέσω μηχανισμού στρες” ενώ επεσήμανε ότι “δεν υπήρχε παθολογία της καρδιάς”.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Έχασαν τη δικαστική μάχη οι συγγενείς του – Ζnτούσαν αποζnμίωση 2 εκατ. από το ελληνικό δημόσιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ