αυτό-που-έρχεται-από-αύριο-και-για-τις-ε-156905

Αυτό που έρχεται από αύριο και για τις επόμενες 10 ημέρες…: Άσχημα τα νέα με τον καιρό αν φεύγεις διακοπές…

Ανάγνωση: 5'

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, αναμένεται να ξεκινήσει μία περίοδος παρατεταμένης ζέστης με χαρακτηριστικά καύσωνα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα υπερβούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Οι πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του την Κυριακή, προειδοποίησε για τη διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες καύσωνα θα επηρεάσουν κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν συγκεκριμένα από το επικείμενο κύμα καύσωνα είναι η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, η Μακεδονία και η Πελοπόννησος.

Στην Αττική, η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα ανέλθουν στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία αναμένεται να κορυφωθεί στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 36 βαθμών Κελσίου. Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να φτάσουν στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση θερμοκρασιών της εφαρμογής Yahoo, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, με την Αθήνα να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η πρόβλεψη είναι βραχυχρόνια και μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί από τα προγνωστικά μοντέλα τις προσεχείς ημέρες.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας υπογραμμίζει επίσης πως: «τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για καυσωνικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές σχεδόν όλο το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη».

Οι πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες:

Πρόγνωση για την Τρίτη, 9 Ιουλίου 2024

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εμφανιστούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους να εκδηλώνονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 32 βαθμών Κελσίου, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη, θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, και στα βορειοανατολικά ορεινά υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, με τις τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά να φτάνουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 32 βαθμών Κελσίου, ενώ κατά τόπους στα ανατολικά και τα νότια θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις να εμφανίζονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, και προσωρινά στο κεντρικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ στα δυτικά και 4 έως 6 μποφόρ στα ανατολικά.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πλησιάζουν οι πιο δύσκολες 72 ώρες: Δεν μας τα λέει καλά ο καιρός, έρχονται καταιγίδες την Παρασκευή αλλά… με καύσωνα

Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα από την ΕΜΥ: Έρχεται διήμερο «κόλαση» – Ποιες περιοχές θα έχουν 43άρια

Καιρός: Έρχεται διαταραχή με καταιγίδες – Που θα χτυπήσουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ