αυτό-που-έρχεται-από-δευτέρα-στα-δυτικ-155786

Αυτό που έρχεται από Δευτέρα στα δυτικά…: Έχει τρελαθεί ο καιρός, μετά τον καύσωνα καταιγίδες και τώρα πάλι… τούμπα

Ανάγνωση: 7'

Μετά το πέρας των καταιγίδων, ο μετεωρολογικός σταθμός αναμένει σημαντικές μεταβολές στις καιρικές συνθήκες από το ερχόμενο Σάββατο, 6 Ιουλίου. Προβλέπονται ισχυροί ανέμοι – μελτέμια στο Αιγαίο – ενώ η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή στα δυτικά της χώρας.

Καιρος: Έχει τρελαθεί ο καιρός

Σήμερα, ενδέχεται να υπάρξουν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Στερεά Ελλάδα κατά τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 33-34 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα και τους 36 βαθμούς Κελσίου στη δυτική περιφέρεια, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, η κλιματική εικόνα θα επισημάνει την εμφάνιση μελτεμιών με ένταση έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και αυξημένη θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα, περιοχή η οποία δεν ωφελείται σε ισάριθμο βαθμό από την ευεργετική επίδραση των μελτεμιών.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί από τη Δευτέρα, καθώς αναμένεται να ξεπεραστούν οι 40 βαθμοί Κελσίου σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Στην περιοχή της Αττικής, η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σταθερή κατά τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, πλησιάζοντας τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ των 35 και 36 βαθμών Κελσίου.

Η Πρόβλεψη του Καιρού για Σήμερα Παρασκευή (05.07.2024):

Η σημερινή πρόβλεψη καιρού για την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 δεν προβλέπει βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές κατευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ και σε ορισμένες περιοχές του Αιγαίου θα φτάσουν έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά επίπεδα για την εποχή.

Για το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου 2024, προβλέπεται αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενταθούν φτάνοντας τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται να αυξηθεί.

Προγνωστικά για την επόμενη ημέρα, Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, προβλέπεται αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου, καθώς και σε ορισμένες περιοχές των δυτικών ηπειρωτικών τα 37 βαθμούς.

Για την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στα Ιόνιο και ηπειρωτικά τους 36 έως 38 βαθμούς Κελσίου και σε ορισμένες περιοχές των ηπειρωτικών τα 39 βαθμούς.

Η πρόγνωση καιρού για σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024, ανά περιοχή στην Ελλάδα είναι η εξής:

Γενικά χαρακτηριστικά:

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός, με νεφώσεις που θα αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι:

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, φτάνοντας τους 33-35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά 36 βαθμούς. Στα νησιά η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 30 και 33 βαθμών Κελσίου.

Πιο αναλυτικά ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη:

– Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

– Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:

– Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

– Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη:

– Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τοπικά το πρωί και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη, λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

– Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου στις Κυκλάδες και τοπικά έως 33 στην Κρήτη.

Νήσια Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκανήσων:

– Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

– Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:

– Καιρός: Στις Σποράδες παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

– Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική:

– Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

– Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά 5 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

– Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

– Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

– Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Έμειναν” με ανοιχτό το στόμα οι μετεωρολόγοι: «Αυτό που έρχεται από την Τρίτη και μετά…»

Μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους, μετά τις εννέα το βράδυ θα…: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για τους κεραυνούς

Έρχεται δεύτερο ισχυρότερο κύμα κακοκαιρίας σε λίγη ώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ